Friday, May 21, 2010

Knepigt att förstå om lagarna ska följas?

"Min mamma är illegal" sade flickan till Fru Obama, och svaret blev att "det är något vi måste jobba med". Hur då?

Halva jordens befolkning vill säkert försöka komma till USA, det gick hur lätt som helst på 1950 och 60-talen, sen började man införa regler. Man tvingades ansöka om uppehållstillstånd och arbetstillstånd eftersom det blev för många miljoner som kom till USA.

Nu är det svårt att få uppehållstillstånd i USA. Lagarna är skapade av senaten och där är så gott som varenda senator och rep advokat så lagarna skapas med baktanken att ge mer jobb åt advokater. Varenda immigrant måste, med få undantag, använda sig av en advokat för att hjälpa till i byråkratin kring arbetstillstånd osv. Företag som anställer folk från utlandet har ofta en heltidsadvokat som tar hand om allt pappersjobb.

Det finns många illegala i USA som ingen har kunnat ta hand om. De kan vara över 20 miljoner. Bush administrationen började ta hand om den oskyddade gränsen mot Mexico. Man satte in tusentals nya gränsvakter, militar och började bygga ett stängsel. Förut var det bara att promenera över gränsen med liten risk att åka fast. Under ett par år hann man inte bygga mer än några hundra kilometer stängsel och nyss avbröts allt byggande på stänglset av Obama administrationen. Man tog bort de tusentals extra gränsvakterna som satts in och gränsen lämnades igen obevakad.

Utan att behöva säga det i klartext så betyder det att Obama administrationen vill ha fortsatt stor invandring av illegala och krimnella till USA från den södra gränsen.

Det var en av orsakerna till att Arizona stiftade en ny lag som gör att man lättare kan ta hand om, straffa och utvisa illegala. Bara i Arizona grips normal sett hundratusentals illegala varje år. De senaste två åren har Arizona sett en massiv ökning av våldsbrottsligheten, knarkinförsel, mord mm. Phoenix i Arizona har blivit en kidnappningshuvudstad.

Obamas beslut att i det läget stoppa gränsbevakningen gjorde att Arizona förlorade tålamodet och nu försöker delstaten ta itu med gränsproblemet som är federala myndigheters ansvar, inte staternas ansvar.

Den mexikanska presidenten Calderon besöker USA nu och han sade att hans folk ska få fritt tillträde till USA och han klagade på att Arizona vill gripa och utvisa illegala mexikaner. Obama höll med som det i sitt tal till media, konstigt och mycket pinsamt gjort. När Calderon talade inför senaten så applåderades hans krav på rättigheter för de illegala av nästan alla demokrater i senaten, republikanerna satt tysta och förvånades över hans krav.

Radiokommentatorerna här i USA är chockade och otroligt upprörda över vad Calderon sade och att Obama höll med honom. USAs nationella integritet hotas av kravet på att alla folk ska ha lika rättigheter till USA och att gränserna är betydelselösa.

Listan på problem med Obama växer. Det finns nuförtiden ingen som tror att han blir återvald. Obama är medveten om det själv därför försöker han så snabbt som möjligt införa sina planer på att förändra USA. Han har bara 4 år på sig, sen åker han ut.

Vid hans avgång så kommer han ha lyckats med att driva upp landets skulder till astronomiska mått som det inte finns någon plan för att finansiera. Därför kommer det ta många år efter hans avgång att gräva sig ur den grav som Obama har grävt för USAs ekonomi. Innan dess så kommer USAs ekonomi inte förbättras tror många. En ledande ekonom sade att arbetslösheten inte kommer att sjunka till normala siffror förrän år 2016.

Till det kommer alla stater och städer som inte haft tillräckligt skatteunderlag för att finansiera sina stora åtaganden som de tog på sig under de senaste 6 åren innan Obama valdes då ekonomin var bra och att tillväxten var stark.

I USA pratar politiker om en "comprehensive immigration reform", en allomfattade reform. Det är kodord som betyder att "vi vill inte göra ett förbannat dugg åt problemet". De som pratar om det har inga verkliga genomförbara förslag. De vill bara behålla öppna gränser av olika skäl istället för att börja med att fixa gränsen som nu översvämmas av knark, mördare, ligor och terroristorganisationer som börjat med knarksmuggling. Obama står på fel sida om gränsen, vilket inte hjälper honom eller USA. svd dn

Thursday, May 6, 2010

Dårbloggarna tar över DN.

Det i särklass sjukaste inlägget jag läst om USA, Obama och Bush är DNs artikel skriven av Kalle Bergbom.

Den är läsvärd som en studie i okunnighet och motsatsjournalistik där man skriver raka motsatsen till sanningen.

Det är allmänt känt att Obama administrationen har spenderat mer pengar än samtliga tidigare presidenter i hela USAs historia sammanlagt, och gjort det på bara ett drygt år vid makten.

Dessutom har han gjort det utan att ha inkomster till de utgifterna, allt måste lånas upp till oerhörda kostnader. Bara räntan på de nya skulderna beräknas nå nästan 1000 miljarder dollar årligen inom några år.

Han agerar mindre ansvarsfullt än Grekland som nu står inför en total ekonomisk kollaps.

De senaste 5 åren innan Bush överlämnade presidentskapet hade en ovanligt stark ekonomisk tillväxt som minskade det sjätte året, det sista året. Ekonomin sjönk kraftigt så snart Obama installerades. Nästan alla viktiga ekonomiska indikatorer har sjunkit varje månad med Obama utom de senaste 2 månaderna.

Många av de som valde Obama var uprörda över att Bush spenderade 100 miljarder dollar om året på krigen i Irak och Afghanistan. Obama som påpekade det "slöseriet" under hela presidentkampanjen inledde sitt eget presidentskap med att spendera 1 000 miljarder dollar varje vecka, inte varje år. Han spendare 10 gånger mer varje vecka an vad Bush spendare per år. Det gjorde han under de först 6 veckorna utan att ens ha pengar till det, och ekonomer påpekade att skatteintäkterna blir mindre än tidigare och därför blir underskottet extra stort.

Bush stärkte militären kraftig under hela sin tid, men nyligen beslutade Obama administrationen att minska militärens resurser så USA bara kan föra ett stort enfrontskrig vid behov istället för som under Bush ett stort tvåfrontskrig.

Efter bara några månder vid makten börjar flera regeringar inklusive arabregeringar tvivla på USAs position som världsledare, militärt, ekonomiskt mm. Obama tar USA till en lägre nivå avsiktligt som han själv pratar om ofta. Det oroar arabstaterna som kanske måste konfrontera Iran med kärnvapen. Obama har inget initiativ i varken Iran eller palestina frågan.
Det råder ingen tvekan om vart Obama vill ta USA. Det ska bli mer statligt (federalt) inflytande överallt. Bolag och och service industrier ska hamna inom den offentliga sektorn oavsett kostnaden. Det ska bli mindre insyn. Lagförslag läser man inte ens igenom innan man tvingas röstar om dem eftersom Obama inte tillåter någon tid eller insyn i lagtexterna, raka motsatesn till hans vallöften om att andra pa hur Washington arbetar. Obama har tillsatt en rad outnämnda tsarer som styr olika regeringsområden i motsats till traditionen att ha utnämningar invalda och utfrågade innan de tillsätts. Ofta har Obamas tsarer visat sig vara marxkister. Det blev ändring, change, men avsevärt till det sämre.

Vi vet mycket mer om Obama nu än för ett år sedan da ingen visste nagontin om hans tankar planer och bakgrund. Men vissa svenska skribenter verkar inte veta ett dugg. De kan lära sig om Obama men de verkar inte vilja vet något, de fortsätter med sina fördomar och okunniga skriverier som verkar vara tagna ordagrant ur vänsters dårbloggar. Det är ingen ide att försöka rätta till alla felaktigheter eftersom nästan allt som tex. Kalle Bergbom skriver är 100 % fel, men han får fortsätta vara okunnig och fördomfull, vem bryr sig. dn

Tuesday, May 4, 2010

Obama klarar inte sitt uppdrag.

De välskrivna talen som han läste i en teleprompter innan presidentvalet skapade en felaktig bild av Obama.

Man fick intrycket av att han var en ytligt, okunnig och oerfaren mittenpolitiker. Det enda som inte stämmer nu efter drygt ett år är att han skulle vara en mittenpolitiker. Han är ytlig, okunnig, oerfaren, men inte en mittenpolitiker. Han är den mesta radikala politiker som USA någonsin haft. Hans kampanj dolde hans radikala agenda och alla hans band till radikaler, inhemska terrorister och USA hatare. Andra skrev hans tal som gav väljarna ett helt felaktigt intryck.

Även om Afghanistankriget fortsätter så avbröt han kriget mot terror. Det fick inte längre kallas terrorism eller krig mot terror, incidenter skulle hanteras av polis inte CIA eller militar. Många har intrycket att Obama fortsätter Afghanistan enbart för att ge allmänheten det falska intrycket att han är emot islamisternas terror, kriget är det enda beviset på det. Om det militära engagemanget avbryts där så finns det ingenting kvar som tyder på att Obama skulle ha något emot islamisen och dess terror mot väst.

Kriget tar bort intresset från hans radikala agenda som nu är ett maktövertagande av allt fler samhällsområden. Kriget är det enda som ger intrycket att han är på USAs sida men det har redan fått ett slutdatum då soldaterna ska tas hem oavsett hotbilden. Vid det laget så kommer de hemvändande soldaterna inte känna igen landet de lämnade. För att förstå Obama så måste man studera allt han gör inte bara titta på militarens insats som ju redan fått ett slutdatum av Obama.

Ett exempel på inkompetens var julbombaren som försökte spränga ett flygplan, han greps och bara efter en timmes förhör fick han en advokat och sade inte mycket mer. Obama administrationen gick frivilligt miste om massor med information som kunde fås, dessutom sade man från officiellt håll att det inte handlade om en terrorgrupp, det var en ensam individ sade man. Det visade sig var helt fel, har var tränad i Yemen av AlQ. Fort Hood mördaren hade fått instruktioner från AlQ i Yemen, men även han kallades av Obama admin för ensam utan terrorkopplingar. De vill till varje pris undvika att kalla dem "muslimska terrorister" trots att de vet att de vilseleder allmänheten.

En total inkompetens präglar hela Obamas administrationen, det finns tusen exempel på det redan men det skulle ta veckor att försöka gå igenom.

I USA försöker man nu vänta ut Obama eftersom ekonomin inte kan bli bätttre så länge han sitter i Vita Huset. Vi måste vänta tills nästa present väljs in, en som vet hur man får igång ekonomin. Allt Obama gjort har försämrat ekonomin, allt han försökt göra har gjort saken värre eftersom han inte begriper grundläggande självklarheter och tar tillfället att socialisera stora delar av samhället. Även de som röstade pa honom har ångrat sig.

Hans ide att lägga 9-11 rättegångarna i New York gav de boende mardrömmar. Trots massiva protester vägrade de ändra på planerna, men senast har de tänkt om, de "funderar på" att ha rättegångarna i Gitmo på Kuba som planerat från början av Bush. Deras hattande i nationella säkerhetsfrågor tyder på en farlig inkompetens. När Obama avbröt stängselbygget vid gränsen och tog bort ett stort antal gränsvakter mitt under ett brinnande knarkkrig så fick ännu fler väljare nog av Obama. dn dn dn

Monday, May 3, 2010

Bombman greps, placerade bilbomb vid South Park kontoret i NY.

Den misstänkte bombmannen greps. Han misstänks vara den person som har kört bilbomben till Viacoms kontor i New York. Har har pakistansk bakgrund, och han har bott i pakistan en längre tid tills nyligen då han återvände till USA där han antingen har grönt kort eller medborgarskap.

"Faisal Shazad"greps på flygplatsen JFK i en dubbel säkerhetskontroll när han försökte fly landet på Måndagkvällen.

Tre olika filmer har släpps av pakistanska Talibanerna som alla tre tar på sig ansvaret. Den första filmen avfärdades men de andra tros vara allvarligt menade. Det man först trodde verkar berkäftas av allt fler fakta, en terrorkoppling till islamister och Pakistan vilket är motsaten till vad den alltid lika korkade borgmästaren Bloomberg lovade med sitt förutfattade och helt felaktiga utalande genast efter upptäckten av bilbomben.

En annan bilbomd, den här i Växjö Sverige misslyckades inte, den sprängdes när en 23-åring satte sig i bilen. Kvp dn dn svd ab ab dn dn

Sunday, May 2, 2010

Bilbomb pga South Parks Muhammed komedi.

Bilbomben i New York hittades utanför Viacoms kontor. Viacom äger Comedy Central som nyligen visade South Park avsnitted med Muhammed.

Bilen var parkerad med motorn igång i hörnet 45th Street och Broadway. Bilden kördes fram igår kväll 6:30 lokal tid.

En hemsida som tillhör Taliban i Pakistan har tagit på sig avsvaret för bilbomben.


Borgmästaren Bloomberg säger att det inte finns några bevis för koppling till internationell terrorism. Det är ingen som vänta sig bevis strax efter att bilbomben hittades, typiskt Bloomberg att kläcka ur sig så korkade saker utan att ens ha fakta klart för sig. Han borde låta polisen vara talesman. svd dn ab svd dn