Friday, October 31, 2008

Sarah Palin ar USA's mest populara politiker.


Foto: Obamas faster bor har i Bostons slum som illegal invandrare. I Sverige ar det bara Aftonbladet som skriver om det. (DN foljde strax efter och sist kommer SvD.)

Sarah Palin kom just fran ett valmote med 20 000 deltagare. Hennes motpart Joe Biden avslutade just ett valmote med bara 800 deltagare.

Sarah Palin har vackt en oerhord uppmarksamhet och entusiasm som nastan ingen nutida politiker kan jamfora sig med.

De flesta kan identifierar sig med Plain och hennes asikter och pga hennes oerhorda poularitet sa har pressen forskrackts over risken att deras favoritkandidat Obama kan forlora valet om inte Plain stoppas.

Pressen har darfor lanserat kampanjer mot Palin som syftar till att forlojliga henne eller pa annat satt fa henne att framsta som olamplig. Deras forsta argument att hon var oerfaren fungerar inte eftersom Obama har mycket mindre erfarenhet an Palin. Efter det borjade de klaga pa hennes garderob och resor vilket inte heller fungerar eftersom de flesta kandidater gor samma sak, underligt nog sa ville inte pressen "inse" det. Nu anvander media de gamla artiklarna som inte holl mattet och menar att hon ar impopular syftande pa samma artiklar som inte holl logiskt.

Medan media fortsatter med sin desperata miskrediterings kampanj sa har de missat de senaste dagarnas nyheter som sprids overallt, TV, Radio, bloggare, youtube etc.

Obama forsoker halla en fullstandig mediakontroll och sparkade idag ut 3 journalister som foljt med kampanjens flyg. De sparkades ut after att deras tidningar officiellt gav sitt stod till McCain. Det ser ut som censur och har drag av diktatur om man avbryter kontakt med journalister enbart for att de kanske inte hyllar Obama. Det var strategiskt ett daligt drag eftersom folk inser mer att det handlar om mediakontroll som Obama utovar trots att han har stod fran nastan alla media och har nara obegransat med miljoner i kampanjkassan.

Fler pinsamma avslojanden i TV igar kvall. Nu har en av Obamas vanner avslojats vara oerhort mycker mer radikal an tidigare. William Ayers skrev en bok som hyllade en rad personer varav nagra var polismordare, men det viktigaste namnet var Sirhan Sirhan som mordade Robert Kennedy, den mordade President John F Kennedy's bror. Ayers hyllar Kennedys mordare i boken. Den overlevande brodern Edward Kennedy stoder Obama och nu blir det intressant hur Edward staller sig till den nyheten. Det avslojandet kan avgora valet eftersom Kennedy var oerhort popular bland alla amerikaner.

Jag har inte sett ett ord om den saken i svensk media trots att de stora tidningarna har egna reportar i USA. Har de missat den debatten? De kanske ar upptagna med att leta efter folk som vill hylla Obama?

Det nyupptackta kaoset i Obamas kampanj kan gora att stodet for honom kollapsar pa mallinjen. Fran en perfekt skott kampanj, utan mycket substans till en slutligt kollaps forutses av Marko bloggen. Jag ar beredd att satsa pengar pa det.

Fyra dagar till valet och bara en diktator kvar. Bara en av de varsta diktaturerna har annu inte uttalat sig om Obama. Det ar Nord Koreas diktator som inte sagt nagot men det kan bero pa att han ar allvarligt sjuk som vissa rapporter antyder. Den som vill fordjupa sig i Obama's potentiellt fatala problem kan lasa vidare har.

DN SVD AB SVD DN AB DN SVD DN DN

No comments: