Tuesday, April 29, 2008

Sverige satsar pa asylsokanden som ny billig arbetskraft.

Sverige verkar ha gatt ifran bade arbetsmaknadspolitik och flyktingpolitik och slagit samman bagge.

Flyktingar brukar normlt sett bara vara flyktingar under en begransad period och sedan atervanda hem.

Alla tecken tyder nu pa att man vill gora flyktingsituationen och asylsokanden permanenta. Det ser ut att vara stor forvirring inom regeringen om hur man ska bedriva sin politik. Man blandar ihop begreppen flyktingar och arbetskraft.

Ingen annanstans tvingas flyktingar till arbete, det skulle i andra lander betraktas som ett slags slaveri eller tvangsarbete.

I Sveriges fall blir nu alla arbetslosa svenskar stallda at sidan till forman for asylsokanden som ska in i arbetslivet enligt regeringens plan.

Det ar en aning chockerande att man oppet bedriver en sadan svensk fientlig politik. Det ar obegripligt som utlandssvensk eftersom jag inte kommer att kunna forklara detta markliga beteende for andra manniskor i utlandet.

Lonedumpning ar ett naturligt men katastrofalt resultat. En afghan som kommer att hundra dubbla sin inkomst i Sverge aven om han bara tjanar en tredjedel av en lag Svensk imkomst blir sakert overlycklig om han nu klarar den kulturella omstallningen som kravs.

Redan idag flyttar svenskar som inte kan fa jobb till utlandet. En svensk skoteska fyrdubblar sin inkomst i Norge.

Det ar obegripligt hur sverige har rad att fortsatta men en oerhort sor invandring samtidigt som sysslolosheten i sverige ar rekord stor. Man far kanslan att regeringen (inte bara den nuvarande regeringen) och politiker har slutat planera for svenskens basta, men har overgatt till att planera for alla andra nationaliteters basta och lagger svensken pa hyllan som avdankad eller inkompetent. Mer och mer verkar det handla om att fornedra svensken. Ar det sa att politiker ser svensken som obrukbar, ser de svensken som folk som sjukskriver sej, blir knarkare, tar sjalvmord ofta och ar allmant opalitliga. Ar det skalen till att man inte vill satsa pa svenskar, eller finns det andra skal?

Det ar inte bara jag som reagerar pa det, man kan se det overallt om man laser bloggar och pratar med folk. En annan invandrare kommenterade liknande observationer i sin blogg. Amir skriver om en del intressanta observationer.

Man undrar varfor svenska politiker anvander arbetsmarknadspolitik och flyktingpolitik som ursakt for att ta in flera miljoner utomeuropeer varav de flesta aldrig kommer att kunna integreras eller anpassa sej.

For mej kanns det som att alla politiker har en stor hemlighet de inte vill formedla till folk. De arbetar med en plan som ingen vet om och inte kan bedomas darfor att alla ingradienser i planen ar hemliga. Vad sysslar vara politiker med?

Det ar knappt man vagar yttra sej on teorier, det ar val snart olagligt i sverige. En del personer tror att skalen ar att invandringen ar en miljardindustri dar hundratuentals manniskor forsorjer sej. Manga ar flyktingsmugglare, handlaggare som kan mutas, politiker som kan mutas, myndighetspersoner som har stora inkomster i samband med hanteringen av alla asylfall. Politiker som tycker det ar opportunt kan sitta i nagra ar och tjana in en stor pension.

Jag sjalv ar lyckligt lottad over att jag slipper bry mej mycket om politik i Sverige. Som invandrare sa har man en del del blandade kanslor nar man ser hur politikerna forst importerar ulandsproblem med hundra olika kulturer vilket skapat ett kaos i manga orter. Sedan andrar man sej i fraga om deras status. Man har i alla ar gett sken av det det handlar om en tillfallig losning for asylsokanden, kommuner har bedragits for att tolerera nagra asylsokanden. Dessutom sa struntar man i att de som kallar sej asylsokanden inte behover asyl. Sedan andrar man sej och deklarera att man nu behover utlandsk arbetskraft, man borjar man prata om ett "behov av utlandsk arbetskraft" vilket ar en ren logn. Om det vore sant varfor fokuserar man asylmottagandet pa Irakier, Iranier, Somalier och andra som for det mesta inte kan vasterlandska yrken?

Jag ser hela programmet som en plan, ett sk "bait and switch". dar man lurat svenskar att tro att det handlar om asyl men i sjalva verket handlar det om att ta in billig arbetskraft. Det ar forvirrande eftersom valdigt fa asylsokanden borjar arbeta och forsorja sej sjalva.

Jag kan darfor bara konstatera att svenska politiker ar de mest sinnesforvirrade manniskor som finns i Europa. Sorry, men jag har inget hopp om att politikerna arligt forsoker forbattra Sverige. Nar jag tanker efter sa kan jag inte komma pa en enda forbattring som politiker astadkommit i Sverige pa tiotals ar. SVD DN

2 comments:

Axel said...

hej Marko!
Är svensk bildjournalist i NY
Såg knäcket du gjort i Aftonbladet om svenska polis kvinnan. va grymt! skulle villja veta lite mer om henne. vore kul om vi kunde snacka. vore superbra om du har tid att emaila mig. info@axeloberg.com

Markos blog i USA said...

Hej, tyvarr vet jag inte mycket om poliskvinnan forutom det som AB skrev om henne, det var deras artikel. Har dessvarre ingen email, skicka en lank till din blogg sa kan jag skriva en rad dit. Vem jobbar du at i NY?