Tuesday, September 15, 2009

Sverige vagrade lamna ut terrorist som fick livstidsdom.


Det ar skillnaden pa hur Sveriges regering ser vekligheten och hot och hur en domstol i USA ser samma hotbild.

Sverige vagrade lamna ut den nu livtidsdomde terroristen Oussama Kassir. Andra lander i Europa tyckte inte som Sverige. Han grep i Prag pa vag tillbaks till sitt hemland och utlamnades till USA. Som tur var sa ar andra landers myndigheter mer ansvarsfulla. Nu ar han domd i USA till livstid och mot bakgrund av det sa borde Sverige skammas over hur man hanterar hot och terrorister.

Sveriges attityd att vi ska tycka synd om alla, ta emot alla och att vi inte ska behova undersoka deras bakgrund bara for att de begar asyl i Sverige ar inte ett vuxet och ansvarigt satt att skota ett land. Den andra terroristen som fick fristad i Sverige Mehdi Muhammed Ghezali som fick VIP flyg i privatjet greps i Pakistan misstankt som terrorist.

Samtidigt som u-lander tydligen begriper mer an svenska regeringar sa har Sverige struntat i att gripa de allra flesta upploppsmakare i fororterna som branner ner byggnader, bilar och foretag. De fatal unga upprormakare som grips slapps oftast utan atgard.

Sverige ar landet dar allting tolereras, utom sportsligt utbyte med en del andra lander och poliser som uttalar arsinta kommentar mot farliga upprorsmakare.

Sverge ar den pefekta bananrepubliken dar man diskuterar allt banalt mellan himmel och jord men ingenting av de allvarliga saker som hotar Sverige diskuteras. Har svenskarna inte markt det? svd dn dn dn ab svd svd dn dn svd


2 comments:

David said...

Livstids fängelse utan rätt till benådning! Men inte för något faktiskt våldsbrott. Inte heller för att direkt ha planerat ett faktiskt våldsbrott, utan för att ha planerat att träna människor som möjligtvis skulle kunna begå våldsbrott i framtiden.

Inte ens i USA får väl alla som faktiskt mördat någon livstids fängelse utan rätt till benådning? Intressant rättssystem dom har.

Markos blog i USA said...

Planering av och underlattande av massmord ar inte nagot allvarligt brott enligt dig? Ska vi slappa ut alla fangar eller ska vi ha ett rattssystem?