Wednesday, October 13, 2010

Fler än någonsin beroende av socialhjälp i USA.

Fler än någonsin tidigare får matkuponger av de sociala myndigheterna så de klarar sina livsmedelsinköp. Med alla jobb som förlorats så har många tvingats lämna sina hem, de var redan var överbelånade i många fall.

De i den undre medelklassen som blivt fattiga måste ibland flytta in socialt understödda bostäder, s.k. Section 8 Housing. De som godkänns får då runt 90 % rabatt på hyran. Om hyran är 2000 dollar i månden så behöver de bara betala 200 dollar själva, de sociala myndigheterna betalar resten.

Fattigdomen sprider sig och Obamas program gav inga jobb, gav inget hopp, ingenting annat är ett ofantligt slöseri av pengar som lånats upp. Programmen gav facket och fiansbolagen stora fördelar, de var Obamas stösta bidragsgivare. Ingen annan har hjälpts. Små och stora företag går sämre, mest pga av oklarheter i hur de nya planerna ska påverka företagens ekonomi.

Senaten tog sin ledighet utan att ha röstat för eller emot att behålla Bush låga skatter. I praktiken betyder det att skatterna går upp för alla vid årsskiftet vilket alla ekonomer säger kommer att förvärra den ekonomisk krisen och och skapa mer arbetslöshet.

Samtidigt fokuserar sig Obama på annat. Han vill införa muslimska helger i alla offentlig skolor vilken snart kan bli lag.

Han gjorde en bok obligatorisk läsning i skolorna. Boken ar skriven av en revolutionär som heter Saul Alinsky. Boken, "Rules for Radicals" är en grundkurs i hur man gör revolution och förstör det traditionella samhället. I bokens inledning så hyllar författaren en rad olika personer, en av de som hyllas i inledningen är Satan. Ja, ni läste rätt, Obamas bok som han ägnat mycket tid åt när han var lärare och som nu blir obligatorisk läsning i skolorna hyllar satan och revolution.

Hittils har många märkliga saker blivit kända om hans extrema och skadliga agenda, därför har många av Obamas ledande kunniga rådgivare försvunnit. Snart är han ensam med de extremister han installerade omkring sig. Om tre veckor är det senatsval. Republikanerna och Tea party rörelsen har aldrig haft en så snabb och kraftig uppgång i stöd. Det beror givetvis på att väljarna skräckslagna ser vad Obama egentligen är. USA har märkt att de gjorde ett stort misstag när de valde den helt okände Obama utan erfarenhet eller framgångar. Pga. bristande granskning märkte man inte att hela hans bakgrund och föräldrarnas bakgrund består i marxism, socialisms och antivästliga- och revolutionära läror.

Obama har två år kvar att förstöra USAs ekonomi och rykte. Det kommer att kännas mer ensamt för varje dag för honom nu när hans kärnväljare byter parti och när han inte kvar några kunniga rådgivare. dn

No comments: