Thursday, September 3, 2009

Sveriges forsta Obama kritiska artikel, grattis Aftonbladet.


Den forsta Obama kritiska artikeln syntes i Aftonbladet idag. Wolfgang Hansson skrev om att det inte var bra om Obama personligen tog makten over internatet for att kunna stanga av obekvama hemsidor och epost.

Sanningen bakom Obamas vilja att ta kontroll over all natmedia vet man inte mycket om eftersom Obama administrationen ar den mest hemlighetsfulla av alla nutida administrationer. Forslaget kan inte analyseras ensamt, man maste inkludera allt Obama foreslagit och forsokt gora om man vill inse hur han tanker.

Hans utnamningar av dussintals ledande personer till olika specialomraden har kringatt den normala utnamningsprocessen av departementschefer som normalt granskas av kongressen.

Nu har ingen kunnat granska hans ledande utnamningar som nu visar sig vara radikala extremister. Obamas kamrat som blev ny chef for grona jobb projektet, (folj lanken, se filmen for ett litet axplock av det Van Jones star for) Van Jones, en sjalvutnamnd kommunist gjorde ett uttalande dagen efter 9-11-2001 och mer eller mindre hyllade terroristerna och sade att det var USA's eget fel att de 3000 personerna mordades av islamisterna. Dessutom sa greps han under raskravallerna i Los Angeles och han har andra oklara saker i bakgrunden.

En annan kamrat till Obama som blev ledande person i administrationen har oppet sagt att Sharia lagar ska tillampas i vissa fall i domstolar i USA.

Administrationen har funderat over hur de ska fa kontroll over privata radio, de vill infora ett lagforslag som kraver att fri radio inte langre ska fa finnas. Lagen skulle i pratiken fungera som att en radiovard i pratradio tvingades balansera alla radiokommentarer i politiska fragor med bagge sidor av en politisk fraga. Det skulle i pratiken innebara censur och ett stopp pa yttrandefriheten. Obam skulle darmed fa bestamma vilka som far indraget sandnigstillstand baserat pa vad man sager.

Det ar underligt att Obama vill ta till sa drakoniska lagforslag nu da nastan alla media redan stoder honom. De storsta TV kanalerna CNN, MSNBC, CBS, ABC och NBC's har politiska kommentatorer som nastan samtliga gor allt for att vinkla politiska nyheter till Obamas fordel och till republikanernas nackdel. Den enda politiskt obundna TV kanalen ar Foxnews som bibehaller god journalistik och ar neutrala och rapportera bagge standpunkter, inte enbart Obama admistrationens pressmeddelanden oklippta som de andra kanalerna gor.

Svensk media har varit annu varre an amerikansk media i sin bevakning av Obama och valet.

Darfor ar det ovant att nu for forsta gangen i svensk media se en Obama-kritisk artikel. Bra gjort Wolfgang Hansson, kan man hoppas att andra media i Sverige borjar granska isallet for som hittils hylla den mest radikala president USA nagonsin haft? Eller ar den artikeln bara ett "olycksfall" i arbetet?

Hittade ett litet fel i artikeln. Den enda president som nagonsin kan anklagas for att ha Dr Strangelove tendenser ar just Obama med tanke pa hans hundratals radikala forslag, utnamningar mm som samtliga leder till mindre frihet, mer av ett storebror samhalle, overforing av makt fran privata intressen och foretag till federala myndiheter, facket, och Vita Huset och slutligen ett mycket dyrare samhalle att bo i och mycket mindre pengar over for skattebetalarna.

Oljemannen Boone Pickens forutser ett pris pa 300 dollar per fat olja. Hur det paverkar varldens ekonomi kan vem som helst rakna ut. ab svd ab ab

1 comment:

Unknown said...

haha, kul blogg. som glenn beck fast pa svenska. later nastan mer paranoidt nar crazinessen oversatts!