Wednesday, September 9, 2009

Ingen litar pa Obama langre.

En lang rad logner har gjort att folk inte langre litar pa Obama. Det ar huvudorsaken till det vaxande motstandet.

Ett av valloften var att alla meborgare ska kunna se samtliga nya lagforslag pa natet en tid innan Senaten rostar for att ge tid till debatt och inflytande. Det har inte hant en enda gang. Tvartom, Obama administrationen har for det mesta gjort om de flesta lagforslag under natten innan ett val, sa att senaten som ska rosta om lagforslaget dagen darpa inte ens har tid att lasa igenom alla andringar. Demokraterna har slutat lasa forslagen och Republiknerna roster nej, om de inte far tillfalla att lasa forslaget.

Rangel (D) sade "varfor ska man lasa igenom lagforslagen nar det inte finns tid och man inte har advokter till hands for att tolka lagforslagen."

Sa gick det med ett av de viktigaste valloftena. Ett annat lofte var att det skulle bli en ny era av samarbete mellan partierna, det blev motsatsen. Demokratena har stoppat republikanskt inflytande pa lagstifningen mer an nagonsin.

Radikaler som Van Jones som ledande befattningshavare hjalper knappast hans trovardighet. Van Jones avgick i sondags men administrationen beklagade avgangen trots att Van Jones stoder de mest radikala extreister som finns i USA, tex polismordaren och Svarta Pantern Mumia Abu Jamal och hans kommunistnatverk.

Protesterna mot Obama handlar inte bara om sjukvardsplanerna (som inte ens existerar annu), men aven om att han spenderat mer pengar hittills an samtliga tidigare presidenter sammalagt under USA' s historia. Teapartyexpress ar ett protesttag som samlar tusentals vid moten. Den aker i karavan genom landet och kulminerar i DC den 12/9. Hundratusen protesterande personer vantas komma till finalen.

Nagra av de saker som ar kanda om Obamacare ar:
  • de oforsakrade ska tvingas betala manadsavgiften (som ar okand),
  • ingen nya lakare, skoterskor eller sjukhus skapas trots att planerna omfattar kanske 15 miljoner nya patienter,
  • foretag som inte forsakrar de anstallda straffas med en stor avgift, 8 % av lonesumman,
  • existerande system som medicare belastas med det nya programmet,
  • Obama vagrar tillata lagreform for att minska kostnaderna och antalet stammningar,
  • Obama vagrar tillata konsumenter ta forsakring erbjudna i andra stater vilket skulle sanka kostnaderna kraftigt,
Obama har ambitioner om att oka det federala och fackliga inflytandet pa bekostnad av det privata agandet och decentraliserade beslut. Han stoder advokatlobbyn trots att ett enkelt besult kan minska sjukvardskostnaderna radikalt coh stoppa oberattigade lawsuits.

Aven om en fardig plan presenterades sa vet vi att nya forslag andras till oigenkannlighet natten innan man rostar om nya lagforslag. Folk har trottnat pa att missledas och luras av en radikal som knappt nagon vet hur han egentligen tanker och tycker. Den kanda amerikanska toleransen och viljan att ge "nya spelare" en chans ar pa upphalllning. Obama har utnyttjat toleransen och nu nar folk vet mer om hur han arbetar sa minskar toleransen snabbt.

Talet till skolbarnen skulle ha instruktioner till barnen om att de skulle skriva ner hur de kan hjalpa Obama, den ide'n togs bort i sista minuten. Det sag ut som att barnen beordrats hjalpa administrationen.

Folk litar inte pa Obama langre. Mot bakgrund av allt som intraffat sa ar det fullt begripligt. dn ab dn svd dn ab svd svd svd ab

3 comments:

Anonymous said...

"... Protesterna mot Obama handlar inte bara om sjukvardsplanerna (som inte ens existerar annu), men aven om att han spenderat mer pengar hittills an samtliga tidigare presidenter sammalagt under USA' s historia. Teapartyexpress ar ett protesttag som samlar tusentals vid moten. Den aker i karavan genom landet och kulminerar i DC den 12/9. Hundratusen protesterande personer vantas komma till finalen..."

Från en svensk placering går det ju inte att se exakt vad som händer ute i det amerikanska samhället, men såvitt jag har förstått via rapporter givna av Fox News alltsedan i vintras, pågår den kanske största och mäktigaste nykonservativa/nyliberala rörelsen som landet har upplevt. Vanliga amerikaner från snart sagt alla läger tycks vara emot företeelser som brukar benämnas 'big goverment', 'big spending', 'higher taxes', 'public interference in their lives' osv.
Detta oavsett om det är demokrater eller republikaner som för den förhatliga politiken.

Denna rörelse märks i otaliga town hall meetings, och på alla de tea parties som hålls runt om i USA.
Den 'konservativa och libertarianska väckelsen' tycks main stream media att antingen försöka tiga ihjäl, eller att förlöjliga så gott de någonsin kan.
Med resultat att det sker en betydande förflyttning av radio- och tv-publiken från nämnda media till alla de program som görs av nyhetsnätverket Fox News.
Det senare har idag närmast sensationella lyssnar- och tittarsiffror.

Jag undrar hur många svenskar, skandinavier och europeer som är medvetna om dessa rörelser och förändringar i den amerikanska befolkningen..?

Mvh

Markos blog i USA said...

Med tanke pa journalisternas skriverier i Sverige sa verkar alla vara helt okunninga om vad som hander i USA trots att en del stora media har korrespondenter i USA, (vad jag vet).

Istallet for att skriva hur verkligheten ar sa blir alla svenska artiklar filtrerade och politiskt korrigerade. I Sverige verkar man knappt veta vad som hander i grannlanderna tack vare media som med avsikt undviker en sann beskrivning av omvarlden.

Tidningarnas upplagor sjunker snabbt, man far hoppas det fortsatter eftersom de inte ens kan halla sig till sannnigen.

doublecorona said...

B. Hussein Obama, den muslimskfödde och fortfarande otydligt amerikanske presidenten (finns inget födelseintyg att han är född på amerikanskt territorium) försöker smyga in extremistisk politik - socialism - i USA. USA har väl fungerande vård som får Sveriges ineffektiva och slitna sjukhus att likna rena råtthålen. Hussein Obama vill skapa samma ineffektiva system som fått det gamla trötta europas skattebetalare att alltmer ifrågasätta denna form av kommunism. Han kommer att misslyckas.