Tuesday, May 4, 2010

Obama klarar inte sitt uppdrag.

De välskrivna talen som han läste i en teleprompter innan presidentvalet skapade en felaktig bild av Obama.

Man fick intrycket av att han var en ytligt, okunnig och oerfaren mittenpolitiker. Det enda som inte stämmer nu efter drygt ett år är att han skulle vara en mittenpolitiker. Han är ytlig, okunnig, oerfaren, men inte en mittenpolitiker. Han är den mesta radikala politiker som USA någonsin haft. Hans kampanj dolde hans radikala agenda och alla hans band till radikaler, inhemska terrorister och USA hatare. Andra skrev hans tal som gav väljarna ett helt felaktigt intryck.

Även om Afghanistankriget fortsätter så avbröt han kriget mot terror. Det fick inte längre kallas terrorism eller krig mot terror, incidenter skulle hanteras av polis inte CIA eller militar. Många har intrycket att Obama fortsätter Afghanistan enbart för att ge allmänheten det falska intrycket att han är emot islamisternas terror, kriget är det enda beviset på det. Om det militära engagemanget avbryts där så finns det ingenting kvar som tyder på att Obama skulle ha något emot islamisen och dess terror mot väst.

Kriget tar bort intresset från hans radikala agenda som nu är ett maktövertagande av allt fler samhällsområden. Kriget är det enda som ger intrycket att han är på USAs sida men det har redan fått ett slutdatum då soldaterna ska tas hem oavsett hotbilden. Vid det laget så kommer de hemvändande soldaterna inte känna igen landet de lämnade. För att förstå Obama så måste man studera allt han gör inte bara titta på militarens insats som ju redan fått ett slutdatum av Obama.

Ett exempel på inkompetens var julbombaren som försökte spränga ett flygplan, han greps och bara efter en timmes förhör fick han en advokat och sade inte mycket mer. Obama administrationen gick frivilligt miste om massor med information som kunde fås, dessutom sade man från officiellt håll att det inte handlade om en terrorgrupp, det var en ensam individ sade man. Det visade sig var helt fel, har var tränad i Yemen av AlQ. Fort Hood mördaren hade fått instruktioner från AlQ i Yemen, men även han kallades av Obama admin för ensam utan terrorkopplingar. De vill till varje pris undvika att kalla dem "muslimska terrorister" trots att de vet att de vilseleder allmänheten.

En total inkompetens präglar hela Obamas administrationen, det finns tusen exempel på det redan men det skulle ta veckor att försöka gå igenom.

I USA försöker man nu vänta ut Obama eftersom ekonomin inte kan bli bätttre så länge han sitter i Vita Huset. Vi måste vänta tills nästa present väljs in, en som vet hur man får igång ekonomin. Allt Obama gjort har försämrat ekonomin, allt han försökt göra har gjort saken värre eftersom han inte begriper grundläggande självklarheter och tar tillfället att socialisera stora delar av samhället. Även de som röstade pa honom har ångrat sig.

Hans ide att lägga 9-11 rättegångarna i New York gav de boende mardrömmar. Trots massiva protester vägrade de ändra på planerna, men senast har de tänkt om, de "funderar på" att ha rättegångarna i Gitmo på Kuba som planerat från början av Bush. Deras hattande i nationella säkerhetsfrågor tyder på en farlig inkompetens. När Obama avbröt stängselbygget vid gränsen och tog bort ett stort antal gränsvakter mitt under ett brinnande knarkkrig så fick ännu fler väljare nog av Obama. dn dn dn

No comments: