Monday, April 28, 2008

Jeremiah Wright tillintetgor Obamas mojligheter.

Obamas Pastor Jermiah Wright har nu talat 5 ganger i offentliga sammanhang pa lika manga dagar. Obamas kampanj ar sa gott som tillintegjord av Wright's konstanta uttalanden de senaste dagarna.

Forst var Wright pa TV i fredags och talade ut hos Bill Moyers i PBS TV. Dar holl han en lagmald och lugn attitid och ville ge intrycket att han var missuppfattad och att pressen ljuger om honom. Han har daremot inte tagit tillbaks de pastaenden som han gjort och som visats pa TV. Han egna predikningar visar att han ar en rasist och en amerikahatare. Obama forkastade Wright predikningar och andrar sej om huruvida Wright var hans "spirituelle radgivare. Obama tog tillbaks det pastaendet vilket gor att han tydligen inte har hallt sej till sanningen om det.

Mandagens uppvisning av Jermiah Wright pa National Pressclub i Washington kan bara gora att man kan dra en slutsats (om man inte gjort det tidigare); Mannen ar ett NUT JOB.

Han sade bla att han har aldrig varit Obamas spirituelle radgivare vilkat far Obama att framsta som en lognare. Sen blev det bara varre. Han sade att Louis Farrakhan ar en av tidens viktigaste person. Farrakhan ar en kand svart rasist, muslim och svart separatist som vill att svarta och vita ska bo separat i olika delar av landet och varlden. Wright forklarade att han sagt det i TV programmet hos PBS men att de klippt bort den delen. PBS har tydligen klippt bort ett pinsamt uttalande for att fa Wright att framsta som "ofarlig". PBS kanske avsiktligt vill forsoka neutralisera Wright's kommentarer for att inte sabotera Obama's mojlihgheter. Wright sade att PBS klippte aven bort andra saker och de var minst lika pinsamma som ovanstaende.

Wright fortsatte med sitt tal om att USA's regering ar en terroristregering och darfor blir de angripna av terrorister.

Han fick en rad fragor och hade mojlighet att ratta till bilden av honom. Han snarare bekraftade allt som sagts i hans predikningar som visats i Youtube klippen. Han fornekande inte hans teori att USA's regeing uppfunnit AIDS med syfte att utrota den svarta rasen. Han sajer att regeringen importerar knark och sedan domer folk till fangelse.

Hans fortsatta offentliga makalost skandalosa yttranden kommer med all sakerhet att sanka Obamas kampanj. Jag ser ingen annan handelse som kan orsaka sa mycket skada for Obama an just Wrigth och hans repeterade paminnelser om vilken knas teoretiker och rasist han ar.

Vem vill ha en President som befattat sej med en sadan person pa sa nara hall sa lange.

Wright fortsatte och antydde att Obamas avstandstagande fran de extrema rasist predikningarna gjorde Obama bara for att han ar en politiker och vill bli valbar. Det antyder att Obama haller med Wright men haller masken offentligt av politiska skal. Det ar en stort problem for Obama, det finns nu en misstanksamhet som han inte kan komma unden.

Jag fattar inte varfor Wright fortsatter med sina offentliga framtraden efter att Obama har bett honom att halla sej undan. Det ende jag kan tanka mej ar att Wright nu har en personlig vendetta mot Obama och kanner sej forolampad efter att Obama bett honom halla sej undan. Wright vill nu forsoka sabotera Obamas kampanj vilket han kan lyckas med.

Wright har just fatt ett hedersdoktorat indraget eftersom han "uttalat sej antiamerikanskt". Han har aven fatt en inbjudan att halla tal indragen. Etablissemanget vet nu mer on Mr Wright och betraktar honom som Mr Wrong, det kan ha bidragit till den bitterhet som speglar sej i Wrights (medvetna?) sabotage av Obamas valkampanj.

Han kanske vill att folk ska minnas honom som den person som kunde paverka ett presidentval, han kanske har fatt lite storhetsvansinne med all publicitet.

Dagens sensationella uttalanden kommer att granskas lange av manga. Dessutom maste man undra over hur objektiv Moyers ar pa PBS som nu avslojats ha klippt bort en hel del mycket kontroversiella pastadenden. Det ser ut att ha varit ett "propaganda inslag" med vinkling till fordel for Obama. SVD AB

No comments: