Wednesday, April 15, 2009

Obamatron maskinen aker i 500 km/tim mot extremism.


Fortare an nagon hinner tanka och analysera sa kommer allt fler forslag, fler planer och undersokningar som allt verkar ha samma syfte.

Alla nya skatteforslag som arbetats fram under tidspress och som inga senatorer hinner lasa har visat sig var ett stort hot mot USA's framtid. Bara rantorna pa nagra av de nya ekonomiska paketen beraknas till 800 miljarder dollar arligen inom 10 ar.

Innan nagon hunnit analysera effekterna av det sa kommer det nya forslag. Forsvarsmakten i USA fick en ny utnamning, det var en radikal journalist fran LA Times som utsags till en ledande befattning i forsvaret. Insatta inom forsvarsmakten staller sig helt fragande till utnamningen. Forut fick halsokorrespondenten pa CNN, Sanjay Gupta en hog befattning som Surgeon General som han sedan inte ville ha. Ytterligare en person fran media anstalldes i en ledande befattning, det kanske finns fler som inte annu ar kanda.   

Nastan samtidigt sa kommer DHS Department of Homeland Security ut med en marklig rapport som talar om att det finns stora hot fran hogerextrema grupper och att forsvarmaktens medlemmar ar suspekta personer. Andra suspekta ar enlig rapporten alla som ar emot illegal invandring, regingsmakten, och aborter. Den niosidiga rapporten ska enligt uppgift antyda att folk som ska betraktas som hogerextremister ar de som motsatter sig skattehojningar, svarta makthavare osv.

Det underliga ar att det inte finns nagra som helst belagg for det som sags finnas i rapporten. Chefen for DHS Napolitano stoder rapporten och menar att "de inte just nu kommer att profilera medborgare baserat pa ideologi."

"Vi maste vara uppmarksamma och skydda landet mot terrorism oavsett om det kommer innifran eller utifran landets granser."

Eftersom Obama administrationen ett tag sedan slutat anvanda begreppet "terrorism" sa maste man anta att det var ett misstag som DHS chefen gjorde. Men rapporten antyder att man snart kanske forbereder sig pa att undersoka folk baserat pa deras motstand mot regeringen. Enligt min hushallerska sa kommer snart Obama administrationen inte tillata religiosa skolor, det hade hon hort pa ett radioprogram som pratade om nya lagforslag. Om det stammer sa kommer religiosa inslag i samhallet fa en mindre roll i framtiden. Det passar in med en rad andra saker som Obama foreslagit som gar ut pa liknande ideer om att minska det kristna inflytandet. Enligt offentliga skatteuppgifter sa har Obama donerat pengar till valgorande andamal i enlighet med muslimska principer, nastan 10 % av inkomsten. Det kanske ar en tillfallighet, men ingen vet helt sakert.     

Det har forekommit tusentals TEA Partys runtom i landet i dagarna och idag med nagra tusen i varja ort. Det var i protest mot hogre skatter, mer sloseri och en mer intrangande myndighetsutovning. TEA en forkortning pa Taxed Enough Already. Jag var pa ett mote ikvall, det fanns runt 2000 personer dar och det var en mycket hog stamning. Demonstrationerna idag da deklarationerna ska lamnas in ar en oplanerad spontan folkrorelse som ville visa beslutsfattarna att manga inte haller med om att man spenderar en triljon dollar varje vecka och att deras barnbarns inkomster blir beslagstagna med de nya ekonomiska planerna. Det kallas Generational Theft.

Det kanske ar en orsak till att "Obamatron maskinen" aker i rekordfart mot sina nya mal. De kanske kanner pa sig att de snart kommer att stoppas om de inte skyndar sig att genomfora sina radikala reformer innan folk hinner lasa forslagen och reagera.

Alla forslag och den senaste rapporten kan antyda att de vill klassa oliktankande som hogerextremister och sedan kanske forbjuda radioprogram som ar kritiska mot Obamatron. Manga olika kategorier manniskor kanner sig idag utpekade och ar forolampade av Obamas attityd mot yttrandefriheten och militaren. Det ar underligt att Obama samtidigt ar god van med vansterextremister och annu varre, inhemska terrorister och att rapporten, eller DHS chefen inte ens forsoker forklara den motsagelsen. 

Obamas pinsamma mote med den Saudiska ledningen gor att folk undrar varfor han bugar sa underdaningt djupt i strid med protokollet. Saudierna ar sakert glada over Obamas engeripolitik som kommer att gora dem oerhort rika de kommande aren och vi som tvingas kopa bensin kommer snart att fa betala mer an da priserna var i topp forra sommaren.

Alla nyheter kraver an en gang en analys av hur en okand person utan bakgrund, utan kunnande eller erfarenhet, utan att ens haft en enda person anstalld kan na landets hogsta position. Det ar fullstandigt obegripligt. Det blir mer klart for varje vecka att det kommer att bli ett allvarligt problem for landet om han tillats fortsatta med sina outtalade planer.   svd

4 comments:

Anonymous said...

Jag tycker att det är intressant att läsa dina bloggar Markus, precis som jag tycker att det är intressant att följa det i Sverige så hatade nyhetsnätverket Fox News..! :)

Vad gäller Obama, fattar heller inte jag att han blev vald, och var innan detta presidentval inte alls medveten om att USA till vissa delar är så smygsocialistiskt, sekulärt, progressivt och Europa-socialist-dyrkande som det verkar kunna vara.
Åtminstone vad gäller folk på öst- och västkusten, samt i mer urbaniserade områden som Chicago-regionen, diverse nordliga stater m m.

Det ska bli intressant att se, om inte amerikanerna i stort börjar få upp ögonen för vilken pro-socialistisk administration de har valt, följderna av detta val, och om inte maktförhållandena i den amerikanska kongressen kan svänga lite vid 2010 års val.

Sedan blir det ju naturligtvis intressant med 2012 års presidentval... Hur vore det med Newt Gingrich som förstanamn, och Mitt Romney som andranamn på "the 2012 republican presidential ticket"..?
En rätt stark valbiljett, som jag uppfattar det.

Mvh,
Thomas

Markos blog i USA said...

Det skrammande med Obama ar att ingen vet var han star.

Senast ville han inte ha atal mot CIA's forhorsmetoder, men nu plotsligt andrade han sig. Det finns "nagon" som talar om for Obama vad han ska gora. Senast i helgen diskuterade vi det vid en middag, alla undrade vem ligger bakom och styr Obama, det ar nagon eller nagra som gor det.

Beteckningen socialist kan visa sig var mycket varre an sa, det ar mycket underliga saker han planerar, de flesta saker har man inte ens tagit upp i svenska media. Dar vet man ingenting om honom.

2012 ar for tidigt att saga mycket om, men jag trot att Palin kommer att bli huvudkandidat, de som sett stodet for henne har i USA vet vad jag pratar om. Hon blev snabbt maklost poular och behaller sin poularitet trots att nagra Obama stodjande media som ingen litar pa anda forsoker ljuga ihop en annan bild.

Anonymous said...

"Det skrammande med Obama ar att ingen vet var han star..."
- Exakt.

"... Senast ville han inte ha atal mot CIA's forhorsmetoder, men nu plotsligt andrade han sig. Det finns "nagon" som talar om for Obama vad han ska gora..."
- Kanske uttalade vänsterliberaler i Chicago-området, kopplade till universitet- och förvaltningsvärlden, som vi ej vet namnen på. Personer måhända med en ordentligt socialist-radikal samhällsyn..?

"... Senast i helgen diskuterade vi det vid en middag, alla undrade vem ligger bakom och styr Obama, det ar nagon eller nagra som gor det..."
- Ja, du... exakta namn är inte lätt att veta, men om någon skulle gå igenom de som a) Obama haft som intellektuella mentorer under ungdomsåren, och de som b) finansiellt stött och stödjer honom i vuxen ålder, skulle måhända en riktigt intressant lista komma fram.

"... Beteckningen socialist kan visa sig var mycket varre an sa, det ar mycket underliga saker han planerar, de flesta saker har man inte ens tagit upp i svenska media. Dar vet man ingenting om honom..."
- Det är riktigt att svenska mediers USA-täckning är usel, men vad kan vi vänta oss av ett land som mer eller mindre förbjudit Fox News..?

När det gäller Obamas slutmål, lutar ju Glenn Beck på Fox åt att socialism/kommunism är ej det önskade hos alla far left loons i USA, utan faschism.
Det du.

"... 2012 ar for tidigt att saga mycket om, men jag trot att Palin kommer att bli huvudkandidat, de som sett stodet for henne har i USA vet vad jag pratar om. Hon blev snabbt maklost poular och behaller sin poularitet trots att nagra Obama stodjande media som ingen litar pa anda forsoker ljuga ihop en annan bild."
- Jag har förstått det stöd hon har, men för att hon ska vinna måste det nog hända saker. Hon måste börja läsa mycket av seriös litteratur. Hon måste börja resa utomlands. Hon måste göra ett mycket mer intellektuellt gediget intryck. Hon måste prata mindre om Alaska och mer om USA i stort. Hon skulle kanske behöva sitta i kongressen ett tag innan hon ställde upp.

Newt Gingrich som förstanamn, och Sarah Palin som andranamn på republikanernas presidential ticket 2012 vore kanske något..?

Mvh

Markos blog i USA said...

Newt ar mycket smart, kanske for smart for att accepteras av en del.

Du har ratt att Palin maste vara med i stor skala mer, hon ar ju ny i storpoltiken.

Men hon ar mycket begavad, kan lara sig snabbt och har mycket folkliga asikter som de flesta haller med om.

En bra combo.

Obama skrammer varje dag. Idag skrotade Obama en dom mot Iran som skulle ge kidnappnings offren skadestadand, de offren som Iran tog som gisslan manga ar sedan.

Allt han gor ger stod till fientligt installda terrorister eller terrorstater. Mycket underligt.

Gud vet vilka kontakter han kan ha, han hemlighaller vilka som bidrog med pengar till hans college. Enligt det som kommit fram, Saudier.

Han engeriplan gor att nastan bara oljerika arbastater vinner pa den och inhemsk exploration, kol, och karnkraft forlorar. Se fram emot 100 - 300 dollar /barrel olja. Var det darfor han bugade for saudierna, han chef? Skrammande.