Thursday, February 21, 2008

McCain utsatt for smutskastning av beryktad tidning.

New York Times skriver en smutskastande artikel som syftar till att sabotera hans kampanj. Falska anklagelser eller rattare sagt insinuationer om anklagelser figurerar i NY Times. Man skriver att McCain kan ha haft en historia med en kvinnlig lobbyist nagra ar tidigare. Tidningen antyder dessutom att aven andra anklagelse kan komma till ytan, de antyder otillborlig paverkan. Tidnngen har gjort likanande saker i flera tdigare val. De har i valtider forsokt smutskasta republikanska kandidater med insinuationer och direkta logner. idningen trovardighet gick forlorad far manga ar sedan, numera ar de flesta medvetna om att man inte kan lita pa NY Times i politiska artiklar.

Att NY Times bestamt sej for att publicera de flaska pahoppen just nu ar utstuderat. Om man smutskastat McCain en manad tidigare skulle det kunna driva repulikanska valjer till Mitt Romey som ar en mer konservativ kandidat. Det skulle kunna ge Romney en seger som NY Times sjalvklart inte skulle vilja gora eftersom tidningen ar ultra liberal och alltid stoder de mest liberala demokraterna. De vantade med publiceringen trots att de haft informationen innan Romney avbrot sin kampanj. Darmed har de en liberal republikansk kandidat och kan nu smutskasta homi-on i ett forsok att driva bort valjarna mot en demokrat seger i valet. Det ar bara att vanta och se, fler liknande incidenter kommer att intraffa inna valet i November 2008.


Det paminner om hur Svensk media behandlade moderatpolitikern Schenstrom. Hon blev fotograferad nar hon var pa krogen och drack vin. Sedan cirkulerade ett antal insinuatoner om henne som inte var sanna. TV4 hade en journalist narvarande och Aftonbladet hade en fotograf posterad utanfor krogen. Den forsta insinuationen var att hon hade en utomaktenskaplig affar, beviset skulle vara fotot pa henne da Aftonbladets journalist strackte sej over bordet och gav henne en puss. Den smutskastningen fungerade inte da den pussande journalister var gay. De fick forsoka sej pa en annan vinkling. I hysterin om bilderna och den icke-handelsen som publicerades i alla tidningar, kanske i ett hundratal artiklar och i TV sa drevs den stackars manniskan till att avga enbart for publicitetens skull inte for att hon gjort nagot fel. Det paminner om en typiskt haxjakt. Annu har ingen undersokt varfor fotografen fanns pa plats och vem som betalade honom. De som ligger bakom haxjakten undersoks aldrig, resultatet blir att deras offer smutkastas sen vet ingen varfor hon egentligen avgick. 

Pressens makt ar stor, det finns ju ingen som granskar pressen, atminstonde i Sverige finns det ingen. SVD DN AB

McCain svarar pa de flaska anklagelserna del 1 av 2.

No comments: