Friday, August 29, 2008

McCain valde Alaskas Guvernor till VP.


Ett ovantat stratigiskt drag av den oberaknerlige McCain. VP kandidat Sarah Palin ar nationellt okand tidigare och hamnar plotsligt infor varldens alla media. Hon holl ett mycket bra men kort tal tilsammans med John McCain i Dayton Ohio.

Som guvernor i Alaska med 80 % "approval rating" har hon bla gjort om och reformerat Alaska. Hon tog bort brobygget till ingenstans som fick nationell uppmarksamhet som ett kostsamt bygge som inte gjorde mer an att ge arbete till byggfacket. Hennes foregangare i den politiska ledningen som hon kallar "herrklubben" forsokte fa federala pengar till brobygget, Palin sade att "om vi vill ha en bro i Alaska sa bygger vi den sjalva med egna pengar", for det fick hon stora applader.

Han salde ett privat jet som Alaska hade till sina hoga tjansteman. Hon ledde etikkommitten och angrep korruption.

Med hoga oljepriser fick Alaska mycket storre skatteinkomster, hon plojde tillbaks extrainkomsterna till skattebetalarna och befolkningen. Jamfor med Sverige dar politikerna tackar for extrainkomsten och dessutom hojer drivemdelskatten. Hon ar pa skattebetalarnas sida, hon motarbetar korruption och ar oberoende fran lobbyister som vill ha en bro byggd till ingenstans.

Det ger henne en ovanligt stort fortroende bland valjarna i Alaska, en sadan person skulle vara mycket bra som VP. Fembarnsmamman kan rakna med intensiv bevakning fram till valet i November och jag ser fram emot hennes forsta debatt med demokraternas VP kandidat Joe Biden, det blir hennes forsta verkliga test pa nationell niva.

Obama kampanjen kritiserade henne genaste och sade att hon har lite erfarenhet av politk. Det rimmar illa eftersom hon har varit ledare av en stat vilket ger henne erfarnhet med ledarskap vilket Obama inte har haft som lagstiftare. Obama har nasta lika kort erfarenhet som senator som Palin har som guvernor, men han vill bli President, inte Vice President.
SVD DN AB SVD SVD

Thursday, August 28, 2008

Obamas tal holl inte mattet.


Det ar inte enkelt att som tredje person komma efter Hillary Clinton och sedan Bill Clinton med ett tal som ska vara motiverande. 

Hillary Clinton holl i tisdags ett ovanligt bra tal som var mycket uppskattat. Hon fick langa ovationer som hon givetvis njot av, hon ville inte stoppa appladerna.

Bill Clintons tal i Onsdags borjade med att beklaga att han foljde Hillary som holl ett mycket bra tal, det skulle var svart att sla. Sedan fortsatte Bill och holl det basta tal han hallit i flera ar. Ovationerna han fick var varre an de som Hillary fick, folk holl igang i flera minuter innan han kunde borja sitt tal. 

Ikvall var det Obamas tur att halla tal. Det var langt ifran lika bra som Bill eller Hillary's tal. Hans tal skulle vara motiverande men det var mycket likt ett vanligt valtal han hallit atskilliga ganger tidigare.  Ahorarna hyllade Obama och viftade sina flaggor men det marktes att talet var inte riktigt vad folk hade hoppats pa. 

CNN intervuvade en kvinnlig Clinton anhangare efter Hillarys tal i tisdags. Hon sade att hon inte skulle rosta pa Obama, hon var mycket besviken och mellan tararna sade hon att hon skulle formodligen rosta pa John McCain. Manga Clinton anhangare tycker att hon blivit felbehandlad av Demokraternas partiledning och nara 30 % av Clinton's anhangare sajer att de hellre rostar pa McCain an pa Obama, ett satt att utrycka sej om Obama ar "empty suit", dvs tom och innehallslos fin kostym, man syftar pa at han ar substanslos ett omdome han inte gjort mycket for att motarbeta.

Som summering av Demokratenas konvent tycker jag att det ar underlig att Clintons far 2 dagar av 4. Dessutom far de mycket uppmarksamhet de andra 2 dagarna, det blir valdigt lite tid kvar till fokus pa Obama. Man har gatt miste om mycket tid som skulle kunnat anvants till att forklara ett partiprogram. Ingen har hort mycket av hans program trots att primarkampanjen har pagatt i 19 manader.  Man slosade bort tid eftersom alla nyhetsmedia var dar och direktsande i flera timmar varje dag, 15 000 journalister var dar, de flesta valvilligt installda och skulle gladeligen formedlat ett partiprogram om nagon brytt sej om att presentera ett sadant.

Dessutom var scenbygget underligt, det var en tva kopior av Vita Husets framsida med stora pelare, mitt mellan pelarna visades en stor bild pa Obama under hans tal. Emellan pelarna var utsidan pa ovala rummet kopierat sa att det sag ut som att Obama rorde sej mellan Vita Husets ovala rum och framsida pa Vita Huset.  Mycket effektfullt, men en aning underligt, det kandes som de tog ut en valvinst i forskott. Det sag alldeles for pompost och sjalvupptaget ut. 

Han egen bakgrund och tillkomst beskrev han for forsta gangen pa det sattet, han sade att han var resultatet av en kort fornindelse mellan mamman och pappan som kommit til usa fran afrika och sedan rest tillbaks till afrika. Det ar en oerhort tragisk tillkomst och uppvaxt utan en riktig familj. Nu har han en bror i Kenya som lever pa en dollar i manaden. Kontrasten mellan hans afrkanska familj och hans roll nu ar oerhord, han sjalv skulle kunnat ha varit vid broders sida och leva pa en dollar i manaden. Only in America.

For mej sa var talet likt manga andra som Obama hallit, sa det blir en gaspning i slutet till skillnad mot den talangfulla Bill Clinton's tal som fick mycket mer ovationer an Obama. Han far skylla sej sjalv som placrar sej efter Clintons och ger dem mer an halva tiden av konventet, det ar en omdomesfraga. Obama straffade Clinton, maste ha anvant sina "gudomliga krafter" eftersom Bill Clinton fastnade i hissen strax efter sitt tal.  

Imorgon annonserar John McCain VP kandidaten, det ska bli intressant och om ett par dagar foljer republikanernas konvent, om inte Gustav, den tropiska stormen, lagger hinder i vagen. SVD  DN AB SVD SVD SVD
AB

Sunday, August 24, 2008

Mexikansk massmordare greps i Los Angeles


Jesus Ruben Mancada greps i East LA i Torsdags. Han var efterlyst for delaktighet i ett massmord pa en ranch nara Ensenada, Baja California, Mexico. 19 personer mordades 1998 i en knarkrelaterad massaker. Det fanns aven barn bland offren. Immigration and Customs Enforcement (ICE) hade mannen under bevakning och grep honom nar han gick ut med soporna.  

Han har enligt uppgift vistats illegalt i USA i 10 ar och var "sjukskriven" for ryggproblem.

Han misstanks tillhora den viktigaste brottsorganisationen i Mexico, Arellano Felix kartellen. Vid gransovergangen vantade 500 tungt bevapnade mexikanska poliser da man fruktade fritagning eller mordforsok. Synen maste ha varit komisk om han utlamnades med den politiskt korrekta trojan, "atervinn sopor".

Mexico maste var likt total anarki, ingen rattstrygghet, nara 100 % korruption, narkotika karteller som kontrollerar polis och militar i olika stader.  

I Mexico City skyddar sej medelklassen och rika med ett bursystem vid infarten till bostaden. Man gar in i en bur, vantar pa att en yttre grind stangs sa att man ar saker i buren innan den inre grinden oppnas sa att man kan ga in. En affarsbekant berattade om en prominent familj han kanner som dessutom har bursystemet inbyggt inne i huset da de ska ga upp till sovrummet sa finns det grindar och burar som de maste passera igenom.

Sao Paolo i Brasilien har ett likande system med burar vid entren till fastigheter.
 
En illegal invandrare infangad, 20 miljoner to go. SVD

Friday, August 22, 2008

Barack Hussein Obama valjer Vice President kandidat, och det blir inte Biden men,,,

Namnet ar annu inte annonserat men kommer snart, formodligen under helgen att rapporteras. 

De som trodde att det blir Biden har formodligen misstagit sej eftersom Biden redan har sagt till media att han inte ar kandidaten.  Dessutom sa ar han opassande av manga andra skal. 

Clinton ar annu en mojlig kandidat men den mojligheten ar liten eftersom hon formodligen kommer att motarbeta Barack Hussein Obama.

Enbart en amator skulle valja Biden eftersom han ar kand som argumentativ, stokig, brakig, "grandstanding" och osmart.  Nyheter om saken foljer snart, rakna med att meddelandet dras ut till sent i helgen sa att demokraternas stora mote som inleds pa Mandag far mer reklam.


Updatering, Lordag ! Obama har meddelat att han valde Biden som VP. Biden har dafor svart att forklara sitt tidigare uttaande att han inte blev den utvalde kandidaten. Biden har en dalig vana med att gora uttalnden som inte stammer helt med verkligheten, han ar kand for sina overdrifter och ogenomtankta uttalanden. Han kommmer att bli ett bra objekt for republikaners angrepp, de kan ju borja med Biden's tidigare uttalande om att Obama inte ar mogen som presidentkandidat, att han ar for oerfaren.

SVD  DN AB

Tuesday, August 19, 2008

Pervers mamma vill satta klanning pa 3-arig pojke.

Ellen, 24, med sin son, punginnehavaren, 3 ar. Ar aven Ellen en punginnehavare eller varfor detta fornedrande manshat? 

Av de som blir foraldrar sa ar tyvarr inte alla mogna att ta den rollen.  En mamma som tycker att alla ideer som en trearing klacker ur sej har inte fattat sin roll. 

Mamman Ellen som DN skriver om i sin artikel beskriver sin 3-ariga son som en "punginnehavare". 

En antydan till illa dolt manshat.

Om risken for mobbing om 3-aringen ha en klanning pa sej sajer hon 

 "varfor ska vi (vi foraldrar, min notering) behova vara de som star till svars. Varför är det vi som helt plötsligt ska få skulden för att våra söner kanske kommer bli mobbade? Det är ni som förmedlar era unkna attityder till era små guldklimpar, Våga inte komma och beskylla oss för att utsätta våra barn för mobbing.

Kort sagt: Lär era barn att veta hut, så slipper mina barn anpassa sig efter er snäva norm!"

Det ar sallan jag behover anvanda utrycket komplett idiot, har passar det utmakt. Man kan fraga sej var mannen finns och vad han sajer om saken, ar han en hopplos toffla eller ar mamman en lesbian som kidnappat ett barn? Alltombarn


Radikala domare tycker att barn inte har ratt till en familj.

En domare domde att ett lebiskt par ska fa ratt att tvinga fertilitetskliniker att skapa barn at dem.

En lagre domstol bestamde att lakarna har ratt att vagra utfora fertilitetstjanster at lesbiska par. En hogre domstol andrade pa den domen och menade att det var diskriminering.

Domen gor att man fritt kan experimentera med "provrorsbarn". Alla slags sambo-konstellationer maste nu efter domen tillatas skaffa "provrorsbarn". Traditionella familjer som ger ett barn en mamma och en pappa ar inte den enda sortens familj enligt domen.

Massfamiljer med flera mammor och pappor, flera mammor och en pappa, flera pappor och en mamma, eller fyra pappor, eller fyra mammor kan nu skaffa provrorsbarn enligt den underliga ogenomtankta  domen.

Jag undrar hur kaostisk en separation skulle se ut om fyra mammor separerade och alla vill ha delad vardnad. Bara tanken ar ganska grotesk och ingen inblandad har tankt pa de stackas barnen som tvingas leva i overkligt underliga familjekonstellationer till skillnad mot alla lekkamrater och klasskamrater. For ett barn sa maste upplevelsen vara hemsk och saknaden efter ett normalt familjeforhallande satta spar for livet. Undersokningar har visat att barn i en vanlig familj men en pappa och en mamma lyckes mycket battre i livet. Det finns information om det overallt pa natet vilket har sammanfattats har;

 These statistics show the tragic consequences of fatherless and single parent homes in the United States:
  • 63% of youth suicides are from fatherless homes.
  • 85% of all children that exhibit behavioural disorders come from fatherless homes.
  • 80% of rapists motivated with displaced anger come from fatherless homes.
  • 71% of all high school dropouts come from fatherless homes.
  • 75% of all adolescent patients in drug abuse centres come from fatherless homes.
  • 85% of all youths sitting in prisons grew up in a fatherless home.
Vad kommer efter detta, manggifte, barngifte och kanske djurgifte? Vem har ratt att bestamma om det, du, jag, eller det som vi kalla norm, eller normalt? Barn har ju inga rattigheter enligt vissa personer, det ar skrammande. SVD

Tuesday, August 5, 2008

Alexander Skarsgard med i ny hopplost dalig TV serie.


Generation Kill ar ytterligare ett forsok att rida pa intresset kring Irak kriget. Ett tidigare forsok hette Over There som var skriven av Stephen J Cannell som jag var granne med nagra ar sedan. Det var ocksa en mini-serie i TV och var valdigt lik Generation Kill. Man framstallde de amerikanska soldaterna som skjutgalna idioter istallet for de professionella valtranade soldater de ar. En bio film som gick ett kort tag som jag glomt namnet pa hade samma tema, filmem var dessuton en av de varsta som gjorts och supertankade pa biograferna.

Som det forra forsoket sa misslyckades Generation Kill kapitalt, Generation Kill har mest utdragna scener dar man kor omkring med humvees eller har trakiga konversationer pa basen, inte sarskilt underhallande, men lag budget vilket kanske ar huvudintresset fran HBO's sida. Det mesta ar formodligen inspelat i Kaliforniens okenomrade utan budget och utan effekter vilket reflekterar HBO's forsok att massproducera sa manga filmer som mojligt for att fylla upp tiden i sina TV kanaler. De har darfor inte rad att producera bra filmer. Om man forsoker visa Irakkrigets inledning sa har man misslyckats, direksandingen i CNN eller Foxnews och alla andra kanaler var mycket mer intressant eftersom de hade inbeds med direktsandingsmojligheter. De hade satelitsandare pa taket av sina fordon vilket gjorde kriget mycket underhallande om man tycker sant ar underhallande.

Alexander Skarsgard gor ett bra jobb som skadespelare och har inget att skammas for inte ens dialekten eftersom han varken har skrivit manuset eller producerat filmen. Jag markte inte ens nagon svensk brytning vilket ar ovanligt for en "ny" svensk internationell skadespelare. De andra skadespelarna var ocksa bra men Generation Kill blir inte mycket att satta upp pa resume'n.

En recension fran Star Telegram:
Four episodes into the seven-episode Generation Kill, I’m still struggling with it.........but this is a story about life torn between boredom and chaos, and its episodic structure doesn’t always command attention.

En till film recension fran Free Republic:
Having read excerpts of Evan Wright's book---which weren't too bad---I had somewhat higher expectations for this HBO series. Let's get this out up front: this is an anti-military, anti-Iraq, and above all, anti-Marine series. Yet even in its bashing, it unintentionally has pro-American, pro-military messages for those shrewd enough to read between HBO's blurred lines...............Wright, after all, was an embed. He did see things up close. But do did dozens of other reporters---virtually none of whom had experiences like his.

Briefly, the series is about 1st Recon Marines as they are involved in the "march up" to Baghdad. I cannot believe that every Marine unit is like this---and would like Marine vets (or Army guys) to weigh in on their experiences: the members of the platoon are simply caricatures. We have *the trigger happy, blood thirsty Trombley who shoots innocent Iraqis and talks about "killing Haj."

SVD