Tuesday, October 26, 2010

Liberal journalist avskedades av Obamas statliga radio.

Den liberala offentliga radion NPR, National Public Radio journalisten Juan Williams avskedades efter att ha uttryckt oro för muslimer. Han avskedades samma kväll efter att ha varit med i ett TV program.

I TV sade Juan Williams att han känner viss oro när han ska kliva på ett plan och ser muslimer som identifierar sig som troende går på samma plan. Det är tydligen förbjudet att säga nuförtiden.

Samma kväll ringer en chef till honom och säger att han överträtt gränsen för vad en analytiker kan säga. När han ville prata om saken och ha ett möte för att förklara vad han menat sade chefen att hon fått order från högsta ort att avskeda honom.

Med Obama vid styret så går det inte att inom statliga verk eller myndigheter på något sätt visa misstänksamhet mot islam eller muslimer. Obama har aldrig sagt vilken religion han föredrar, men via antydningar har det kommit fram att han mottar muslimska böner och andra på sin blackberry varje vecka. Hans tycker den muslimska "segermoskeen" borde byggas vid Ground Zero, ett bygge som visar förakt mot minnet av 9-11, offren och USA. Mängder med små detaljer antyder att han är muslim, ingenting talar för något annat.

Med en vecka kvar till valet så avskedas en känd liberal journalist i ett uppenbart försök att stoppa hans yttrandefrihet. Det är ett allvarligt angrepp på fritt tal. I Obamaland är det tabu att kritisera islam, ungefär lika tabu som att i Sverige prata om invandringspolitiken, man får sparken.

Obamas retorik blir hetsande och mer aggresiv i valtider. Idag sade han i ett radioprogram riktat till hispanics att de "måste straffa fienden och belöna deras vänner". Med fienden menade han inte Al Qaida i Afghanistan, han menade Republikanerna.

Det är troligen första gången en folkvald kallar andra amerikaner för "fienden". Dessutom sade han att "om Republikanerna vill åka med så får de sitta sist i bussen."

Hans föraktfulla retorik tyder på ett personlighetsproblem och ett inneboende hat mot vissa amerikaner, kanske mot USA som helhet.

Bill Clinton är mer populär än Obama och drar mer folk till demokraternas valmöten. Trots det så drar Sarah Palin ännu fler till de Tea Party möten hon besöker. Det visar tydligt att väljarna anser att de gjorde ett stort misstag när de valde Obama. Han bara bär på hat och en teleprompter, sånt fungerar inte i verkligheten, man kan bara lura folk ett tag.

Många politiker vill dra in alla offentliga pengar till NPR efter det klart politiska avskedandet av Williams. Samtliga journalister på NPR är liberaler som alltid haft en ensidig nyhetrapportering till Republikanernas nackel. Williams är liberal men han är relativt objektiv.


Cheferna på NPR har visar sig vara vänsteraktivister, de är med i flera radikala organisationer.
NPR fick en vecka innan Williams avskedande ett stort bidrag pa 1.8 miljoner dollar från Geroge Soros. Soros är en känd miljardär och östeuropeisk kommunist som ger bidrag till en mängd organisationer som t.ex. Code Pink, Tides Foundation och andra vänstergrupper. Han tillhör Obamas lojala vänsterflygel.

Det är troligt att Soros eller Obama själv beordrat NPR att avskeda Williams. Ingen av dem bryr sig om yttrandefrihet eller objektiv media. Tvärtom, just det är en del av den radikalism som genomsyrar Obamaadministrationen. svd dn dn dn dn dn ab svd dn dn

3 comments:

Hemlige said...

Ja kommunisten George Soros stöttade från 1979 b l a välkända kommunistiska institutioner som Solidarność, Charta 77, Andrej Sacharov och han grundade Open Society Institute.

Jocke said...

Dags att ta itu med presstödet här i Sverige också och se över bidraget till s.k. "kulturarbetare" samt, inte minst, återinföra den demokratiska kontrollen över SVT.

Steg 2 är att återinföra IB och yrkesförbud för Sveriges fiender.

Markos blog i USA said...

Fri media ar ett grundkrav om man vill ha demokrati. SVT ar statlig politiskt styrd media, presstodet garanterar statlig kontroll. Alla mekanismer som hindrar åsiktsfrihet är antidemokratiskt. I USA är Obama och hans anhang ute efter att stoppa fri radio som oftast ar republikansk och ekonomiskt bidrag från bolag därför att det går till republiknerna men de inte vill stoppa bidrag från facket som är större därför att det går till Obama och demokraterna.

Soros är inte bara en förvirrad höna som vill släppa knarket fritt i USA. Hans Open Society Institue gav
4.2 miljoner dollar till Tides Foundation som mest sysslar med att finansiera extrema röresler. Tides ger pengar till Van Jones, Acorn, Apollo Alliance, Center for American Progress. Soros betalar journalister för att styra opinionen, NPR, Hufffington Post, Media Matters mfl. Den som inte känner till de ovan nämnda borde titta på var de står politiskt och hur de vill "Change" USA.