Thursday, November 19, 2009

Landsförrädare vill inte kallas landsförrädare.

Vad ska man kalla en landsförrädare?

Amatörskribenten Jan Guillou vill anmäla Expressen för att de avslöjat Guillous hemliga spionverkamhet. De fd hemliga dokumenten som visar att Guillou har varit en Sovjet agent under under en lang period släpptes just fria. Hemligstämpeln lyftes och Expressen upptackte att Sovjet hade en hemlig agent i vänsterextremisten Jan Guillou. Vem kunde ana att Guillou var en Sovjet agent? Allt han gjort förut var att avslöja sveriges hemliga spionbyrå IB som spionerade på potentiella landsförrädare och amerikanksa CIA agenter.

(Bilden: Jans nya förklädnad?)

Hur skulle KGB kunna stoppa IB och CIA agenter i Sverige? Jo de anlitar en journalist så han kan skriva artiklar och på det sättet avslöja allt som KGB ogillar och vill stoppa. Jan Guillou var inte en journalist, pa sin höjd en praktikant, han fick sparken från FIB Aktuellt men hittade ett gig på vänsterns extemistblad. Alla är välkomna där så länga man hatar kapitalismen, USA och judar. KGB's kännedom om sina fiender var säkert grundlig. Nu kunde de använda sig av en svensk tidning och låtsas att det var ett reportage gjort av nyfikna journalister.

Sagt och gjort, KGB''s lydiga Judas Jan Guillou använde sina begränsade skrivartalanger och publicerade hemligheterna som KGB ville ha ut i sitt extremistblad.

Givetvis dömdes han för spioneri men vad betyder ett år i fängelse, när han , troligen, fick ett mycket kraftigt arvode från KGB för att ha saboterat IB och senare CIA i Sverige. Det lilla belopp han erkänner att KGB gav honom, 800 kr, skulle en lösdrivande alkis inte ens tolerera, det vore en förolämpning. Men han vill att vi tror honom.

Han antar, som många medelmåttor gör, att vi är ganska korkade och går på vad som helst. Det antagandet är baserat på de han umgås med, vänstern, journalister, radikaler osv. Han tänker inte på att vi andra som läser tidningarna inte är lika korkade, vi vet vad en landsförrädare borde kallas. svd

Spionen får givetvis lägga in en replik om han orkar, men det vore ganska meningslöst eftersom han inte kan få sympati härifrån.

2 comments:

Tvilling said...

Jag kanske tänker fel, men... det kan ju faktiskt finnas någonting bra med att den högst ärevördiga opinionsbildaren, och enligt honom själv, sanningssägaren Jan Guillou - eller vi kanske för enkelhetens skull bör kalla honom "författaren och journalisten" så att det blir riktigt politiskt korrekt - anmäler Expressen till Allmänhetens pressombudsman då han menar att tidningen utpekat honom som ”landsförrädare”.

Det goda med detta, är möjligen att det får nämnda tidning – plus måhända även en (hel) del av det övriga mediaetablissemanget – att gräva ordentligt djupt efter nya fakta i denna spion-affär.

Vad som ev kommer fram av detta nya grävande vet väl ingen, men det känns spontant som om inte precis alla dokument av värde kommit fram ännu.

Därutöver ska det bli intressant att framgent se vad Guillou anses ha för tillförlitlighet, som journalist och samhällskommentator, under kommande år. Vilka medier kommer att begagna sig av hans tjänster, och varför..?

Här finns del att iaktta, och att analysera.
Antar jag.

Mvh,
En iakttagande tvilling

Markos blog i USA said...

Ja, de som fortsatter att anvanda honom avslojar sig. Jag haller med om att Expressen maste ha mycket mer info som de inte skrivit om annu. De sittter pa en guldgruva, vi vet inte ens hur manga sidor det handlar om.

Snart slapps STASI dokumenten fran DDR, dar finns en del svenskar med sajs det. Vi far se vilka det ar.