Wednesday, November 3, 2010

Värsta valet på 100 år för demokraterna.

Det är en reaktion på Obamas politik som Demokraterna hjälpt till att rösta fram. Valkartan blev röd igen, som 2004 då republikanerna vann stort (röd = R, blå = D, karta från 2004).

Obama drev fram sina program mot folkviljan och kunde göra det enbart pga att D have en majoritet i Senaten och Representanthuset. De behövde inga republikaner och de försökte inte ens få stöd av dem vilket går emot traditionen att partierna söker starkt stöd i viktiga politiska frågor.

Dessutom lurades Demokraterna att rösta igenom förslag de aldrig fick möjlighet att läsa igenom. Den typen av en ny slags maffiapolitik som Obama infört exponerades i all sin fulhet och väljarna har nu sagt ifrån. De ger R större stöd än i något annat val på 100 år. När rösterna är räknade om ett par dagar så antas R ha tagit över 60 platser i kongressen, totalt vann Republikanerna fler hundra lagstiftare i lokala val.

I connecticut och californien verkar Demokraterna ha vunnit, men allt är inte färdigräknat ännu. De valdes in trots att de står för högre skatter och en sämre ekonomi. De stöds av facket i den offentliga sektorn, de vill ge mer pengar till folk som redan tjänar 200 000 dollar i den offentliga sektorn. Slöseriet har hittills betalats av stora skatteintäkter under Bush tider då ekonomin var bra och man fick in stora skatteintäkter. Nu är det underskott och kris, men den offentliga sektorn vill inte skära ned på utgifterna.

Obamas korkade ideer att hjälpa stater med dålig ekonomi gör att de inte lär sig hushålla med pengarna. De har redan underskott pga att de slösat bort pengarna. En brandman i Las Vegas tjänar 187 000 dollar om året, i Florida 180 000 dollar och politikerna i Nevada vill inte skära ned på något. Därför borde Sharron Angel ha vunnit i Nevada, hon vill få ordning på finanserna. Men facket är stort där och därför vann Harry Reid, en av de värsta slösarna i politiken som av okänd anledning får stöd av SvD.

Californien sade nej till att släppa weed fritt, men flera lokalval hade samma förslag, där gick det lite blandat, dessutom har redan nu flera orter fri handel. svd svd svd svd dn dn dn dn ab

1 comment:

Thomas said...

Frågan är ju nu vad detta leder till? Var det ett enstaka lyckat val för republikanerna, eller kommer en bredare konservativ rörelse att verkligen få fäste för lång, lång tid framöver?

Det är kanske den intressantaste frågan ang amerikansk politik av idag.

Mvh