Tuesday, June 8, 2010

Har svenska politiker inget viktigare att göra?

Svenskar som valts in i EU parlamentet, Schmidt (fp) och Eva-Britt Svensson (v) anser det viktigaste de kan gör att lägga ner tid och resurser på en afrikan som bor i ett litet afrikanskt land som de anser inte fått en rättvis rättegång.

De tycker att EUs bidrag till Eritrea ska användas som utpressing. De vill att en rad fångar ska friges i Eritrea annars vill de dra in bidragen.

De borde inrikta sig på svenska och europeiska problem iställer för att engagera sig i maffialiknande utpressning mot ett utvalt u-land. Så bedriver man inte utrikespolitik.

Dessutom så är Dawit ett fall som alla tidningar i Sverige engagerat sig i samtidigt som samma tidningar struntar i att yttrandefriheten stoppades i Sverige när Lars Vilks var nära att mördas av muslimer i Uppsala som ogillade hans teckningar. Därför borde man gå med i Facebookgruppen som ger fullständiga fan i Dawit. Man kan visa sitt stöd för yttrandefriheten i Sverige och Lars Vilks här och man borde kontakta partierna Fp och V fråga dem vilket land de anser viktigare. svd dn exp

5 comments:

Victor Zetterman said...

Frågan är väl snarare, varför engagerar de sig inte lika mycket i Lars Vilks? Jo, svaret är att de är europaparlamentariker, och inte svenska regeringen.

Dawit Isaak sitter fängslad utan rättegång och blir torterad i ett land, därför att han är journalist, vilket är ett brott mot yttrandefriheten och de mänskliga rättigheterna.

Självklart har Lars Vilks all rätt i världen att uttrycka sig, och han får stöd utav många, särskilt Folkpartiet.
Men vad du bör betänka är att Dawit är svensk, och vore du fängslad i en diktatur långt hemifrån på dessa grunder, då skulle du vilja att Sverige gjorde allt för att få dig fri.

Markos blog i USA said...

Som EU parlamentariker representerar de Sverige, eller SKA representera Sverige och det svenska folket.

Det finns flera miljoner andra, svenskar och ickesvenskar men de valjer enbart ut en person som dessutom frivilligt lämnat Sverige för att bosätta sig i sitt hemland. Han tycker säker det är bra med stöd, men svenska politikers främsta prioritet ska vara Sverige, det som händer inom vara gränser och i EU vårt forhållande till EU.

Afrika och utpressning med u-hjälpen ligger långt utanför deras arbetsområde, det är dessutom en förkastlig metod, gangstermetoder. De hade kunnat få mycket gjort för Sverige med den tid de slösat bort på Eritrea som inte kommer att ändras ett dugg av deras ageranda.

Susanne said...

Dawit Isaak är svensk. Vad kan vara viktigare för ett land än att kämpa för sina medborgare? Jag tror inte du är så dum att du jämför Lars Vilks situation med tortyren i Eiraeirofängelset. Eller?

kvasersalitur said...

Märkligt...

Han ser inte ut som en svensk, har inte svenska som modersmål och betraktas av myndigheterna på plats som varande Eritrean.
Dessutom ser han uppenbarligen sin lojalitet till Eritreas folk och vad som händer där som viktigare än att ta hand om sin fru och sina barn som bor i Sverige,
sannolikt försörjda av svenska skattebetalare

Victor Zetterman said...

Han är medborgare i Sverige och det gör honom oavsett till svensk, och han har ju faktiskt ingen möjlighet att ta hand om sin familj i Sverige. Och att kämpa för demokrati i sitt hemland är väl inte att vara det lojal? Det är en god sak.