Tuesday, June 15, 2010

Obama utnyttjar katastrofen till att få igenom "cap and trade" lagen.

Obamas tal idag var mest en försäljares försök att få folk att tro att vi behöver "cap and trade". Det är hans lagförslag som talats om många gånger tidigare. Det skulle göra energipriserna oerhört mycket dyrare och skicka oerhörda belopp genom en klimat "exchange" (CCX) till fattiga länder. Förenklat skulle det göra levnadsomkostnaderna skyhöga, göra CCX ägarna stenrika och överföra välståndet till fattiga länder, en transferrering av vårt kapital till andra länder. Se filmen nedan (2 delar) som förklarar fler detaljer i CCX, vilka som tjänar på det, osv.

Det var ett fult sätt att utnyttja katastrofen politiskt samtidigt som han inte sade ett ord om det som folk mest vill höra. Han sade ingenting om hur oljeflödet ska stoppas, det är allas högsta prioritet just nu. En TV kanal hade en panel med 50 personer från den drabbade regionen, samtliga undrade varför han inte fokuserade på läckan och katastrofen istället. I samband med TV-talet fick alla demokrater epost där Obama ber om hjälp att "dra nytta av tillfället" och genomföra cap and trade".

Obamas "moratorium", stopp av fortsatt oljeborrning riskerar göra 500 000 arbetslösa som är beroende av oljeserviceindustrin. Inte ens de som drabbats av oljeskador, fiskare, näringlivet vid kusten vill stoppa oljeborrning. Alla är överens om att Obamas stopp drabbar ytterligare kategorier människor och kan sätta hela regionen i sank.

Varje gång han uttalar sig är det mer tydligt att Obama inte bryr sig mycket om annat än att genomföra sin radikala politik till varje pris. Hans ideer går oftast emot den stora folkviljan och stöds bara av en liten fraktion, oftast bara facket eller andra klickar som valde honom.

Han är inte en ledare. Han är en community organizer som kanske klarade att visa en fattig person hur man söker socialhjälp, det vara han yrke förut. Inte särskilt avancerat, kräver ingenting, inget kunnande, inga specialkunskaper, sånt kräver ingen intelligens eller ledarskap.

Som president lyssnar han inte på vanligt folk och deras problem för att förbättra en situation. De mest troende supportrarna lämnar hans team en efter en, snart är det bara fanatiker och andra ideologer kvar i hans läger.

Han vet att tiden rinner ut för att kunna få igenom impopulära lagar. Hösten val kommer att skifta balansen och ge repulikanerna många fler representanter. Det allmänna gräsrotsupproret bl.a i form av tea party rörelsen mot de folkvalda drabbar demokraterna mest eftersom de står för slöserier, mer skatter och oansvariga lagförslag som skickas in mitt i natten och måste röstas om dagen efter.

Ingen hinner läsa Obamas lagförslag, de största och viktigase lagarna har röstats igenom av demokraterna på det sättet i rak motassata till Obama valloften om insyn. Folk är oerhört upprörda över att ingen får reda på innehållet i lagarna innan de röstas igenom. Det kallas för Chicagopolitik, syftande på när maffian styrde Chicago politiker och allt politikst hände i hemlighet och gynnade bara de styrande och deras maffiasupporters. Så går politik till även idag i Chicago. Korrupta utnämningar, valfusk, fula metoder, bedrägerier mm. I den miljön kunde Obama väljas in och bli politiker, läs mer hur han började i politiken. Allmänheten i Chicago är frustrerad med alla politiker och stuntar i dem, därför kan de bete sig hur de vill.

Efter valet i November kan inte Obama få igenom sina planer längre, demokraterna förlorar ganska säkert sin majoritet. Då tvingas de ta hänsyn till republikanerna om de vill få igenom något, därför vill de få igenom de mest radikala planerna nu innan valet. svd dn ab svd dn
"Cap and trade" förklaras, del 1 av 2.


"Cap and trade" Del 2.

http://www.youtube.com/watch?v=7Ep-9BRx93w&feature=watch_response

3 comments:

Roland Orre said...

Oj, när jag läser sådana kommentarer som din så blir jag mörkrädd.

Det var det fanskapet Bush som lyfte det här oljeborrningsmoratiet 2008, så nämn inte republikaner, det finns vettiga som Arnold S, men Bush var en mänsklighetens fiende, och hur i hela friden resonerar man om man börjar räkna jobb, istället för att räkna på framtid. Dessa 500 000 som du pratar om bör det väl finnas resurser att sätta in i att utveckla förnyelsebara energialternativ (som Bush, den vettvillingen drog in budgeten för... )

Jag kommenterade på en blogg angående detta igår, den kommentaren passar även här.

När skall världen komma till sans, och sluta med att bränna olja?

Markos blog i USA said...

Sansa dig Orre. Djupvattenborrnig har gjorts sedan Clintons tid. Bush skapade ett energiprogram som gjorde några nordliga stater inkl. Ohio helt oberoende i energi utan att ens ha oljetillgångar. De skapade så mycket alternativa bränslen att de blev nettoexportörer av energi. Om andra presidenter gjort samma sak skulle oljeimporten vara mycket mindre och oljepriserna vara lägre.

Fråga dina grannar när de ska sluta köpa bensin till sina bilar då vet du när vi slutar importer olja. Jag kör på bensin nu, men har snart solpaneler på taket som laddar en elbil i garaget, jag gör mitt till miljön utan råd från någon regering.

Alternativ energi finns redan nu, det är bara att använda den. Branchen är så liten att den inte skapar fler jobb ännu, dessutom är de flesta produkter tillverkade i Kina tyvärr.

Som du ser så är Bush din hjälte nu när du känner till lite mer om hans energiplan (?). Debatten hjälps inte av att kalla folk, vettvilling, fanskap, eller mänskighetens fiende. Dessutom så har du fel och det beror mest på medias beskivning av Bush, de ljuger och gör alla läsara till obildade okunniga tyckare. Hoppas det ljusnar så du slipper bli mörkrädd.

Tvilling said...

Ursäkta ett allmänt, pro-konservativt inlägg, men så här tycker faktiskt jag.

Jag gillar medkännande konservatism, jag gillar konservatism i snart sagt alla dess former.

Jag är pro-life, pro defence, för strong border control, small goverment, low taxes, energy independent.

Jag gillar George Bush, Dick Cheney, Liz Cheney, Sarah Palin, Tim Pavlenty, Michelle Bachman, John Gibson, Rush Limbaugh, Sean Hannity, Bill O'Reilly, Dennis Miller, Bernie Goldberg, Bret Bair, Brett Hume, Charles Krauthammer, Rudy Giuliani, Newt Gingrich, Spencer Hughes, Tom Sullivan, Brian Kilmeade, Andrew Napolitano, Laura Ingraham, Michele Malkin m fl.

Jag tycker det var rätt att gå in i Irak med den information Tony Blair och George Bush hade vid aktuellt tillfälle, och det var ljuvligt att Saddam Hussein blev avsatt.

Rent generellt önskar jag att fler konservativa partier kommer fram i Sverige. Till hösten ges ju chansen att rösta på ett sådant i form av det socialkonservativa sd.

Jag gillar det mesta konservativa som kommer i min väg, och tycker att det är högst besynnerligt att inte den konservativa läran har fått större genomslag i Sverige.

Högst besynnerligt.

Mvh