Tuesday, September 30, 2008

Krisen visar vem som agerar, vem som tittar pa och vem som saboterar.

Pa Onsdag kvall efter 2 dagars semester sa atergar kongressen till att forsoka rosta fram en losning. Kl 21:00 lokal tid samlas de igen till ett nytt forsok.

De som fortsatte arbeta kreativt med problemet kommer att vinna i langden. De som sager att det ar ett stort och viktigt problem men fortsatter med sin valkampanj utan att att forsoka agera (Obama) kan knappast vinna pa sitt agerande. De som pratat med honom i telefon sajer att han har ringt och undrat hur forhandlingarna gar. Det ar knappast ett handfast ledarskap. Nancy Pelosi maste spakas ut. Efter hennes katastrofala agerande mitt i ett kansligt forhandlingsskede brot allt samman. Hon kunde inte lata blir att anvanda talarstolen till sitt hattal. Man blir nastan illamaende av henns verbala krakningar, hon ar en katastrof for demokraterna.

McCain fortsatter med att forsoka paverka alla inblandade parter att aterga for att snabbt ta fram en losning pa problemet, helst idag. Han foreslog en hojning av forsakrade banksaldon till 250 tusen dollar. Strax darefter foreslog Obama detsamma. McCains iblandning i forra veckan ledde till att manga republikaner gick med pa hans linje och skulle stodja det forslaget. Det hade han aldrig kunnat lyckas med om han varit franvarande och jobbat via telefon. De bagge parterna fick inte ihop tillrackligt manga roster men om det lyckas pa Onsdag kvall sa ar det enbart tackvare det faktumet att McCain akte dit och fortsatte forsoka overtala sina mycket negativt installda republikaner. Om forslaget gar igenom sa det till mycket stor del McCain's fortjanst, och det kommer att visa sej i valkampanjen. De som agerat for att sabotera kompromissen ar Nancy Pelosi, och den passiva sidofiguren som fortsatte med sin kampanj och sade "ring mej om ni behover mej" ar Obama.

Det ser ut som att det forslaget som en grupp republikaner arbetat med inte kommer att anvandas, vilket ar synd. Det forslaget innehaller en hel rad kloka saker som insatta ekonomer anser vara en bra bit pa vagen till att losa hela problemet. Det inneholl bl.a. Newt Gingrich's forslag om andring av bokforingsreglerna vilket tillfor massivt kapital fran den privata kapitalmarknaden. Det gamla forslaget saknar manga av de detaljerna men forhoppningsvis kanske de kan laggas till det forra forslaget innan man rostar om det. Newt lagger fram sina ideer:


Enligt svenska nyheter sa ar den "nya sporten" att tvinga in fyrverkeripjaser i munnen pa folk och tanda pa. Vad har hant med Sverige? Vagar man resa dit pa semester?  AB

SVD DN DN SVD DN AB SVD AB

No comments: