Friday, May 21, 2010

Knepigt att förstå om lagarna ska följas?

"Min mamma är illegal" sade flickan till Fru Obama, och svaret blev att "det är något vi måste jobba med". Hur då?

Halva jordens befolkning vill säkert försöka komma till USA, det gick hur lätt som helst på 1950 och 60-talen, sen började man införa regler. Man tvingades ansöka om uppehållstillstånd och arbetstillstånd eftersom det blev för många miljoner som kom till USA.

Nu är det svårt att få uppehållstillstånd i USA. Lagarna är skapade av senaten och där är så gott som varenda senator och rep advokat så lagarna skapas med baktanken att ge mer jobb åt advokater. Varenda immigrant måste, med få undantag, använda sig av en advokat för att hjälpa till i byråkratin kring arbetstillstånd osv. Företag som anställer folk från utlandet har ofta en heltidsadvokat som tar hand om allt pappersjobb.

Det finns många illegala i USA som ingen har kunnat ta hand om. De kan vara över 20 miljoner. Bush administrationen började ta hand om den oskyddade gränsen mot Mexico. Man satte in tusentals nya gränsvakter, militar och började bygga ett stängsel. Förut var det bara att promenera över gränsen med liten risk att åka fast. Under ett par år hann man inte bygga mer än några hundra kilometer stängsel och nyss avbröts allt byggande på stänglset av Obama administrationen. Man tog bort de tusentals extra gränsvakterna som satts in och gränsen lämnades igen obevakad.

Utan att behöva säga det i klartext så betyder det att Obama administrationen vill ha fortsatt stor invandring av illegala och krimnella till USA från den södra gränsen.

Det var en av orsakerna till att Arizona stiftade en ny lag som gör att man lättare kan ta hand om, straffa och utvisa illegala. Bara i Arizona grips normal sett hundratusentals illegala varje år. De senaste två åren har Arizona sett en massiv ökning av våldsbrottsligheten, knarkinförsel, mord mm. Phoenix i Arizona har blivit en kidnappningshuvudstad.

Obamas beslut att i det läget stoppa gränsbevakningen gjorde att Arizona förlorade tålamodet och nu försöker delstaten ta itu med gränsproblemet som är federala myndigheters ansvar, inte staternas ansvar.

Den mexikanska presidenten Calderon besöker USA nu och han sade att hans folk ska få fritt tillträde till USA och han klagade på att Arizona vill gripa och utvisa illegala mexikaner. Obama höll med som det i sitt tal till media, konstigt och mycket pinsamt gjort. När Calderon talade inför senaten så applåderades hans krav på rättigheter för de illegala av nästan alla demokrater i senaten, republikanerna satt tysta och förvånades över hans krav.

Radiokommentatorerna här i USA är chockade och otroligt upprörda över vad Calderon sade och att Obama höll med honom. USAs nationella integritet hotas av kravet på att alla folk ska ha lika rättigheter till USA och att gränserna är betydelselösa.

Listan på problem med Obama växer. Det finns nuförtiden ingen som tror att han blir återvald. Obama är medveten om det själv därför försöker han så snabbt som möjligt införa sina planer på att förändra USA. Han har bara 4 år på sig, sen åker han ut.

Vid hans avgång så kommer han ha lyckats med att driva upp landets skulder till astronomiska mått som det inte finns någon plan för att finansiera. Därför kommer det ta många år efter hans avgång att gräva sig ur den grav som Obama har grävt för USAs ekonomi. Innan dess så kommer USAs ekonomi inte förbättras tror många. En ledande ekonom sade att arbetslösheten inte kommer att sjunka till normala siffror förrän år 2016.

Till det kommer alla stater och städer som inte haft tillräckligt skatteunderlag för att finansiera sina stora åtaganden som de tog på sig under de senaste 6 åren innan Obama valdes då ekonomin var bra och att tillväxten var stark.

I USA pratar politiker om en "comprehensive immigration reform", en allomfattade reform. Det är kodord som betyder att "vi vill inte göra ett förbannat dugg åt problemet". De som pratar om det har inga verkliga genomförbara förslag. De vill bara behålla öppna gränser av olika skäl istället för att börja med att fixa gränsen som nu översvämmas av knark, mördare, ligor och terroristorganisationer som börjat med knarksmuggling. Obama står på fel sida om gränsen, vilket inte hjälper honom eller USA. svd dn

1 comment:

Tvilling said...

En a) massiv olaglig invandring, en b) havererande ekonomi, därtill c) liberala, demokratiska politiker landet över som s a s är fastbundna vid en ideologi som ständigt ska tro gott om människan - istället för att som konservatismen faktisk se människan som en mindre perfekt varelse vars leverne faktiskt måste regleras och stundtals bestraffas - och d) allt mindre av äldre generationers arbetsmoral...

Hur tusan ska det månne gå för good old US of A..?

Jag är svensk, men gillar USA, och känner mig nedstämd.

Mvh