Wednesday, November 5, 2008

Dag ett efter valet, borserna rasar.

Obama kampanjen begarde mer pengar trots att de redan vunnit valet.

Att vakna till detta blev underligt, forst trodde jag att jag haft en mardrom, sedan kom jag ihag att det var varre, mardrommen var verklighet.

USA borsen rasade 5 % forsta dagen efter Obama segern. Asien borserna rasar just nu.

Borsen har redan rasat en hel del, dels orsakat av finanskrisen, men dels aven orsakat av misstanken att Obama kan vinna valet. Borsen fungerar sa att den tar ut det som forvantas handa i forskott. Negativa forvantningar drar ned borsen.

Oljepriserna fortsatter att falla och dollarn blir starkare.

CNN's kommentatorer har hyllat Obama genom hela kampanjen, men nu dagen efter sajer David Gergen for forsta gangen ungefar att "han har ju inte lovat nagot sa det blir inte svart att halla loften". Underligt att han inte kritiserat Obama om han tycker att han inte haft nagra valloften. Det bevisar en gang till CNN's ensidighet.

Alla Obamas bekanta har varit som bortsopade fran jordens yta under kampanjen. En kommentar som skulle avsloja en pinsam sanning om Obama skulle kunna rasera hela hans kampanj, och de har varit val disciplinerade och varit tysta. Nu dagen efter valet har Obamas kamrat den amerikanska terroristen Bill Ayers uttalat sig i Washington Post. SVD DN AB DN

1 comment:

Men igenklien said...

"Borsen fungerar sa att den tar ut det som forvantas handa i forskott. Negativa forvantningar drar ned borsen."

Tack Marko, för den analysen. Men börsen har ju gått ner under lång tid nu, varför är det så?