Saturday, January 9, 2010

Harry Reid (D) ogillar negerdialekt.


Reid sade under presidentvalskampanjen att Obama kan bli valbar eftersom han inte har en negerdialekt och hans blandras tur nog gav honom en ljus hudfarg.

Raid's uttalande under valkampanjer avslojas i en ny bok som just publicerades. Reid menade med "negerdialekt" formodligen "jive", men det brukar inte kallas negerdialekt. En jive-pratande svart man kan knappats valjas till en hog befattning, that goes without saying. Sa fragan ar varfor han sade nagot sa sjalvklart och uttrycke sig sa? Det kanske ar ett normal satt att utrycka sig i hans hemtrakter. Reid ar uppvaxt i en liten gruvort.

(Bilden: Obama med den som hjalpte honom vinna valet, Telepromptern. Reid undrar "do you speak negro dialect?")

Reid kande sig pressat att genast ringa till partibroderna Obama och be om ursakt for sina "illa valda ord", som han sade.

Obama skrev i ett pressmedelande att han accepterade Reid's ursakt och att kapitlet var darmed avslutat.

Innan valkampanjen borjade sade Obamas nuvarande Vice President Joe Biden nagot liknande men inte lika direkt om Obama. Han sade ungefar att det ar bra att en svart man som dessutom ar "valtalig" (no jive?) och ser prydlig ut (har slips och inte for svart?) kommer in till hogre poster.

Han forklarade inte varfor det ar bra med en svart man om utseendet ar ratt, eller ens varfor just en svart man ar bra som politiker. Det borde ju istallet vara asikter och den politik kandidater vill ha som borde var kriteriet for vem som ar bra, inte "affirmativa action" som diskriminerar en del och ger andra som ar minde kvalificerade en eftertraktad position.

Affirmative action har varit ett system dar minoriteter har fatt fordelaktigare mojlighetet till jobb, studier, kontakt och annat enbart pa grund av att de ar minoritet. Det systemet har praktiserats pa universitet, hogre utbilding, jobb, och foretagskontakt med den offentliga sektorn osv. Manga stater och inrattningar gar ifran det systemet nu eftersom det anses vara diskriminerande mot andra som ar kvalificerade.

Joe Biden och Harry Reid, goda vanner till Obama trots att han ar en "negro" eller rattare sagt "halfnegro"? svd dn svd

2 comments:

Kyllästynyt said...

Man ska komma ihåg att Reid är en mormon, som kanske kommer ihåg de "ljusare", goda tiderna före 1964, då mormonledarna öppet förespråkade strikt separation av raserna osv.

Tvilling said...

Om nu demokraterna har visat sig vara tämligen knepiga på allsköns andra vis - ex sysslandes med diverse oegentligheter som Acorn, riggat val, totalt utblockerat såväl republikaner som det amerikanska folket i diverse oerhört centrala processer som de enorma stödpaketen, landets säkerhetspolitik och hanteringen av terrorister, hälso- och sjukvårdsreformen m m... varför skulle inte en och annan demokrat kunna vara något av en smygrasist, hm..?

Det är knappast första gången som majoritetsledaren i den amerikanska senaten, senator Harry Reid, offentligt uppvisar en betydande arrogans.
Här kan även nämnas, att han lär ha tagit initiativ till en ombyggnad av ingången till Kapitolium för 600 miljoner dollar. Anledningen?
Reid tyckte att när turister sommartid besökte byggnaden var det inte speciellt trevligt för kongressledamöterna eftersom turisterna svettades och stank...

Det värsta är, att om en republikan hade sagt samma saker, eller blott uppvisat embryot till samma arrogans som senatsledaren Harry Reid, hade vederbörande varit oundvikligen slut som politiker.
Om detta råder ingen som helst tvekan. Här, liksom som på många andra områden, kommer dock demokrater så påtagligt mycket lättare undan, ivrigt uppbackade av main stream media som ju liberalerna de facto är.

Få se vad väljarna tycker om allt detta när det ska göras ett och annat val till kongressen i år.
Bland annat ett val i delstaten Nevada där en viss plats i senaten står på spel.
Harry Reids hemstat för övrigt.

Vi får se.

Mvh,
En stillsam tvilling