Sunday, February 24, 2008

Svensk fick Oscar.

Per Hallberg fick sin Oscar for ljud redigering i filmen Borne Ultimatum. Han har redan en tidigare. For de som inte annu sett den sa ar det en mycket sevard film bla tack vare en mycket bra ljud redigeringen. Han har en lang imponerande resume och har jobbat med manga stor filmer under hela 90-talet och fram till nu. Ta en titt pa IMDB.com.

I Finland sagar man den svenska storfilmen "Arn". Att man delar ut stora pengar till filmproduktion betyder inte att filmen blir bra. Det sajs att kommuner och staten har anvant skattemedel for att finansiera filmen. Det later konstigt om det ar sant. Staten saljer sprit, lotter, har monopol TV-Radio bolag, och producerar film? Det kanske darfor det gar at skogen med politiken i Sverige. Dessutom har svenskar med talang som tex. Per Hallberg flyttat darifran, sa nu kan man inte ens gora bra filmer.

I ovrigt sa hande ingen intressant efter en aning stro tittande. Det sajs att Oscars galan far mindre tittare varje ar. Det kan bero pa att manga av de hogavlonande Gulfstream liberaler forsoker predika for folk hur lite energi vi ska gora av med och hur lite toapapper vi borde anvanda medan de sjalva flyger privajet till sina miljokonferenser. Som tur var sa fick inte filmaren Michael Moore halla tal, han ville bjuda in diktatorn och massmordaren Fidel Castro. Han film blev placerad i fel katoegori, han gor inte dokumentarer tots att en del manniskor verkar tro det. DN SVD
AB SVD

No comments: