Tuesday, June 22, 2010

Obama försöker dölja sin inkompetens.

En artikel som publicerades i Rolling Stone Magazine har hamnat på förstasidan i nyheterna.

Det beror inte på innehållet, snarare på reaktionen från Vita Huset.

Ledande militärer hade i artikeln pratat om hur okunnig och oförberedd Obama var och Joe Biden hade förlöjligats.

(Senaste nytt. McChrystal avgår efter att Obama upptäckt några kritiska ord som rapporterats i en tredjehandsrapport i en tidningsartikel.)

Så snart innehållet i artikeln blev känt av Obama kallade han till sig den militära befälhavaren i Afghanistan, General McChrystal. Nu han han beordrats tillbakas till USA och är på väg till Washington där han ska träffa Obama imorgon.

Obama beter sig som en överkänslig barnunge, han tolererar inte att någon i den offentliga sektorn kritiserar honom. Det är allmänt känt att Obama när han tillträdde var den mest okunniga presidenten någonsin som helt saknar erfarenhet därför är det inte konstigt att folk säger att han är okunnig. Men det är underligt att en politisk ledare är så oerhört överkänslig att ingen får säga ett kritiskt ord utan att tystas ner och kanske straffas. Det visar att personkulten Obama måste upprätthållas, inte ett kritiskt ord får yttras, om han var diktator skulle han platsa med Josef Stalin.

Agerandet att ta hem den ledande militären från sitt pågående uppdrag tyder ytterligare på hur inkompetent Obama och hans administration är och hur rätt kritiken var emot honom.

Afghanistans ledare Karzai som även han drabbats av Obamas irrationella och okunniga beteende uttalade sitt stöd för McChrystal och sade att han var den bästa befälhavaren i kriget.

Obamas försök att ha en total kontroll över varje ord som sägs av alla underordnade tyder på en paraniod rädsla för kritik.

Övrigt.

Vita Husets budgetchef Orszag avgick överraskande idag. Årets budget har inte redovisats och man övergick till att istället arbeta med nästa års budget. En del tror att man helt enkelt vill dölja hur illa man ställt till det ekonomiskt och nu tvingas någon annan ansvara för budgetarbetet. svd exp

Senator Jon Kyl avslöjade inför ett "tea party" vad Obama sagt till honom i ett privat möte. Enligt Kyl sade Obama att han stoppa gränsstängselbygget och och tog bort gränbevakningen för att han vill ha sydstatssenatorernas stöd för sin "immigration reform". Folk som hörde Kyl avslöja det samtalet tappade andan och blev oerhört upprörda över att Obama struntar i gränssäkerheten för att få stöd för ett nytt lagförslag. Det avslöjades i går och kommer att bli en stor nyhet snart.

Det blir ytterligare en Obama skandal som igen bevisar hans farliga inkompetens. Det går inte en dag utan att en ny Obama skandal visar sig och hans stöd sjunker.

Ett annat problem som Obama skapat är det tillfälliga 6 månders stoppet för all oljeborrning i den mexikanska gulfen. Ytligt sett så kanske det låter klokt men i verkligheten så skapar det mycket större problem än vad oljeläckan skapat eftersom ett oerhört stort antal människor jobbar i branchen som nu stoppats. Dessutom så måste plattformarna vara i konstant arbete och kanske tvingas flytta till andra världsdelar vilket skapar problem i flera år framåt. Om man vill se till att varje borrning sker säkert så behöver man bara stoppa allt i några dagar och sedan tillåta fortsatt aktivitet istället för att vänta i 6 månder. Alla inblandade klagar på det även de som drabbats av oljeläckan. svd dn svd ab svd dn exp svd dn

No comments: