Thursday, July 30, 2009

Beerfest med Obama leder ingenstans, B3 motet misslyckas.


Beer 3, B3 motet gick inte sa bra, alla parter tycker som innan de drack ol. Obamas rasfordomar som visade sitt fula tryne forsoker han nu fa folk att glomma med en liten sammankomst i Vita Huset. Polisen och Obamas kamrat Mr. Gates som greps av polisen bjods in pa en rundtur med sina familjer. Mediabevakningen forstatter och saken har inte glomts bort. Debatten sprider sig och nu kallas Mr. Gates av en argsint Bostonpolis for en banan-atande djungel apa.

Obama bad inte om ursakt efter att han fornedrat polisen med sina offentliggjorda fordomar om att polisen skulle vara motiverad av rasism.

Ingen hade vanta sig en ursakt. B3 motet var opassande for en president att ha, det ar att forringa ambetet, och det slutade (som vantat) med att de var overens om att vara oense.

Olhaksgrabben drar ner statusen pa presidentambetet med sitt agerande. Obamas stod minskar for varje ny poll som kommer ut. Det var en handelse som ingen vanta sig, det kanske drar bort intresset fran det faktum att Obama inte hade last nagot och inte visste nagonting om det sjukvardsprogram som han holl tal om.

En sak ar klar, det ar nya arbertsmetoder i Vita Huset. Det nya ar att nya program arbetas fram varfter man tanker pch pratar. Nar de ar klara, oftast mitt i natten sa kallas senaten in nasta morgon, inte for att diskutera planerna eller att lasa igenom dem. Nej, de kallas in for att rosta igenom planer som ingen haft tid att lasa, diskutera eller ens reflektera over.

Metoden som populart kallas "koras ner i halsen" ar Oabams teknik vilket gor att ingen ens hinner kalkylera kostnaderna eller effekterna av planerna. Dessutom ar planerna sa stora att de kommer att ha en negativ inverkan pa USA's ekonomi i atskilliga ar framat. Ett ars budget belanas i 10 - 20 ar framat, en helt makalos politik. Vad ska de gora med nasta ars budget, ska de belana inkomsterna som beraknas komma in ar 2040 och framat?

De som vill kalla Obama for socialist blir mer overtygade for varje vecka om att han verkligen ar en socialist eller marxist. Oavsett vad man kallar honom sa forstors ekonomin mer permandent for varje ny ogenomtankt plan som Obamatrojkan tar fram. Ekonomer borjar nu skjuta upp forhoppningarna om en ekonomisk forbatting, inte till 2010, men till 2011 eller 2012 tidigast men de vet inte vad Obama har for planer nasta manad.

Det ar bara att vanja sig vid tanken pa att ekonomin kommer att fortsatta ga utfor vilket man ser tydliga tecken pa overallt runtom sig. Obama, olhaksgrabben lurade alla att tro att han kunde nagot eller begriper nagot, det har vi inte sett ett enda exempel pa annu och de troende ar en minskande skara. svd dn ab svd

2 comments:

Nils Dacke said...

Det är väl snarare du som måste lära dig att en person inte har så stor betydelse som du och andra tror.

Det var inte Bush som stjälpte ekonomin och det är inte Obama som kommer att rädda USA.

USA's problem är gigantiska och landet hade om det inte var en stormakt och valutan internationell halkat långt långt ner nu men det händer inte vilket förlänger pinan för er.

Tvilling said...

Att presidenten besvarade frågan om sin syn på gripandet av Harvardprofessorn Gates så raljant som han gjorde - efter att ha uppgett att han inget visste om fallet - var kanske en så stor tabbe att det blir en vändpunkt i hela presidentskapet.
Nu går måhända opinionen för honom nedåt för att aldrig riktigt vända upp igen.
Mindre popularitet, och mindre inflytande i så fall.
Det gör måhända att den yttersta vänstern inom demokraterna försöker få fram sin agenda än mer, och att Harry Reid i senaten, och Nancy Pelosi i representanthuset blir ännu värre att hantera för Vita Huset.

Bortsett från minskat inflytande, borde presidenten ha insett att ett framdragande av raskortet skulle explodera i ansiktet på honom, så oerhört inflammerat och minerat som området är.
Att detta ej insågs förrän det var försent, kan tyda på att Obama knappast förstår vilket land han leder, samt att presidenten emellanåt är ordentligt obetänksam, för att inte säga direkt nonchalant.

När det sedan gäller det omtalade "beer summit", tyckte jag det blott kom ut en vinnare från denna sittning: police Sgt. James Crowley.
Han uttrycker sig begripligt, utan nonsens, och med all den naturliga auktoritet som man kan hoppas på av en polisofficer. Enligt det videoklipp jag såg på Fox News hemsida, verkade han närmast "äga scenen" när han intervjuades efter "ölmötet".
Jag tänkte mig nästan honom som en framtida republikansk borgmästarkandidat eller liknande. Först avancemang inom poliskåren, sedan inträde i republikanska partiet, sedan avancemang på lokalplanet, sedan en kandidatur till något ämbete inom staden Cambridge eller staten Massachusetts, förslagsvis med frågor om lag och ordning som främsta agenda. ;)

Även om goda karriärmöjligheter alltså kan ha öppnat sig för en av ölmötesdeltagare, kanske inte detta gäller närvarande.
Jag undrar om populär professor Gates är särskilt populär bland samtliga vid Harvard när han återvänder till hösten, och jag undrar hur nyanserad presidenten hädanefter kommer att uppfattas rörande rasfrågor.
Obama senare kanske rentav kommer att betraktas som fördomsfull av vissa.

Händelsen i Cambridge lär i alla fall inte glömmas bort i brådrasket, speciellt som vare sig Gates eller Obama aldrig bett Crowley om ursäkt. Inga ursäkter, inga rasproblem lösta, inga intryck av Gates och Obama som fördomsfulla blev utsuddade. Härigenom kan nog inte ölträffen ses som någon större succé.

I bästa fall kan Obama hoppas att "Gates-gate" medför att folk glömmer besvären att få igenom sjukvårdsprogrammet genom kongressen.

I värsta fall får Obama uppleva att amerikanerna noga noterar att arbetslösheten går uppåt 10 procent, att företag i stora mängder ännu konkursar, att Wall Street ej tror på Obama, att GM och Chrysler kanske inte räddas trots massiva stöd från skattebetalarna, att kongressen tvingas rösta igenom lagförslag efter annat som kan vara ca 1000 s långt och som överlämnas natten innan omröstningen sker, att en statsskuld skapas som varar i generationer, att amerikaner påtvingas en statlig sjukvård de ej önskar, att presidenten tycks ha smygrasistiska åsikter om amerikanska poliser, att Obama inte sällan utställer tämligen fantasifulla löften och regelbundet slirar på sanningen, samt att han och hela det sjuka politiska Chicagosystemet som nu intagit Washington kan vara en enda stor marxist-liga med korrumperade förtecken.

Hur lätt blir det månne för Obama och demokraterna att vinna kongressvalen 2010 och 2012, samt presidentvalet 2012, med denna börda på sin rygg..?

Mvh