Monday, June 7, 2010

Judehatande journalist glömmer inte sin uppgift som opinionsbildare.

Helen Thomas som i många år fått förmåner som få andra journalister fått fick i veckan sparken, förlorade sin manager blev avstängd från vita husets pressrum.

Hon sade något som visade henns innersta tankar. Något som ingen har frågat henne om förut, eller i allafall inte avslöjat förut. Hon sade att hon tyckte att alla israeler borde lämna Israel och flytta till Polen och andra länder som hon tyckte var deras hemländer.

I en presskonferens några dagar sedan ställde hon krav i vita husets pressrum att Obama administration ska fördöma Israels agerande mot blockadprovokatorerna som mord och kriminellt.

Hon kallar Al Qaida "så kallade terrorister" och har en hel del andra underliga ideer.

Sånt skulle inte väcka uppseende i Sverige. Tvärtom, svensk media pch politik är fullpackad med judehatare. I Sverige är det en merit att hata, så länge det sker på "rätt sätt" med balans. Ingen journalist får tex på rak arm hylla Hiter, det vore att gå för långt tom för svensk media. Däremot är det helt OK att hylla alla fiender till väst, terrorister och terrorstater. Man tänker på praktexemplet Jan Guillou, solklart ärlig judehatare och USA hatare. Han försöker inte ens dölja det. Därför fick han alltid toppjobben av sina vänsterkamrater i media, inte ens landsförräderiet som KGB-agent torkade upp han jobberbjudanden.

Läs mer om Helen Thomas, USAs svar på Jan Guillou, hos amerikanska bloggare som har mycket fler detaljer. svd

5 comments:

arax_98 said...

Hon blev sparkad bara för att hon sa vad hon tyckte.
När det kommer till Judar och ISrael får man absolut inte säga något elakt. Sen säger de att USA är en demokrati. Jo.. ellerhur.USA är styrt av Judar och tredje världskriget kommer starta i mellanöstern. Det är FAKTA och det kan ingen förneka.
Ingen antisemitism, rasism eller något liknande utan ren fakta och du (som författare) vet det själv.
Mycket bra av de som faktiskt står upp för det de tycker och inte tofflar efter dockan Obama som är styrd av någon annan... undra vad dessa som styr Obama och HELA USA kan ha för nationalitet....
Hmmm..

Someone said...

Tyskland och Polen ÄR judarnas hemländer. 95% av de judar som idag ockuperar Israel kommer ifrån Tyskland, Polen, Ryssland och USA. De är Slaviska och Achkenazi(tyska) judar.

De har inga som helst kopplingar till de judarna som bodde i Palestina för några tusen år sedan, förutom religionen då. De härstammar ifrån de judar som bodde vid dagens Georgien med omkrets och flydde när vandrande folk drev bort dem.

Men nä, kunskap och fakta är ju ni vaccinerade mot. Lättare o bara säga att folk är antisemiter och nazister.

John Olsson said...

I Sverige kanske det är OK vara Jude-hatande journalist, men inte här i USA som under WW2 offrade 100,000-tals soldater för att befria Europa från Jude-hatande nazister.

Helen Thomas sa visserligen bara vad hon tyckte, men hon visade också var hon står politiskt och här i USA vill man inte ha Jude-hatare som journalister.

Someone said...

Så du menar att ni inte har yttrandefrihet och åsiktsfrihet i USA?

Axel Rator said...

Att vara anti-sionist är inte detsamma som att vara "judehatare".
Hennes kommentar är enfaldig och okänslig, osedvanligt så, men är den antisemitisk?
För övrigt, om man kan tänka sig att gå henne till mötes med bara ett halvsteg (jag har alltid gillat henne och gör gärna det, men medger att uttalandet kanske inte förtjänar det på egna meriter) kan man ju förstå det hon säger som en kommentar om de ockuperade områdena , och inte Israel i sin helhet.