Tuesday, March 4, 2008

Clinton kan koppla av. Visar sina resurser.


Clinton vinner och far mer stod an vad poller och journalister spekulerat. Clinton vinner Rhode Island, Ohio och antas vinna Texas. Obama vinner i Vermont.

Texas har bade primarval och caucus. Clinton leder primarvalet, Obama leder caucaset.  Texas har inte avlutat sina omrostningar annu och vantas fortsatta in i natten.

Obamas har borjat fa svara fragor av pressen, idag gick han ifran en presskonferens da fragorna borjade bli knepiga. Han promenerade ivag vilke ar ovanligt att se. De softball fragor demokraterna fatt i alla debatter har varit ren rutin att besvara. Der har knappt nagonsin fatt svara pa knepiga fragor. Den senaste fragan som dok upp kom ifran Clinton sidan, (som vanta har de mer ammunition) var att Obama har mot Kanadensiska diplomater som undrat over hans installning till det nordamerikanska frihandelavtalet. Enligt uppgift skulle han har lugnat ner Kanadensarna med att saja att hans offentliga hallning inte ar densamma som han egentligen stoder i den fragan. Da han forst fick fragan om det sa fornekade han att nagot mote hallits. Senare dok det upp en skriftlig bekraftelse pa att de motts och da fick han problem med att forklara det.

De senaste dagarna har Clinton sjunkit i undersokningar och poller och en del republikanska radio personligheter har gett sitt stod till Clinton och uppmanat sina lyssnare at rosta pa henne istallet for Obama. I Texas kan republikander rosta i det demokratiska primarvalet vilket de inte kan i alla stater. Den mest kanda radiopersonligheten, Rush Limbaugh uppmanade folk att trosta pa Clinton. Det kan ha gett resultat. Om hon skulle forlorat Texas och Ohio vilket ar det viktigare delstaterna av de som gar till val idag sa vore loppet kort for henns del. Om hon daremot vinner sa kan kampanjen fortsatta och det kan bli fraga om vem som har mest pengar kvar pa slutet som kan avgora.

For republikanerna vann John McCain alla fyra delstater. Huckabee kom pa andra plats och fick mellan 14 - 37% av rosterna i de olika delstaterna. SVD SVD2 DN DN2AB AB2 AB3SVD3

PS. Skenet kan bedra, det ni undrar handlar givetvis om Photoshopping.

No comments: