Thursday, August 6, 2009

Radikaler blir utnamnda till hoga poster i Obamas administration.

Obama har lyckats bekrafta utnamningen av Sotomayor till HD trots hennes bakgrund. Det mest intressanta ar hennes beslut som domare om att tillata rasdiskriminering.

Det ar sallan en enskild domares beslut publiceras och diskuteras i alla media. Det hade Sotomayor sakert inte raknade med da hon domde i det nu beromda fallet dar en stad diskriminerade en rad vita brandman pga av deras ras. De hade nekats befordran pga av att de var vita och de stamda darfor staden de arbetade for. De vann i forsta instansen men staden overklagade, och med Sotomayor som domare fornekades de sin ratt till befordran. Sotomayor utfardade en kort dom pa endast en mening vilket strider mot allman rattspraxis. Den typen av overklagande i ett sadant fall brukar motiveras med en flera sidor lang motivering.

Hennes engagemang i tveksamma etnoidentitara grupper antyder hennes radikala separatist asikter. Hon kanske inte ar en rasist, men kanske en identitar. Skillnaden ar liten, ungefar att hon enbart stoder sin egen etniska grupp och fornekar rattigheter till andra etniska grupper som hon ogillar. Hennes rasbaserade dom i fallet med de diskriminerade brandmannen antyder det nagot ar det hallet. Hennes asikter kanske ar valdigt lika Obamas, han pastar det iallafall.

Dagens andra nyhet var att Vita Huset efterlyser rapporter fran privatpersoner om folk som skriver felaktigheter om Obamas program and planer. Det diskuterades en hel del idag och utan att Vita Husent verkar inse det sa ar det likt ett angiverisystem dar oppositionen registreras av Vita Huset for framtida atgard. En ohammad politisk registrering. Tank om Bush hade forslagit nagot likanande, media och alla andra skulle omedlbart idiotforklara honom och genast driva en massiv kampanj mot forslaget.

Idag hade CNN en gallup dar over 2 miljoner personer betygsatt Obama, hans program, senaten, media och annat. Obama fick betyget F som i Fail av 39 %, av CNN tittarna och A+ av 14 %.

Obamas sjukvardsprogram fick oerhort daligt betyg, 49 % Fail, 9 % D, genomsnittet blev C - till D. Det i samband med ett fletal townhall moten dar senatorer blir utbuade antyder att planen inte haller. Det finns faktisk inte ens en plan annu men allt fler tvivlar pa Obamas tal om att
det handlar om att forsoka gora sjukvard mer tillgangligt och billigare.

Media fick Fail av 49 %, D, av 19 %, och A + av 1 %.

Kongressen fick samst betyg med 52 % Fail, 19 % D.

Hillary Clinton fick bast betyg med mest B - och C + betyg. svd dn ab dn dn svd

Nasta gang jag gar pa fest ska jag ta med en teleprompter som Obama gor. Undrar om man ses som korkad eller smart om man gor det?

3 comments:

Anonymous said...

"... Nasta gang jag gar pa fest ska jag ta med en teleprompter som Obama gor. Undrar om man ses som korkad eller smart om man gor det?"

Eh... bäste Markos, jag tippar försiktigt att du skulle ses som inte så lite ironisk..! ;)

Ironisk mot Obama, dagens vänsterliberaler, det politiska Chicago-systemet, och måhända även mot alla som tämligen obetänksamt valt USAs minst erfarna presidentkandidat någonsin att beträda världen högsta ämbete.

Ironisk, som sagt.

I övrigt önskar jag dig en skön sommarsemester!

(Är det inte vid ung den här tiden många i USA går på semester..?)

Mvh,
Tvilling

Markos blog i USA said...

Haha, det kankse kommer ut en halloween kostym med teleprompters som hanger pa sidorna, det skulle bli en skrattfest.

Tack for det. Jo, det ar semestertider nu, mindre trafik pa freeways. Har kanns det som semester jamt, solsken varje dag, tack och ha en bra semester sjalv,

Unknown said...

Hehe så kul när såna som dig som lyssnar på Rush Limburgh & Per Gudmunsson kallar andra för 'rasister'. Missat att dessa personer är rasister & är helt fanatiska i sina åsikter?

Bush har gjort samma grej, han lade också upp information kring 9/11 som sedan tvingades på media som den enda sanningen & sen gjordes det inte mer undersökningar om det. Hur det slutade är betydligt mycket värre än hur detta kommer sluta om Obama lyckas. Två invaderade länder som inte har nåt att göra med 9/11 & massor av lidande vs sjukvård för alla.