Saturday, January 10, 2009

Korrupt Guvernor blir avsatt.

Den korrupte Illinois Guvernoren Rod Blagojevich blev impeached. Han vantas bli avsatt inom kort efter att den rattsliga processen avklarats. 

Han forsokte salja senatsposten som blev ledig efter Obama. Hans korrupta verksamhet har avlyssnats av FBI and han kommer forutom avsattas att som en separate process atalas for korruption. 

For att komplicera saken sa har Blago nu utsett en eftertradare till Obamas senatspost. Innan det hande sade demokraterna att de inte kommer att acceptera en person som utses av Blago pga alla korruptions anklagelser. 

Blagos nominering av Obamas ersattare ar inte bara misstankt for korruption men har bevisligen nagra korrrupta ingradienser. Blagos fru har fatt en valbetald befattning i en organisations vars ledning dels bestar av en partner till den nyutnamde senatorn Roland Burris. Det kravet pa utbytestjanster var en av anklagelserna mot Blago enligt FBI. 

Burris forsokte anmala sig for arbete i senaten med tjanstemannen accpterade inte hans dokumentation sa han fick vanda, han har darfor annu inte kunnat tjantgora. 

Nu har demokraterna bytt asikt och antas acceptera den korrupta utnamningen av Burris, trots att Demokraterna sjalva och alla andra sagt att det maste bli ett omval i Illinois for att ta fram en representativ kandidat. 

Till saken hor att Demokraterna inte vill riskera fa en Republikan till senatsposten, deras majoritet och inflytande skulle minska. Dessutom skulle en utdragen omvalsprocess dagligen paminna valjarna om hur korrupta demokraterna i Illinois ar. 

Manadens vinnare i skandalen ar korruption, Blago och Burris. Medias ytliga bevakning gor att soppan snart ar bortglomd och korruptionen kan fortsatta med Burris i senaten. 

Utnamningen har forutom de korrupta ingradienserna strikt foljt lagen eftersom Blago kan utse Obamas eftertradare da han annu inte ar avsatt. Dessutom sa ar Burris kvalificerad att bli senator trots hans korrupta samarbete med Blago. Det finns ingen laglig grund att stoppa Burris forran det finns en dom men den sorgliga affaren gor att de med flexibla samveten som nu byter asikt om att aldrig acceptera en Blago utnamnd person har mycket att forklara. Se varldskarta med varldens mest korrupta lander. SVD   

No comments: