Thursday, October 29, 2009

Landsförrädare klagar på "ohederligt" skriveri.

I andra lander, de som atalar landsforradare sa har skyldiga spioner kanske anledning att klaga pa harda straff som tex avrattning eller isoleringcell for resten av livet. I Sverige slipper tydligen spioner och landsforradre straff sa lange vi har en moderat alliansregering. Sa de skyldiga spionerna, som tex Jan Guillou klagar istallet pa andra mer banala saker som tex "ohederligt" skriveri om honom.

Jan Guillou fortsatter sina patetisk forsok att forklara sitt spioneri. SVD ger honon fri tillgang till tidingen till att skriva en artikel, i den skriver han en nastan komisk forklaring om det inte vore ett sa allvarligt brott.

Han skriver att pga av sjukdom och omplaceringar i KGB fick han inte tillfalle att skriva om dem, "jag har darfor inget att tillagga".

Vi har ju som bekant samma problem i svenska myndigheter. Myndighetspersoner ar ofta pa kurs, de blir omplacerade eller sjuka. Att KGB hade samma problem reda pa 1970-talet maste betyda att de var fore sin tid?

Det ar synd om Jan Guillou som pga av sjukdom i KGB inte kunde skriva om dem.

Jag undrar om CIA slutar fungera, som Guillou sager KGB gjorde, om en agent blir sjuk eller omplacerad eller gar pa jamlikhetskurs?

Om man ska vara allvarlig istallet sa undrar sakert hela folket nar Reinfeldt regeringen ska agera. Myndigheterna borde forsoka ta lite ansvar nu nar en hel del fakta pekar pa att Guillou ar en skyldig spion och landsforradare som maste ha fatt hundratusental kronor i arvode om man beraknar hur mycket pengar han spenderade under flera ar utan inkomst? Har skatteverket borjat undersoka det annu, eller slipper kommunistspioner skatteverkets brutala skonstaxeringar? svd

3 comments:

Leroy said...

Vilken våg.-Är det Nordvästra Maui möjligtvis?

Trevligt att se din blogg Marko.

Sitter här och har nyss läst på Svd och hittade länk till ditt inlägg och blogg.

Eftersom flera arkiv från dessa tider är öppna får man hoppas verkligheten hinner ikapp.

Have a nice day :-)Roy (Leroy)

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

En artikel på Newsmill av Gunnar Ekberg kallad "Att kallas mytoman av Janne är lite intressant", ger onekligen en ny syn på allas vår egen smygkommunist Jan Guillou : http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/29/att-kallas-mytoman-av-janne-ar-lite-intressant

Undrar om det finns många svenska s k journalister, som utöver journalistiken är minst lika mycket agenter och spioner i sina yrkesmässiga värv..?

Det går att undra.

Mvh,

En bekymrad tvilling