Thursday, November 20, 2008

Grundlagen gavs bort i tysthet, men vad gor det nar det finns korsord och skvaller.

Svenska politiker vet inte mycket om Lissabonfordraget som de nu rostat fram. Det sags att manga svenska politiker inte ens last fordraget innan de i tysthet och i hemlighet rostade bort den svenska grundlagen. Min bestamda uppfattning ar att alla partier som rostat bort grundlagen aker ur riksdagen i nasta val. 

Tidningarna borde gora en undersokning for att se vad folk tycker. 

Men sadana bagateller behover man inte bry sig om nar det finns bra artiklar som handlar om korsord, resor och sport?

Forfattaren Kurt Lundgren formulerade sina tankar som liknar mina egna tankar: 
Vid vissa tillfällen, och det händer allt mer ofta, känner jag att detta land inte längre är för mig, att jag inte hör hemma här, att jag inte på villkors vis kan kalla det ett fosterland och att jag, om inte åldern satte stopp för det, ville flytta, långt bort.

Jag får en sådan känsla av alienation att den nästan ger mig svindel, det kan också inträffa när jag hör politiker tala, som till exempel Mona Sahlin, Ilma Reepalu eller Peter Eriksson - när den senare talar som i trance med ögon som stirrar dött ur ett i övrigt livlöst ansikte, det är bara läpparna som rör sig, blir jag också överväldigad av denna främlingskänsla.

Las vidare pa hans blog. Skillnaden ar att jag sjalv har turen att kunna flytta fran Sverige flera ar sedan, det var tur darfor att mina utvandrar ar har varit valinvesterade, men i Sverige hade de aren varit bortkastade. 

Miljoombyte, over till USA; Det kravs en efteranalys av USA valet. 

Nu vet vi mer om hur mycket/lite Obama valjarna vet om Obama, hans program, etc. Borsen har rasat over 20 % sedan han valdes, det har aldrig hant forut genast efter ett val.  

Forvaxla inte denna film med en overklig komedi som ONN brukar producera. Las mer om bakgrunden till hur filmen kom till pa HowObamagotElected.com . Rekordvalet drog over 61 % valdeltagande, nastan 40 % ville inte deltaga. Forra valet drog 56 % valdetagande och valet fore 50%. 

Ni vet val vem Barney Franks och Nancy Pelosi ar, inte, well det ar inte ert fel. Det vet inte vuxna Obama valjare heller som filmen visar.  SVD DN  AB


2 comments:

Mattias said...

Tack för en bra blogg. Känner jag mig nere kan jag alltid titta in här för att få mig ett gott skratt, dock har jag avstått från att kommentera fram tills nu.

Till att börja med, vad är det du vill ha sagt med att börsen har fallit sedan Obama blev vald? Det är k-r-i-s i världsekonomin och den stannar inte av oavsett vem som har blivit vald till president, historiska jämförelser som du försöker göra är oväsentliga då ingen president i modern tid har blivit vald under dessa förutsättningar (FDR blev vald under kris men den ekonomiska världsordningen var en annnan än nu så där går det inte att jämföra). Men du tror alltså inte att den skulle ha rasat lika mycket om McCain hade blivit president istället? Vad baserar du det på? Rent allmänt så var ju finanspolitiken ansett som McCains svagaste kort (och säkerhetspolitiken det starka), att då tro att börsen skulle ha blivit överlycklig och inte fallit vid en eventuell McCain seger saknar total verklighetsanknytning. Men ditt hat mot Obama gör dig ju totalt blind för alla de paradoxer som du spyr ur dig, att till exempel kritisera Obama för att vara muslim i smyg (sen när blev det ett brott förresten? det bor miljoner muslimer i USA, påstår du att den överväldigande majoriteten av dom INTE är laglydiga medborgare?) OCH dessutom samtidigt vara bästa kompis med en svart extremistpastor, varför skulle en muslim (om han nu är det) vara kompis med en kristen pastor??...om inte.... om inte han nu inte är det för att förvilla allmänheten och dölja sin muslimska tro?!! smart kille den där Obama!

När jag ändå håller på kan jag inte låta bli att kommentera några andra dumheter som du har skrivit under den senaste tiden. Till exempel att valet av Emanuel till stabschef visar att "man redan borjar isolera sig fran andra parter" (partier antar jag att du menar, du skriver i plural så jag antar att du menar distansering från fler partier än bara republikanerna?). Under Clinton och Bush har polariseringen varit total mellan demokrater och republikaner, så kom inte och säg att man "börjar" isolera sig! isoleringen finns redan där, det är Obama som har lovat att försöka förändra den. Och han har redan gjort en försoningsgest genom att tillåta Joe Liebermann att sitta kvar som utskottsordförande i senaten trots dennes öppna stöd för Obama, dessutom är det möjligt att den gamla försvarsministern Robert Gates för sitta kvar (vi får se hur det blir med den saken), tycker du att det pekar på ökad isolering?

När det gäller videon som du visar så säger inte det mycket, fråga en grupp republikanska kärnväljare i mellanvästern om de känner till namnet på de republikanska minioritetsledarna i senaten och kongressen så får vi så hur många som svarar rätt.

En annan sak som visar hur verklighetsfrånvänd du är är i inlägget den 4 november då du säger att McCain har varit för hygglig och att han "skulle ha pekat pa alla suspekta Obama kontakter eftersom pressen inte gjorde det". Herregud, det är kristid, folk blir arbetslösa (och tappar ofta därmed också sin sjukförsäkring) och får gå ifrån hus och hem. Vad tror du är viktigast för dem, att höra kandidaterna tala om hur de ska få ekonomin på fötter eller att tala om vem som känner vem? Tror du verkligen att den senare frågan skulle ha kunnat avgöra valet? Personligen tror jag att de flesta Amerikaner sket fullständigt i den typen av frågor även fast de var medvetna om både Ayers och Wright.

/Mattias

Markos blog i USA said...

Om vi borjar fran slutet, jag haller inte med om att de flesta struntat i Ayers och att han hyllar Kennedy (D) mordaren osv. Undrar vad Edward Kennedy tycker? Orsaken till att fa reagerade over Ayers mfl ar att de inte fatt nagon information om det. En kampanj som McCain's kan gora flera saker samtidigt inte bara prata om ekonomin. De borde tagit upp Obams korrupta kumpaner mer eftersom nastan ingen annan gjordet det. McCain vill inte det, och det bidrog till hans forlust aven om finans krashen betydde mycket.

Videoproducenten har utmanat demokrater att gora en likande video om republkaner, han har lovat 13000 dollar till den som lyckats, ingen har hittils hittad lika omedvetna republikaner. Dessutom sa finns det fler liknande filmer om andra demokrater, de ar ofta mycket okunniga. Howard Stern gorde en , en fraga var vad Obama valjare tycte om Obamas val av VP kandidaten Palin (som var McCains VP), de tyckte det var ett bra val!!??

Obama har hemlighallit manga saker, da han konfronterades sa forsokte han forminska sakens betydelse, Ayers var bara "en person i grannskapet". Det var inte sant, de har fordelat 100 miljoner dollar tillsammans i stiftelser och kant varann i flera ar och var goda vanner, och hjalpt varann pa manga olika satt. Det ar hans omskrivningar av verkligheten som visar att han inte ar arlig. Han talar altsa inte sanning, det ar farligt att valja en person som ljuger. Vilka andra sker ljuger han om maste man undra. Det handlar inte om han skulle vara muslim eller inte, det ar ju lagligt i de flesta lander sa lange de inte foljer koranens alla primitiva budskap. Forsok inte hitta pa att jag antytt att muslimer ar brottslingar, det har jag inte gjort.

Tillsattandet av Emanuel ar nastan en provokation mot republikanerna eftersom han ar kand for att vara konfrontativ och minst sagt dalig pa att samarbeta med republikanerna, darfor ar Obamas lofte att var en bra samarbetspartner knappast sant. Men som det visat sig sa ar de flesta hans vill tillsatta fran Clinton administrationen, det ar ju inte den "Change" som hans valjare ville ha.

Orsaken Lieberman far sitta kvar ar att annars gar han over till Republikanerna vilket kan gora att demokraterna inte far sina 60 kandidater som de behover for att fa igenom nastan allt de foreslar. Den majoriten hanger pa 1-3 kandidater just nu darfor vill D inte forlora honom, det ar inte en forsoningsgest.

Att borsen rasade 2 dagar i rad direkt efter valet ar en markering av marknaden. Det generella fallet beror inte bara pa Obama, men det har varit en bidragande faktor, och det baserar alla ekonomer pa Obamas lofte om skattehojningar, och nu senast pa Demokraternas forsok att beskatta aktiesparandet som gar till pensionkonton, 401K. De sakerna om de genomfors paverkar borsen negativt. Den kommande energikrashen betyder en del ocksa, men man vet inte om han ska halla sitt lofte att i stort sett gora usa annu mer beroende av importerad olja. Det loftet kanske verkligheten tvingar honom att avsta fran.

Det finns ingen ledande ekonom som sagt att borsen skulle rasa lika mycket om McCain vann valet. Om du vet nagon ledande amerikanskoberoende ekonom som sagt det saj till isafall? Igen, jag har aldrig sagt att borsen skulle ga upp med McCain som vinnare, forsok inte tillskriva mig saker jag inte sagt.

Sen finns det inget hat i mina rader, du fosoker igen hitta pa saker som inte finns.