Wednesday, November 4, 2009

Var star Obama, stoder han frihet eller Islamskt fortryck undrar iranier.

Iranska demonstranter i Iran skriker,

"valj sida Obama, antingen ar du for oss eller emot oss. Var star du?"

Demostranterna anspelar pa George Bush nya policy efter 9-11, da han talade till de stater som gjorde halvhjartade insatser mot terrorismen. Han sade till varldens nationer ungefar att antingen ar ni for oss eller emot oss.

Obamas franvaro under de fejkade valen i Iran och de blodiga repressalierna mot demonstranterna ar en tydlig markering fran Obama att Iran kan gora vad de vill med de maskliga rattigheterna utan att "det nya" USA bryr sig om det.

Demokratirorelsen i Iran som hoppas pa stod fran USA, letar forgaves. Det ar en grov forolampning mot alla iranier som hoppats se ett fredligare Iran utan karnvapenhot mot omvarlden. Det nya USA under Obama har sagt sitt, "vi bryr oss inte om er ", vilket ingen annan nutida regering gjort i USA.

Det enda valloftet som antydde att Obama var mainstream och i par med vardagsamerikanerna var hans aterkommande prat om att konflikten i Aghganistan ar den viktiga fronten. Nu har hans generaler begart forstarkningar dit, men Obama har inte ens svarat pa flera manader. Med vinterns snofall sa blir en sen forstarkning hopplost insnoad. Istallet for att bygga forstarkningarna innan snon faller sa blir det inget av med hostens strategiska uppbyggnad.

Hans bristande intresse ar ofattabar i alla kretsar. De som vill ha ut trupperna far inte heller klart besked. Allt Obama gor nu faller ihop som korthus. Alla hans valskrivna tal som han var duktig pa att lasa upp i sin teleprompter minskar i varde eftersom han inte klarar eller vill forverkliga nagra av sina hogtflygande planer. En mer vilseledande kampanj kan jag inte komma pa.

Alla loften om att delge folk alla planer innan beslut tas har inte genomforts en enda gang. TV skulle fa narvara vid forhandlingar, alla forslag skulle publicera pa natet i flera dagar innan omrostning, det har inte hant en enda gang.

De som trodde Obama var farlig innan han vann valet har nu fatt ratt. Alla detaljer i forslag ar hemliga for allmaheten coh skrivs med lobbyister i rummen dit inga kameror tillats.

Republikanernas forslag stoppas hela tiden utan hansyn till att de representera ungefar halva befolkningen.

Opinionen har natt ett nytt stadium dar manga av de som in i det sista vill halla pa Obama och stoder hans planer, tvingas separera sig fran hans arbetsmetoder och planer.

Han topputnamningar av tsarer blev en skandal sa fort ett inspelat band hittades med deras gamla tal. Manga visade sig vara extremister och radikaler som hyllar Mao mfl.

Obamas egen grasrotsorganisation Acorn som han jobbat at och som han lovat 8.5 miljarder dollar har avslojats bedriva rent kriminell verksamhet. Flera av deras kontor spelades in pa video, personalen var villig att hjalpa till att importera barnbordeller till USA. Acorn gav till och med rad om hur man ska skattefuska och fiffla, de gav rad om hur man ska lyckas importera barnprosituerade de vill dessutom hjalpa till med insmugglingen. Obamas enda kommentar blev "jag foljer inte det dar sa noga" med ett leende. dn dn ab ab ab ab svd

No comments: