Tuesday, September 2, 2008

Republikanernas konvent oppnar starkt en dag forsenat.


McCains Vicepresident kandidat Sarah Palin. Vad har hon for mojligheter, har hon nagot att bidra med? Bilden ar fran miss Alaska tavlingen, hon kom nr 2 1984.

President Geroge W Bush var med pa konventet via TV. Han gav sitt fulla stod till McCain och Plain. Han sade bl.a. att McCain har hardats genom sina livserfarenheter och inte ens den argsinta vanstern kan rubba hans planer.

Fred Thompsons tal var ett av de basta som hittills hallits bland samtliga kandidater under kampanjen for att motivera publiken.

Solida jamforelser mellan McCain och Obama som inte kan ignoreras och slagkraftiga huvudpunkter blev ett mycket effektivt tal.

Thompsons slutkommentar var den basta. "Vi vet vem McCain ar, vi vet vem vi lamnar fortroendet med presidentposten till". Det forklarar att vi vet vem McCain ar och samtidigt avslojar att vi vet inte vem Obama ar, hur ska man kunna anfortro en sadan post till en obekant person?

Han sade ocksa att en VP kandidat som astadkommit mycket i den storsta staten i nationen har mycket mer trovardighet an en person som cirkulerar i pratshower och pa fester i Washington. Formodligen syftade han mer pa Hillary Clinton an Biden vilket uppnar fyra olika saker pa en gang. Det forringar Biden, det sajer att Clinton egentligen bara cirkulerar i media utan att arbeta med det hon valts till, det avfardar Obams val av "fel" kandidat som daligt omdome och beskriver Sarah Plain som den hart arbetande resultatdrivna manniska som hon ar. Mycket smart tal.

Joe Lieberman holl ocksa ett bra tal och gav sitt stod till McCain och Plain. Han sade bl.a att detta val var ett av de viktigaste nutida valen och vi maste satta nationen framst inte vart parti. Han hyllade forra presidenten Clinton och sade att Clinton kunde arbeta over partigranserna men Obama har aldrig gjort det.

Lieberman har alltid varit demokrat men partiledningen drog in sitt stod till honom och stodde i det senaste valen en mycket radikal motstandare till Lieberman. Darfor skulle Joe forlorat delstatsvalet, men han stallde istallet upp som oberoende och vann. Det var ett exemplet pa hur det demoktisk partiet radikaliserats. Kapitalstarka bidragsgivare dikterar vad demokraterna ska tycka annas ges stodet till anda mer radikala demokrater. Miljardaren Soros and Moveon har ett mycket starkt inflytande och har lyckats fa in sina kandidater i stor omfattning vilket har vridit demokratisk partier langt till vanseter. Obama ar en av deras kandidater medan Lieberman ar en traditionell centristisk demokrat. Centristiska demokrater kommer inte att valja Obama de valjer hellre McCain.

En dag hos Republikanerna hade battre effekt i TV an fyra dagar hos Demokraterna. Dagen var som McCain's kampanj har varit hittils, mycket proffesionellt genomford och genomtankt. Vi far se hur deras budskap nar fram imorgon da skall VP kandidaten Sarah Palin tala, det ser jag fram emot. Hon kan inspirera trots att jag bara hort ett tal av henne.

Folk som vill fokusera sej pa obetydliga detaljer kan diskutera hennes gravida dotter, vi andra som ser mer globala perpektiv kan diskutera nagot som man missade om man blinkade vid hennes sista tal. Hon namnde i hastigheten kanske en av deras kampanjs viktigaste plan. Hon har i sin delstat Alaska planerat en naturgasledning till en kostnad av 40 miljarder dollar som kraftig kommer att bidra till energioberoende for USA. This is no bimbo folks.
SVD DN AB DN SVD DN AB

No comments: