Friday, December 14, 2007

Clintons fula tricks. Del 2.

Dagens debatt mellan de Demokratiska President kandidaterna gav inte mycket resultat i media. Inte mycket kommentarer eller ens repriser i de stora media. Man far intrycket att media blev uttrakade. MSNBC hade en summering som visade alla kandidater svara samma sak pa olika fragor. Alla gav samma svar. En hojdpunkt var da Obama fick en fraga som gav Hillary Clinton anledning att borja skatta, hennes genomtrangade skratt hordes och var klart irriterande, Obama fann sej snabbt och sade att jag kommer att bli glad att konsultera med dej senare da jag blivit president. Det fick alla att skratta och Clinton tystande snabbt.

Staax for debatten hade en av de ledande Clinton kampanj cheferna sagt till media att “ni kan snart se hur Republikanera kommer att angripa Obama for hans knarkmissbruk, karkhandel mm.”

Formodligen ar detta en av de “skandaler” som Clinton kampanjen tidigare hotade med att publicera och samtidigt forsoka lagga skuden pa andra.

I nulaget ser det ut att vara ett forsok av Clinton att smuskasta en huvud konkurrent. Ett mycket fult trick eftersom det inte finna nagra fakta I samband med deras anklagelser. Generellt sa ar folk forlatliga och skulle kunna ha overseende med mindre bruk av lattare narkotika, men amerikaner skulle inte ha overseeende med bruk eller forsaljning av tung narkotika. Detta uttalande kommer nu att sitta i folks minne och undermedvetande under resten av kampanjen, det finns ingen tvekan om den saken. Detta knep, oavsett om det ar sant eller inte, kommer visa sej vara fatalt for Obamas mojligheter. En svart kandidat har mycket emot sej inte bara fordomar. Han har verkligheten emot sej. Verkligenhen visar att de flesta knarkhandlare, knarkbrottslingar och fangslade ar svarta. Han vill ju inte hamna i den kategorin som en president kandidat, men nu ar det svart att stanga igen den "can of worms" som redan oppnats. Clinton sajs ha bett om ursakt och pastar att kampanj chefen har fatt sparken. Det hjalper inte, hans rykte ar en aning fordarvat nu. En annan del i ekvationen ar att Clinton medverkade till att langt fore inledningen till kampanjen, ta fram Obama som en huvud kandiat. Har Clinton kant till dessa potentiella problem lange? Man kan ju misstanka att det ar anledningen till att Clinton ville ha Obama som motkandidat.

De tar latt att komma ihag en liknande incident ett par dagar fore forra president valet. En Bush hatare hade producerat ett forfalskat brev som pastods var ett klagomal pa Bush under hans militartjanstgoring som pilot i the National Guard. En ledande TV journalist hade tagit upp forfalskningen som en huvudnyhet. En bloggare hade upptackt att det var en forfalskning inom 24 timmar. Précis innan valet avslojades det att demokraternas kampanjledning hade fatt brevet och genom “special kontakter” hade sambarbetat med CBS for att publicera forfalskningen. Demokraterna fick inte mycket negativ publicitet men TV journalisten som varit den ledande journalisten pa CBS i over 30 ar fick sparken. AB AB2 AB3 SVDAB4

No comments: