Wednesday, January 20, 2010

En fraga till politikerna som aldrig kommer att besvaras.

Varfor hjalper ni inte Haiti mer och varfor slosar ni bort alla vara pengar?

Jag raknar inte med att en politiker kommer att forsoka svara på det. De har aldrig fatt knepiga fragor sa de kommer formodlingen inte frivilligt forsoka svara pa den typen av fragor som jag staller har. svd dn dn dn svd ab ab ab ab

1 miljon kr kan hjalpa tusentals pa Haiti men bara en i Sverige.

Sveriges katastrofinsatser borde vara inriktade pa att hjalpa till vid katastrofer som tex Haiti.

1.5 miljoner manniskor blev hemlosa, kanske 200 000 doda, inget rent vatten, ingen mat, el , eller tak over huvet.

Haiti var varldens mest misslyckade land redan innan jordbavningen. De hade bostader men de hade knappt rad med rent vatten, mat, eller el. Myndigheter och ledare gjorde knappt nagot for att hjalpa landet. Tiotusen utlandska non-profit hjalporganisationer fanns pa Haiti innan katastrofen slog till, nu finns det annu fler plus alla nationer som sander fornodenheter och hjalp.

1 cent kostar en piller som kan rena 4-5 liter avloppsvatten pa minuter och gor det drickbart. 20 cent kan racka till en matranson.

Man behover inte vanta i tio ar pa att bygga ett vattenreningsverk innan man kan ge dem rent vatten. De kan fa rent vatten omedelbart.

Den hjalpen kan skickas in omebelbart, darfor kan man inte undvika att bli fysiskt illamaende av att veta hur den svenska regeringen slosar bort ofattbara belopp pa den stora bluffen med asylsokande som kommer till Sverige. Vilken idiot som helst fattar att "flyktingar" som kommer till Sverige från andra sidan jordklotet inte ar riktiga flyktingar. Efter att ha betalt smugglare 100 000 kronor for att kunna komma at bidragspengarna i Sverige sa kostar en sa kallad flykting i Sverige uppemot 1.3 miljoner kronor det forsta aret.

De pengarna skulle kunna racka till att foda tusentals, att radda livet pa tusentals verkligt offer, verkligt behovande och lidande med desperata behov pa Haiti och i andra orter efter stora naturkatstrofer.

Den svenska regeringen ville inte ens flyga hem svenskar som var strandsatta i Thailand efter Tsunamin. Och nu hemlighaller regeringen de, formodligen pinsamma inspelade telefonsamtal som tjansteman gjorde under den tiden.

Man blir sjuk av bara tanken pa hur manga riktiga offer som blir lidande helt i onodan, som inte kan hjalpas av Sverige pga att av orakerliga miljarder kronor slosas bort varje vecka i Sverige pa "lyxflyktingar" som kraver var valfard och staller till ett rent helvete pa de svenska gatorna som man kan lasa om dagligen i fria media har, har och har.

Sorgligt nog ar alla svenska riksdagspartier helt overens om den politiken, politikerna har inte gjort nagra stora uttalanden om Haiti, kanske just pa grund av att de ar medvetna om sloseriet som de inte kan forklara om nagon skulle komma pa iden att stalla en fraga om det. Det ar knappt troligt att en svensk journalist ens skulle skulle komma pa iden att fraga om det. Sa jag vill fraga politikerna, vad haller ni pa med egentligen? svd svd dn dn dn dn dn ab ab ab ab dn

Obamas politik for radikal for USA.

Det ar budskapet som valresultatet gav oss, Obamas politik ar for radikal for USA. Obama vann presidentvalet i MA med en 26 %ig marginal. Han valdes som en mittenpolitiker men nu styr han som en farlig okunnig radikal.

Martha Coakley (D) forlorade senatsvalet mot republikanen Scott Brown (R) trots att hon hade ledningen med 30 % bara tva mandader sedan. Hon sade i sitt sluttal att "-vi demokrater har underskattat ilskan ut i landet, vi mottes av arga valjare overallt, de vill ha slut pa underskottet, pa hemliga avtal, pa en sjukvardsplan som inte kommer att fungera, pa allt forstatligande, pa specialformaner for facket" mm.

Scott Brown holl ett bra tal efter segern. Han sade bla att USA ska ge militaren resurser attt sla ut fienden, istallet for att betala fiendens advokater under krigstid (som Obama vill gora). Obama ger fienden fordelar varje gang han har valjer mellan mer sakerhet eller "vara forlatande mot terroristerna". Brown sade att valresultatet kan bli likande i andra val runtom i landet. Folk ar arga pa den korrupta politik och den medelklassfientliga politik som demokrater och Obama driver. Nya lagar skapas i hemlighet bakom lasta dorrar efter att de lovat "en ny slags oppenhet". Det blev "Change", men en radikal change till en annu samre politik, den "change" folk ser nu ar bara vaxeln (change) som finns kvar efter att sloseriet ar betalt med medelklassens surt forvarvade pengar. svd svd svd dn dn ab ab

Saturday, January 16, 2010

Fortroendet for Obama rekordlagt.

En CNN poll visade att for forsta gangen ansag en majoritet, 51 % att Obamas presidentskap hittils har misslyckats.

Det pagaende hemlighetsmakeriet och alla korrupta hemliga avtal for att fa igenom halsoplanen har inte annu markts i pollerna. Den senaste skandalen intraffade ett par dagar sedan da Obama och facket i hemlighet kom overens om skattefrihet for alla fackliga halsoplaner. Alla privata dyra halsoplaner ska beskattas, men facket slipper skatten i flera ar. Det ar latt att rakna ut att om alla fackmedlemmar och offentligt anstallda slipper skatten sa okar den skatt den privata sektorn maste betala. Igen sa handlar den om en overforing av kapital fran medelklassen till de offentliga och fackliga sektorerna.

Nu diskuteras det korrupta avtalet och manga anser att det maste vara olagligt att ge skatteformaner bara till de grupper som donerat mest pengar till presidenten och samtidigt diskriminera andra.

Alla hemliga avtal och smusslande gor folk mer arga for varje nyhet och for varje dag som gar.

Nasta tisdag ska man valja en ny representant i Massachusets till senaten som ersattare for Ted Kennedy som dog. Staten MS har alltid haft ett mycket stort overtag for demokraterna, Kennedy har alltid vunnit med stor marginal. Men nu har det stodet forsvunnit och republikanen har en stort stod och kan vinna valet. Det beror mest pa allt fifflande, allt hemlighetsmakeri och korruptionen som skadar alla demokrater och Obama. Halsoplanen ar inte popular i MS.

Om republikanen vinner sa ar det ett klart besked fran valjarna i MS att man inte langre tolererar allt fusk och alla oegentligheten som Obama har dragit in demokraterna i .

Ett av Obamas valloften var att alla forhandlingar i samband med halsoplanen skulle direktsandas i TV med CSPAN. Han sade att det ska bli en "ny oppenhet" och "det ska bli slut pa allt hemlighetsmakeri, alla ska kunna se vilka som sitter vid bordet och alla ska kunna se vilka avtal som sluts och vilka lobbyisterna ar och vad de sager".


Det visade sig vara en stor logn. Han blev invald pa det loftet, valjarna har lurats. Den "forandring" som han lovade visade sig vara till det samre, mindre oppenhet, mer korruption, mer hemliga avtal. Republikanerna ar helt uteslutna och Obama opererar med minsta mojliga marginal for att tvinga igenom sina planer.

Han sade att alla nya forslag ska offentliggoras pa natet. Aven det var en stor logn. Han valdes pa sina loften och uppenbara logner och en uppenbar forandring till det samre kommer folk minas i nasta val. Obamas "change" var mindre arlighet, mindre oppenhet, mer korruption, och ett radikalt agenda som hemlighallit for valjarna. Allt det gor att Obama med 100 % sakerhet bara blir en onetimer, han kommer inte att vinna ett val till.

Orsaken till att han snabbt forsoker fa igenom de mest impopulara planerna ar att i November valjs ett stort antal respresentanter och det kan gora att majoriten skiftar fran demokrater till republikaner. Om det hander sa kan inte Obama fa igenom nagra planer utan att ha stod fran republikanerna. Det skulle tvinga honom till att forhandla och att valjarna far insyn i alla detaljer till skillnad mot det som hander nu. dn dn dn

Saturday, January 9, 2010

Harry Reid (D) ogillar negerdialekt.


Reid sade under presidentvalskampanjen att Obama kan bli valbar eftersom han inte har en negerdialekt och hans blandras tur nog gav honom en ljus hudfarg.

Raid's uttalande under valkampanjer avslojas i en ny bok som just publicerades. Reid menade med "negerdialekt" formodligen "jive", men det brukar inte kallas negerdialekt. En jive-pratande svart man kan knappats valjas till en hog befattning, that goes without saying. Sa fragan ar varfor han sade nagot sa sjalvklart och uttrycke sig sa? Det kanske ar ett normal satt att utrycka sig i hans hemtrakter. Reid ar uppvaxt i en liten gruvort.

(Bilden: Obama med den som hjalpte honom vinna valet, Telepromptern. Reid undrar "do you speak negro dialect?")

Reid kande sig pressat att genast ringa till partibroderna Obama och be om ursakt for sina "illa valda ord", som han sade.

Obama skrev i ett pressmedelande att han accepterade Reid's ursakt och att kapitlet var darmed avslutat.

Innan valkampanjen borjade sade Obamas nuvarande Vice President Joe Biden nagot liknande men inte lika direkt om Obama. Han sade ungefar att det ar bra att en svart man som dessutom ar "valtalig" (no jive?) och ser prydlig ut (har slips och inte for svart?) kommer in till hogre poster.

Han forklarade inte varfor det ar bra med en svart man om utseendet ar ratt, eller ens varfor just en svart man ar bra som politiker. Det borde ju istallet vara asikter och den politik kandidater vill ha som borde var kriteriet for vem som ar bra, inte "affirmativa action" som diskriminerar en del och ger andra som ar minde kvalificerade en eftertraktad position.

Affirmative action har varit ett system dar minoriteter har fatt fordelaktigare mojlighetet till jobb, studier, kontakt och annat enbart pa grund av att de ar minoritet. Det systemet har praktiserats pa universitet, hogre utbilding, jobb, och foretagskontakt med den offentliga sektorn osv. Manga stater och inrattningar gar ifran det systemet nu eftersom det anses vara diskriminerande mot andra som ar kvalificerade.

Joe Biden och Harry Reid, goda vanner till Obama trots att han ar en "negro" eller rattare sagt "halfnegro"? svd dn svd

Tuesday, January 5, 2010

Obama och hans ledarskaps attityd ar "terror vilken terror."

Det tog 3 dagar innan Obama sade nagot om julbombaren. Hans chef for homeland security DHS, Napolitano uttalade sig snabbt och menade att allt fungerade som det skulle, och "det vara ju bara ett flygplan som utsattes."

Hon ville inte erkanna att det handlade om en terrorist. Istallet for att forhora mannen sa greps han och gavs tillfalle att vara tyst och anlita en advokat. Det betyder att om han har kannedom om ytterligare 100 planerade flygplansbombningar som inleds imorgon, sa kan vi inte far reda pa den informationen eftersom terroristen nu tillats sitta i sin cell tyst de kommande aren.

Potentiellt sa kan tusentals eller langt fler manniskoliv raddas om mannen forhors under militara forhallanden. Men det kommer inte att handa nu eftersom Obama administrationen inte behandlar terrorism som annat an en polissak. Som bekant sa ringer man polisen efter att handelse har intraffat.

Efter en (eller 100) flygplansbomber har detonerat och sprangt flygplan och passagerare i smabitar sa ringer vi altsa polisen, det ar Obamas policy, och ingen vill ha det pa det sattet.

Obamas ledande anti-terror radgivare i Vita Huset, John Brennan talade i TV och fick den specifika fragan om flygplansbombaren eller armebasmordaren var terrorister. Brennan sade att inget av de bagge fallen handlade om terrorism. Det ar forvirring i Vita Huset eftersom Obama sjalv igar sade att julbombaren var en terrorist men han har tidigare sagt att armebasmordaren inte handlade om terrorism. Vi vet att bagge terrorister haft kontakt med samma islamstledare som flyttade fran USA till Jemen, men sadana detaljer verkar inte paverka Vita Husets analys.

Rektionen over de veka forklaringarna blev kraftig. Till och med CNN som alltid forsvarar allt som Obama gjort, blev oerhort upprorda over Obama administrationens agerade. Samtliga ledande reportrar stallde giftiga fragor som besvarades med ungefar ett avfardande av Obamas ledande radgivare.

Debatten i de olika TV programmen blev haftig efter det. Man kraver Napolitanos avgang, Brenner ar farlig, osv. Knappt nagon forsvarar radgivarnas agerande och deras avfardande attityd. Bara en (underlig) journalist stoder Vita Husets agerande. Hon blev inte upprord over julbombaren bara over att fler objudna gaster slapps in i Vita Huset och var en sakerhetsrisk.

Vita Husets forsta amotormassiga reaktion pa julbombaren om att forbjuda filtar och kuddar den sista timman innan landning var sorgligt marklig. Det betyder i pratiken att all ovrig tid under en flygning kan anvandas till att forbereda bomber men inte den sista timmen. Ologiskt. De tva bloggarna som avslojade de "sakerhetsatgarderna" har hittats och ska nu atalas for att ha avslojat de "hemliga" atgarderna.

Scanning ar bara en av manga saker som maste goras. Fragan ar om man inte maste forbjuda alla som kommer fran muslimska lander att flyga till vast.

Verkligheten ar ju nu att de kan smuggla in en dold bomb pa vilket plan som helst, den kanske kan hittas. Men mer sannorlikt sa kanske den inte hittas, inte ens med en scanner. Tekniken gor att angrepp kan utforas overallt i varlden inte bara pa flygplan. Dessa islamister och de finns i atskilliga lander maste stoppas innnan de kan utfora sina terrordad. De maste profileras och i misstankta fall maste stoppas fran att flyga och stoppas fran att fa visum till andra lander.

Fler terrordad drabbar varlden varje dag. Den danska tecknaren Werstergaard var nara att mordas av en somalisk invandrare i Danmark. Den svenska tecknaren Lars Vilks fick nyss ett mordhot via telefon av en annan somalisk invandrare.

Ett tips som fler bloggare skrivit om ar att stodja tecknare som mordhotas, visa upp deras teckningar for att visa ert stod. Lagg upp deras bilder permanent pa era hemsidor for att visa att ni stoder yttrandefriheten. svd newsmill dn ab ab svd dn svd dn dn dn dn svd dn dn svd