Sunday, December 23, 2007

Sveriges intresse sammanfaller med USA's.

USA inledde sitt krig mot terror efter 9-11, 2001. Det var aratal for sent eftersom terror har bedrivit krig mot USA i manga ar. Clinton regeringen var upptagen med att reducera effekten av pinsamma sex skandeler i Vita Huset med tonariga flickor. Clinton var t.o.m. forsenat till ett mote med Yassir Arafat da han hade en tonarig flicka under bordet med hogst opassande verksamet. Samtidigt blev USA alltmer aggresivt angripen av Al Queda med allt blodigare och storre attacker. Arga obildade muslimska extremisten kanske inte ser farliga ut pa ytan om dom stampar upp okendamm. Men dom har fatt miljontals dollar i stod fran olika hall, de har anvant sej av en falsk front av ideella organisationer, istallet for att hjalpa svaltande barn i u-lander har pengarna har gatt till vapen och ammunition till de fanatiska muslimerna. Eftersom dom haft stort ekonomisk stod och stod av olika stater (Iran, fd Irak mfl.) med husrum, information, vapen osv sa blev dom ett riktigt hot utan att USA insag det innan 9-11.

Om Sverige kan gora en aning nytta i den varldsomfattande kampen mot terror sa ar det inte bara bra men det ar viktigt. Det ar inte bara USA som skyddas av USA's krig mot terror det ar hela varlden som skyddas, Sverige ocksa.

Det finns folk i Sverige som vill ga tillbaks till den tiden da Sverige gav ekonomiskt och moraliskt stod till krigforande kommunist stater som Nord Vietnamn, Kuba, Kina, Nord Vietman mfl. De vill inte att vi stoder kriget mot terror eller USA. Tre av dom skrev SVD artikeln. De tre villl dessutom att Sverige ar "oppet och solidariskt" med de fattiga landerna. Det later som en ytlig klycha som brukade anvandas av vansterextrister som Olof Palme. Ma Gud forlata Sverige for alla skador Palme orsakat i varlden, vi har annu inte tvattat bort kommunist stampeln som Sverige fick. Dom ville enbart ge stod till kommunist diktaturer men dom dolde sitt stod med "ordbehandling", dar "fattiga' var kodord och betydde "socialistdiktatur". Lars Bergquist, ambassadör Carl Björeman, generallöjtnant Karl Erik Lagerlöf, författare borde tala klartext, vill ni att varlden vinner over terror och diktaturer eller vill ni att USA inte fanns? Valet ar fritt men ljug inte med er "ordbehandling". SVD

Fragan behandlas i klartext pa George S Pattons video. 
Kunde inte ha stallt fragan battre sjalv.

Saturday, December 22, 2007

Monday, December 17, 2007

SvD ska bojkottas tycker Ulf Adelsohn

Han sajer att SvD har varit overvagande kritisk mot borgar regeringen och hanvisar till artiklar pa ledarsidor, brannpunkt och insandar sidor. Nyhetsbevaknngen ar dessutom starkt vinklad sajer Adelsohn. Jo det ar ju ingen nyhet direkt, men varfor bara kritisera SvD? Expressen, Aftonbladet, DN har bedrivit liknande systematisk kritik mot borgar regeringen. PM Nilsson i Expressen drev lange en personlig hatkampanj mot Carl Bildt, han har antagligen hoppast pa att Bildt skulle bli ledsen och avga? Artiklarna som fick Ulrica Schenström att avga var de mest radikala jag sett pa lange. Man bedrev en ganska grotesk regelratt hetskampanj mot henne enbart, som jag ser det, sa var den enda anledningen att dom vill fa henne att avga. Hon hade ju inte blivit domd for nagot brott eller gjort nagot oetiskt ens. Aftonbladet som lag bakom hetskampanjen har inte forklarat varfor dom hade placerat en fotograf utanfor restaurangen dar hon satt och drack tva glas vin. Dom har inte forklarat vad dom tankt gora med bilderna pa henne, dom visade ju inget som det finns anlednng att kritisera henne for. Men hemma i ankdammen sa behover ju media inte forklara sej, dom kan halla tyst och latsas vara upptagna med nya "undersokande" artiklar, "svensk modell".
SvD

Friday, December 14, 2007

Clintons fula tricks. Del 2.

Dagens debatt mellan de Demokratiska President kandidaterna gav inte mycket resultat i media. Inte mycket kommentarer eller ens repriser i de stora media. Man far intrycket att media blev uttrakade. MSNBC hade en summering som visade alla kandidater svara samma sak pa olika fragor. Alla gav samma svar. En hojdpunkt var da Obama fick en fraga som gav Hillary Clinton anledning att borja skatta, hennes genomtrangade skratt hordes och var klart irriterande, Obama fann sej snabbt och sade att jag kommer att bli glad att konsultera med dej senare da jag blivit president. Det fick alla att skratta och Clinton tystande snabbt.

Staax for debatten hade en av de ledande Clinton kampanj cheferna sagt till media att “ni kan snart se hur Republikanera kommer att angripa Obama for hans knarkmissbruk, karkhandel mm.”

Formodligen ar detta en av de “skandaler” som Clinton kampanjen tidigare hotade med att publicera och samtidigt forsoka lagga skuden pa andra.

I nulaget ser det ut att vara ett forsok av Clinton att smuskasta en huvud konkurrent. Ett mycket fult trick eftersom det inte finna nagra fakta I samband med deras anklagelser. Generellt sa ar folk forlatliga och skulle kunna ha overseende med mindre bruk av lattare narkotika, men amerikaner skulle inte ha overseeende med bruk eller forsaljning av tung narkotika. Detta uttalande kommer nu att sitta i folks minne och undermedvetande under resten av kampanjen, det finns ingen tvekan om den saken. Detta knep, oavsett om det ar sant eller inte, kommer visa sej vara fatalt for Obamas mojligheter. En svart kandidat har mycket emot sej inte bara fordomar. Han har verkligheten emot sej. Verkligenhen visar att de flesta knarkhandlare, knarkbrottslingar och fangslade ar svarta. Han vill ju inte hamna i den kategorin som en president kandidat, men nu ar det svart att stanga igen den "can of worms" som redan oppnats. Clinton sajs ha bett om ursakt och pastar att kampanj chefen har fatt sparken. Det hjalper inte, hans rykte ar en aning fordarvat nu. En annan del i ekvationen ar att Clinton medverkade till att langt fore inledningen till kampanjen, ta fram Obama som en huvud kandiat. Har Clinton kant till dessa potentiella problem lange? Man kan ju misstanka att det ar anledningen till att Clinton ville ha Obama som motkandidat.

De tar latt att komma ihag en liknande incident ett par dagar fore forra president valet. En Bush hatare hade producerat ett forfalskat brev som pastods var ett klagomal pa Bush under hans militartjanstgoring som pilot i the National Guard. En ledande TV journalist hade tagit upp forfalskningen som en huvudnyhet. En bloggare hade upptackt att det var en forfalskning inom 24 timmar. Précis innan valet avslojades det att demokraternas kampanjledning hade fatt brevet och genom “special kontakter” hade sambarbetat med CBS for att publicera forfalskningen. Demokraterna fick inte mycket negativ publicitet men TV journalisten som varit den ledande journalisten pa CBS i over 30 ar fick sparken. AB AB2 AB3 SVDAB4

Thursday, December 13, 2007

Malibu fran luften efter branderna.

Fem gripna misstankta for Malibu branderna. Enligt myndigheterna sa har de fem campat och haft en olaglig lager eld som var orsak. Dom kan fa upp till 10 ar i fangelse, 2 "felony" per person, vilket jag tycker passar med tanke pa de enoma skador dom orsakat. 53 hem och 4900 acres brann i Malibu.
Malibu fran luften efter de senaste branderna.
Jag skulle helst vilja bo i huset till hoger.



Picture: Marko Copyright Marko. All rights reserved.
SvDAB

En miljon hem utan el.

Vintern har drabbat mellan amerika hardare an forra vintern. Uppemot 1 miljon hem och kontor har varit utan strom i manga dagar. Igar aterfick runt 200.000 hem sin efterlangtade el.

Det kan vara larorikt att forestalla sej hur vi kommer att ha det i framtiden. Inom 20-30 ar kanske sa vi har forbrukat all olja eller nastan all olja sa resterande fyndigheter enbart far anvandas till samhallskritisk saker. Idag hittas nya olje fyndigheter men manga nar max kapacitet efter 2 ar och efter ytterligare 2 ar sa ar oljekallan slut. Vi kan inte rakna med olja som bilbransle eller uppvarmning inom en snar framtid. Vid det laget tvingats alla byta till alternativa energikallor. Vilka kallor det blir ar oklart. Sverige haller pa att skifta till varmevaxlare for att slippa oljeuppvarmning som ar for dyr. I USA finns oljevarme och naturgas uppvarmning, i Kalfornien anvands mest naturgas. Naturgasen har de senaste aren blivt dyr och ar inte ett battre alternativ jamfort med olja. Solvarme ar ju inget altnernativ i de regioner som inte har daglig sol och skulle inte gora mycket i en isstorm. For uppvarmning sa aterstar dessvarre inte manga alternativ, om man inte ar beredd att flytta till ekvatorn.

Nordamerika och nordpolen hade forra vintern den kallaste temperaturen pa 100 ar, vintern i USA ser ut att bli nastan lika kall i ar. De som pratar om "global warming" kan garna aterkomma om nagra ar, just nu kanns verkligheten mer som "global iceage" atminstone pa natterna.
SvD AB

Monday, December 10, 2007

Priset till Gore pinsamt for Nobelstiftelsen.


Att ha Al Gore i samma kategori som vetenskapsman och forskare ar en pinsam upplevelse. Jag var helt saker pa att Gore's nominering till Nobelpriset var menat som ett skamt. Den Norska Nobelstiftelsen tyckte tydligen inte det. Al Gore har sjalv inte astadkommit nagot betydelsefullt, tvartom. De 8 ar han var vice-president i Clinton regeringen, den maktigaste regeringen pa jorden, gjordes ingen miljomassig nytta. Tidigare presidenter hade infort begransningar pa bilutslapp och tvingat ner bensinforbrukningen i manga nyproducerade bil modeller. Samtidigt hade regler inforts om samakning speciellt for storre organisationer med manga anstallda, allt for att minska bransleforbrukningen i USA. Clinton regeringen tog bort alla de begransningarna och darfor sag vi en utveckling mot production av stora bransleslukande SUV's, det pagick under hela Gores tid som vicepresident. Clinton regering minskade kraven for fororenade landomraden (superfunds) sa att de kunde kallas rena. Det gjorde att statistiken sag battre ut i och med antalet "fororenade landomraden" minskade.

Gore var talare i den omtalade filmen "An Inconvenient Truth,". Filmen har forbudits av en domare i England pa grund av en rad "allvariga felaktigheter".

Gore's privata liv visar inte att han lever ett miljobesparande liv, tvartom. Han's stora mansion i Tennesee slukar mer energi an 10 normal hem, alla hans andra bostader ar aven de energi slosare. Han flyger naturligtvis privat jet som alla andra naturresurs slosare.

Alla ar overens att det finns "global warming". Man har kunnat mata en okning i jordens medeltemperatur. Den har okat med 1 grad de senaste 100 aren. Det rader delade meningar om hur mycket av det som paverkats av befolkningen och hur mycket ar naturligt.

Om man satter saken i perspektiv sa har vi inte kunnat mata temeraturen langre tillbaks an 100-200 ar. Hur var temperaturen 500 ar sedan, 1000 ar, 2000 ar, 100.000 ar sedan? Det vet vi inte. Istider kommer regelbundet, kanske var 50.000 ar eller var 10.000 ar. Just nu sa ar vi pa vag mot en mittenperiod mellan 2 istider. Det borde darfor bli en okning av temperaturen de narmaste tusentals aren.

Den som borde fatt Nobelpriset ar en vetenskapsman som kunnat hjalpa varlden pa nagot vis. Eftersom vi snart har forbrukat alla jordens oljetillgangar sa tycker jag att en vardig mottagare skulle vara nagon som forskar i alternativa branslen. Forutom att ha misslyckats med energipolitiken under sin tid i Vita Huset sa har Al Gore har inte gjort nagot annat an att posera och gora rubrik framkallande uttalanden. Las mer om Gores lustiga uttalanden har. Nobelstiftelsens val ar klart politiskt och inte baserat pa vetenskapliga framgangar.

Ett intressant faktum som tillhor "global warming" debatten ar att nord-amerika hade forra vintern den kallaste vintern pa 100 ar.


SvD SvD2 SvD3SvD4 ABAB2SvD5SvD6 SvD7

Sunday, December 9, 2007

Hillary Clinton's kampanj anklagas for "dirty tricks".

Nagra veckor sedan sa kom det fram information om att Clinton kampanjen hade kannedom om privata pinsamma fakta om motkandidaten Obama. Da Obama konfronterade Clinton kampanjen om dessa "pinsamheter" med kravet "saj vad ni har sa ska jag bemota era fakta". Da svarade Clinton sidan att dom ska inte anvanda den typen av fakta, dom vill halla sej till en "ren" kampanj.

Som vanligt som kommer dessa "pinsamheter" ut till meda pa ett eller annat satt. Vad Clintn hade for information ar inte kant annu. Men det kan ha varit det som talades om i Washington Post. Den 29 November publicerades en artikel med rubriken “Foes Use Obama’s Muslim Ties to Fuel Rumors About Him”. Artikeln antydde att Obama har gatt i en muslimsk skola, en madrassah, i Indonesien da han var 6-10 ar gammal. Antydningar om att han egentligen ar muslim fornekas av Obama. En Clinton medarbetare som har sagt ungefar att "Obama ar ett hot mot demokratin efterom han i hemlighet ar muslim" fick sparken.

Det kan finnas en del sanning bakom ryktena om Obama. Det finns stora oklarheter som inte kan undersokas. Hans Pappa's religion har det aldrig talats om. Pappan kom fran enkla forhallanden, var urspungligen get herde i hemlandet Kenya. Obamas halvbror flyttade till USA och blev muslim. Mamman som var agnostiker var den som tog med honom till Indonesien, foraldrarna var separerade vid det laget. Ingen vet varfor hans Mamma bodde i Indonesien eller exakt vilka skolor Obama gatt dar. Obamas mellan namn rakar vara muslimskt. Media i USA brukar skoja om hans namn; "where is Osama Obama i mean Obama Osama". CNN har gjort bort sej och forvaxlat namnet och bad om ursakt.

Bloggaren Huffington har en intressant syn pa hurvida Obama ar muslim eller ej;

"And while Obama may not identify as a Muslim, that's not how the Arab and Muslim Streets see it. In Arab culture and under Islamic law, if your father is a Muslim, so are you. And once a Muslim, always a Muslim. You cannot go back. In Islamic eyes, Obama is certainly a Muslim. He may think he's a Christian, but they do not."

Fortsattning foljer, men nu maste jag kolla hur hogt over havet jag befinner mej, det kom en rapport om en kraftig jordbavning i Stilla Havet nyss och jag vill helst slippa en Tsunami. Det racker med att ha statt pa stranden i asien ombedelbart fore den stora Tsunamin.
SvD

8 skjutna, 5 doda i 2 olika attacker.

En ung person hade bett om att fa komma in pa missionsskolan New Life Church i Arvada utanfor Denver. Det var strax efter midnatt som han kom dit, han blev avvisad och borjade skjuta personalen som fanns pa plats. Tva dog. Mannen beskrevs som ung barande en "skullcap", han sag vit ut och antas ha glasogon och skagg och har en mork jacka.

Nagra timmar senare skots 4 personer utanfor en kyrka i Colorado Springs 10 mil bort. Polisen vet inte om fallen har ett samband.

UPDATERAT 10 Dec.
Enligt uppgift sa var den skyldinge mordaren en 23 arig man vid namn Matthew Murray. Han lag bakom bagga angrepp. Han hade planerat en mycket allvarligare attack som formodligen had lyckats om han inte hade blivit skjuten av en vakt. Enligt en polisuppgift sa kan mannen ha arbetat i en av byggnaderna tidigare. Han sajs hata kristna enligt en polis kalla. Han bar en skottsaker vast och nara 500 skott.
SVD AB

Thursday, December 6, 2007

Donald Trump besoker Santa Monica.

Donald Trump vill tydligen bracka rekord. Han lamnade 10.000 dollar i dricks pa Restaurant Buffalo Club. Nu kan man inte visa sej dar, eftersom den vanliga dollarn som jag lamnar i dricks ar for lite efter att Trump skamt bort personalen. Har ar en kopia pa rakningen;


AB

SENASTE NYTT!

TRUMP HAR DEMENTERAT UPPGIFTEN ATT HAN SKULLE BESOKT RESTAURANTEN. EN PRIVAT HEMSIDA UPPGES HA FORFALSKAT KVTTOT FOR ATT FA PUBLICITET. RESTAURANT AGAREN SAJER SEJ INTE HA NAGOT MED SAKEN ATT GORA.