Tuesday, January 5, 2010

Obama och hans ledarskaps attityd ar "terror vilken terror."

Det tog 3 dagar innan Obama sade nagot om julbombaren. Hans chef for homeland security DHS, Napolitano uttalade sig snabbt och menade att allt fungerade som det skulle, och "det vara ju bara ett flygplan som utsattes."

Hon ville inte erkanna att det handlade om en terrorist. Istallet for att forhora mannen sa greps han och gavs tillfalle att vara tyst och anlita en advokat. Det betyder att om han har kannedom om ytterligare 100 planerade flygplansbombningar som inleds imorgon, sa kan vi inte far reda pa den informationen eftersom terroristen nu tillats sitta i sin cell tyst de kommande aren.

Potentiellt sa kan tusentals eller langt fler manniskoliv raddas om mannen forhors under militara forhallanden. Men det kommer inte att handa nu eftersom Obama administrationen inte behandlar terrorism som annat an en polissak. Som bekant sa ringer man polisen efter att handelse har intraffat.

Efter en (eller 100) flygplansbomber har detonerat och sprangt flygplan och passagerare i smabitar sa ringer vi altsa polisen, det ar Obamas policy, och ingen vill ha det pa det sattet.

Obamas ledande anti-terror radgivare i Vita Huset, John Brennan talade i TV och fick den specifika fragan om flygplansbombaren eller armebasmordaren var terrorister. Brennan sade att inget av de bagge fallen handlade om terrorism. Det ar forvirring i Vita Huset eftersom Obama sjalv igar sade att julbombaren var en terrorist men han har tidigare sagt att armebasmordaren inte handlade om terrorism. Vi vet att bagge terrorister haft kontakt med samma islamstledare som flyttade fran USA till Jemen, men sadana detaljer verkar inte paverka Vita Husets analys.

Rektionen over de veka forklaringarna blev kraftig. Till och med CNN som alltid forsvarar allt som Obama gjort, blev oerhort upprorda over Obama administrationens agerade. Samtliga ledande reportrar stallde giftiga fragor som besvarades med ungefar ett avfardande av Obamas ledande radgivare.

Debatten i de olika TV programmen blev haftig efter det. Man kraver Napolitanos avgang, Brenner ar farlig, osv. Knappt nagon forsvarar radgivarnas agerande och deras avfardande attityd. Bara en (underlig) journalist stoder Vita Husets agerande. Hon blev inte upprord over julbombaren bara over att fler objudna gaster slapps in i Vita Huset och var en sakerhetsrisk.

Vita Husets forsta amotormassiga reaktion pa julbombaren om att forbjuda filtar och kuddar den sista timman innan landning var sorgligt marklig. Det betyder i pratiken att all ovrig tid under en flygning kan anvandas till att forbereda bomber men inte den sista timmen. Ologiskt. De tva bloggarna som avslojade de "sakerhetsatgarderna" har hittats och ska nu atalas for att ha avslojat de "hemliga" atgarderna.

Scanning ar bara en av manga saker som maste goras. Fragan ar om man inte maste forbjuda alla som kommer fran muslimska lander att flyga till vast.

Verkligheten ar ju nu att de kan smuggla in en dold bomb pa vilket plan som helst, den kanske kan hittas. Men mer sannorlikt sa kanske den inte hittas, inte ens med en scanner. Tekniken gor att angrepp kan utforas overallt i varlden inte bara pa flygplan. Dessa islamister och de finns i atskilliga lander maste stoppas innnan de kan utfora sina terrordad. De maste profileras och i misstankta fall maste stoppas fran att flyga och stoppas fran att fa visum till andra lander.

Fler terrordad drabbar varlden varje dag. Den danska tecknaren Werstergaard var nara att mordas av en somalisk invandrare i Danmark. Den svenska tecknaren Lars Vilks fick nyss ett mordhot via telefon av en annan somalisk invandrare.

Ett tips som fler bloggare skrivit om ar att stodja tecknare som mordhotas, visa upp deras teckningar for att visa ert stod. Lagg upp deras bilder permanent pa era hemsidor for att visa att ni stoder yttrandefriheten. svd newsmill dn ab ab svd dn svd dn dn dn dn svd dn dn svd

5 comments:

Tvilling said...

En kort kommentar till den senaste incidenten beträffande hot mot USA och dess befolkning, dvs försöket att spränga ett plan på väg till Detroit i luften, är följande.

Detta var ju egentligen blott en attack av många som olika terrorister har utfört sedan Obama och demokraterna tog över 2008, och raskt bestämde att det finns inga terrorister, det finns inget krig mot terrorister, det finns inga attacker mot det amerikanska fastlandet.
Det finns helt enkelt inte.

Hittills har man hjälpligt, åtminstone inför sin egen mest trogna anhängarskara kunna låtsas som om denna uppdiktade, inbillade, sagovärld faktiskt är identisk med den värld vi övriga har att leva i.
Nu kanske det blir svårare.

Mitt tips är att den massiva upplåningen och skuldsättningen av amerikaner för generationer framåt, samtidigt med att den arbetslösheten kraftigt ökat, en svårbegriplig och kostsam sjukvårdsreform, samt den allestädes närvarande arrogansen mot republikaner, journalister, och inte minst det amerikanska folket, har gjort att demokraterna kommer att förlora mer än en plats i kongressen vid nästa års val.

Om det därtill skulle bli något verkligt lyckat terrordåd innan november månads fyllnadsval till kongressen, lär det bli republikansk majoritet i båda kamrarna.

Dessutom lär det bli en ny president år 2012.

Mvh,
En stillsam Tvilling

Amer Al-bayya said...

Israel lobbyn i USA
Från Wikipedia, den fria encyklopedin
Termen Israel lobbyn i USA (ibland kallas Sionistiska Lobby eller, mer korrekt, den Judiska lobbyn) Är en term som används för att beskriva de olika koalition av grupper och individer som söker och har försökt att påverka utrikespolitik USA stöd för sionismen, Israel eller särskilda strategier för dess valda regering.[1][2] Dessa organisationer har inkluderat politiska, sekulär och religiösa grupper Jewish-amerikanerSamt icke-judiska organisationer av politisk, sekulära och religiösa Christian Amerikaner. Dessa grupper har enligt rapporter ökat i storlek och inflytande över åren. Begreppet i sig har varit föremål för debatt och kritik under åren, om dess klarhet och exakt definition.

AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) är Israels största lobby i USA finns ca 126 andra politiska åtgärder utskott (PAC), som anges under vilseledande namn för att dölja deras egentliga syfte, som kan mobiliseras när som helst för regn pengar på något kongressman utestänga sin olydiga motståndare som vågat kritisera någon aspekt av USA-israeliska förbindelserna. Inte undra Aipac kallas på Capitol Hill "Den Lobby ". Många kongressledamöter (nu alla ex's), såsom det sena Fullbright, Findley, och Percy, kände sin makt när våga milt kritisera USA-israeliska förbindelserna. Sådan kritik skulle också innebära vrede de många pro-israeliska kolumnister runt landets största tidningar, t.ex. New York Times Safire, AM Rosenthal och de mer subtila Thomas Friedman, Washington Posts Charles Krauthammer och George Will, Boston Globe's Jeff JacobyEller New Republic Martin Peretz och Steven Emerson.
De som är i linje med AIPAC vilja - vanligen ses prostituera sig själva och sitt land till förmån för judiska omröstning - såsom Gephardt, Forbes, Helms, Gilman, D'Amato, Moynihan, Harkin, Levin, Specter, Lieberman och Gingrich är generöst belönade. Alla Netanyahu (eller någon israelisk ledare) har att göra är att göra upp en klatschig fras, oavsett hur falska eller out-of-sammanhang kan vara t.ex. "Arafat är inte håller vad han lovar att låsa upp terrorister"Eller att"den palestinska myndigheten har inte ändrat sin stadga som manar till Israels förstörelse". Omedelbart efter det att hela flocken av dessa pro-israeliska kongressmän ses parroting unisont samma uttalanden om och om igen tills en ny fram är. Det är sorgligt att se de många politiker av idag har sina egna politiska vinster i åtanke, snarare än det goda i sitt land och världen.
Den judiska lobbyn och Irakkriget
Judiska lobbyn tvingar USA till krig mot Irak
BY David Rogers (Wall Street Journal 01/28/1991)

Israels roll i Gulfkriget
"De judiska lobbyisterna i USA är djupt involverade i propagandan arbetet med att främja ett krig mot Irak."- Ha 'Aretz, 01/13/1991

AIPAC Asking sina medlemmar att underteckna PRO-Påföljd Brev
(Aipac Update 03/14/2000)

AIPAC och den irakiska oppositionen
Artikel publicerad på nätet av den israeliska tidningen Ha'aretz
Närvarande samma judiska lobbyn är aktiv för bojkott och krig mot Iran.

Övriga avsnitt i USA:
Kostnaden för Israel - Israels Effekter på amerikanska Intressen

Judiska makten i USA-politiken

Media Power av judarna i USA (och världen)

USA och World Business and Finance

När judar artikel ... - Det mest grundliga arbete i dag om judisk makt och inflytande i USA.

Nation of Islam och Black Resistance

Amer Al-bayya said...

Grymma Israel
Det var tydligt redan i vintras när bomberna regnade över Gaza att efter den här operationen ska det inte finnas någon morgondag att se fram emot.
Israels officiella mål var att straffa Hamas för deras raketbeskjutningar, men det blev snart tydligt att det här var ingen vanlig vedergällning. Då skulle inte Israel ha mördat omkring 900 civila palestinier, varav 300 var barn, och lämnat tiotusentals bostadslösa. Det var inte Hamas raketramper utan Gazas civilbefolkning – själva förutsättningen för Hamas existens – som Israel tog sikte på.
Gaza var ett stort sår när de israeliska styrkorna lämnade, fyllt av skadade och för evigt brännmärkta barn. Det har snart gått ett år men såret ligger fortfarande öppet. Nu protesterar FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon: ”Tio månader efter det att fientligheterna i Gaza är över ser vi inga framsteg i återuppbyggnaden eller öppnandet av gränserna”. ”Familjer har inte kunnat bygga upp sina hem igen. Kliniker och skolor ligger fortfarande i ruiner”.
En stilla begäran från den timide FN-chefen, visa lite medmänsklighet, vintern är snart här, människor behöver tak över huvudet. Men vad hjälper det?
Det enda som Israel förstår är kallt maktspråk. Därför: Kräv sanktioner, bojkott, isolering!

Amer Al-bayya said...

Tänk att en känd svensk kvinna har anmält en porr tidning för att hennes ansikte var i tidningen,..Hon tänker på hennes rykte och heder kanske men andra bryr inte om !!!!!!!!!!!!!!..Läs vad en svensk man skrev till mig:-
Jag håller med dig . Är inte den sida du länkar till hets mot folkgrupp så finns det inget som är hets mot folkgrupp. Syftet med sidan är enbart att smutskasta en religiös inriktning.
Jag har inget emot en och annan Mohammedkarikatyr. Lika lite som jag har något emot satiriska drifter med någon religion. Alla måste tåla att bli lite kränkta på grund av sina olika ställningstaganden. Om det sedan är politiska eller religiösa ställningstaganden som hånas tycker jag är helt likställt. Men att ge sig på en grupp på det sätt som görs på ifrågavarande hemsida tycker jag borde vara över gränsen för vad som är lagligt och klassas som ‘hets mot folkgrupp’. Hade sidan hånat judar så hade det tagit eld i baken på hela de officiella Sverige. Media och politiker, och inte minst Israel-lobbyn, hade gått i taket och sidan hade på grund av ”trycket” stängts ner blixtsnabbt.

OBS.Muslimer ska göra likadan nu...Muslimer ska starta 25 sidor på internet om judendom och judar ..om fakta bara....muslimer ska svara tillbaka nu...www.mohammadcartoons.org ska stoppas ,politiker och media ..Den sidan är anarki utan moral, ansvar och uppfostran...

Amer Al-bayya said...

Alla ska veta om alla fakta fakta.....fakta är fakta Jag förstår inte det..man har bara muslimer at kritisera ..Kan man kritisera Israel , judar och judendom och -Talmud-.. eller är ni rädda ???..Varför är ni rädda att kritisera lite Israel???..Sa lagen nej???..Ok ..Läs det här :

Mohammad bilder går vidare och det här :(( den som inte tala sant om allt är tyst och tystnad är från Satan,ordspråk....))

Dubai vill gripa Netanyahu,statminister i Israel......Han är mördare...
Dubais polischef tänker försöka få Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och chefen för den israeliska underrättelsetjänsten gripna för mordet på Hamasledaren Mahmud al-Mabhuh.
Polischefen Dahi Khalfan Tamim sade, enligt tv-kanalen al-Jazira, att han "ska be åklagaren i Dubai att utfärda arresteringsorder för Netanyahu och chefen för Mossad".
Tamim har sagt att han är så gott som säker på att israeliska agenter var inblandade i Mordet på Hamasledaren på ett hotell i Dubai i januari.
Han anser att Mossad har "förolämpat" Dubai och länder i väst vars förfalskade pass använts av de mordmisstänkta.