Friday, June 20, 2008

USA rostade igenom andringar i avlyssningslagen.

Efter ett ar av installda avlyssningar da demokraterna vagrade fornya FISA, Foreign Intelligence Surveillance Act, sa har nya forandringar rostats igenom och darmed godkants av republikanerna och tillracklig manga demokrater.

De viktigaste bestandsdelarna i den fornyade FISA ar att avlyssning av misstankta frammande terrorister kan fortsatta. Det behovs inget domslut pa varje enskild avlyssning sa lange det galler redan misstankta terrorister. Det manga demokrater ville var att man tvingas skaffa ett domslut for varje samtal, varje mobiltelefon eller dator som ska avlyssnas. Det skulle omojligora en konstruktivt och effektivt avlyssningsprogram.

En annal del i forandringan ar att telefonbolagen inte ska kunna stammas av privatpersoner for att de medverkat i regeringens direktiv om avlyssning. Det eliminerar risken for rattegangs kaos om misstankta terrorister skulle anvanda domstolar for att fa information om avlyssning och kunna fa skadestad for att avlyssnats.

En tredje del i andringarna ar att ledningen fo FISA ska utreda tidigare avlyssningar for att bedoma om oegentligheter har forekommit.

FISA har inte manga likheter med det svenska programmet enlig vad man kan utlasa i artiklar. Trots hemlighetsmakeriet i Sverige sa ska tydligen samtliga svenskar utsattas for avlyssning i alla media, fran brev, till sms, epost, blogg, hemsida, fax, mobil och telefon.

Det svenska systemet ar darfor en helt oplanerad och ogenomtankt version av ett avlyssningsprogram, man har inget skydd som individ mot oegentligheter. Det finns darmed inte ett regelverk som styr avlyssningen. Allt ar OK enligt de svenska politikerna som skyndat att i hemlighet rosta fram FRA-lagen for att sedan snabbt gomma sej pa semester och gora sej oantraffbara.

En svensk FRA-lag behovs sakert om man ska kunna halla svenska och utlandska terrorister och grova brottslingar under bevakning. FRA-lagen verkar daremot inte ha misstankta brottslingar som malgrupp. Alla svenskar ar malgruppen och det gor att vi alla forlorat allt som heter privatliv. Las om Bananrepublikfesten som arrangeras av Rick Falkvinge. En passande beskriving pa nutida Sverige. Pa engelska ar namnet taget av kladbutiks kedjan Bananarepublic.

En svensk politiker som folk trodde de kunde lita pa var Federely. Han gick till slut med pa att ta bort vart privatliv och overlata det till politiker och deras hantlangare. Folk trodde att Federley och nagra andra skulle stoppa FRA-lagen eftersom han hanvisade till sitt samvete under sitt tal. Tydligen sa valde han pengarna istallet for sitt samvete. Han ar ju medveten om att han aldrig skulle klara sej i privat anstallning, hans experiment som salladsbar direktor gick at skogen pa 5 minuter. Se filmen om Ferderley "tomma ord":
DN AB SVD SVD2

3 comments:

Kraxpelax said...

Taxigeschäftet. Stockholm. Tog en bulle från NK till Bergshamra, Solna. Det blr runt 200 bagis med en miltaxa på 500:-. Det har jag sett många gånger.

Nu tog jag den längst fram i kön. Annars vägrar dom köra en. MAFFIAFASONER som sätter konkurrensen i spel.

Taxametern stannade på 428. Föraren heter MIODRAG SUSANJ. Lägg det namnet på minnet. Han är en skurk. Skumt bolag vars namn jag glömt.

Vi taxikunder har varit för mesiga. Varit trevliga och gett dricks. Det har varit bortkastat. Det uppfattas nämligen som SVAGHET, och så tror de att de kan behandla oss hur som helst.

Nu är det slut med det. Nu blir det dålig stämning. För det har de tiggt om. Inga dricks mer. De får sitta och pilla med mynten allt framgent.

Eller tills de lärt sig visa kunderna RESPEKT.

BefriaMedia said...

428 kr later som kraftigt overpris pa den korta strackan. En del anvande fusk taxameter.

Har det nagot med FRA att gora, eller?

Jakob Strasser said...

Du missar fler punkter i ditt inlägg. Att demokraterna inte röstat för en förlängning av de utökade befogenheter som Bush ville ha har inte hindrat någon avlyssning. All avlyssning som gjort kunde även ha gjorts laglig väg genom den gamla FISA-lagen. Det endra som denna nya lag gör är att ge amnesti åt olaglig avlyssning. Dessutom far ju DN med direkt osanning:

"
Bush drog efter terrordåden 2001 i gång extrema och hemliga säkerhetsåtgärder, med långtgående avlyssningsbefogenheter för landets spiontjänster som enligt kritikerna inte var förankrade i lag."

Det har upprepade gånger bevisats att denna avlyssning drog igång i februari 2001.

Likheter med FRA-lagen och FRAs avlyssning finns det många. Dels sättet som avlyssningen av kabelbunden trafik görs på, dels sättet att olagligt starta innnan lagen ändrats.