Wednesday, December 23, 2009

All text i forslaget togs bort, ersattes av hemligt hopkok.

Det ar dyrt att lita pa en samling okunniga politiker som styr.

Den nya halsoplanen som varit offentlig i tva veckor och diskuterats intensivt gjordes om i Fredags. Hela texten pa 2700 sidor togs bort, den eliminerades och ett sk Managers Amendment sattes in i dess stalle.

Alla snillen som pluggat planen kan glomma bort allt de lart sig om den. Nu har man bara nagra timmar att studera den nya planen eftersom den bara funnits offenlig sedan i Lordags. Det sattes ihop i hemlighet som vanligt helt utan insyn av varken valjare eller republikaner. Det ar motsatsen till vad Obama lovade unden sin valkampanj, allt skulle visas upp offentligt, CSPAN skulle fa sanda alla forhandlingar i TV. Ingen tidigare politiker har nagonsin ljugit pa ett sa uppenbart foraktfullt satt. Det som RNC ledaren sade, att "visa langfingret at valjarna".

Man kan bara dra slutsatsen att de vill tvinga igenom en plan som ingen har kunna lara sig. De vill inte ge folk en mojlighet att diskutera och ta upp det som finns dar.

Det handlar inte om en halsoplan, det handlar snarare om ett organiserat forsok att med kopta roster och dolda lagforandringar och regler forsoka ta over 1/6 av USA ekonomi. Lagarna kring halsovarden andras strax efter att halsoplanen rostats igenom med 1 rosts marginal. En av de nyss omskrivna halsoplanerna skulle kosta 829 miljarder dollar. Den skulle tacka 5 miljoner manniskor och lamna 25 miljoner medborgare oforsakrade. Det blir en kostnad pa 165 800 dollar per nyforsakrad person som ska jamforas med en privat forsakring pa 100 dollar i manaden i dag. Folk ska tvings att kopa forsakring eller ga i fanglese, som i ett monoplspel. Det sym ytligt sett ser ut att ge mer sjukvard till fler, ar mer ett nytt tvangssamhalle med staliga monopol styrda av okanda tzarer som senare bestammer villkoren, vilka som ska fangslas, vilka som ska fa sjukvard, vilka som ska tvingas vanta etc.

Ett annat program var 75 miljarder till amorteringsmodifikationer. HAMP skulle hjalp folk att fa ner sina rantor. 25000 har justerats hittills, det blir en kostnad pa 3 miljoner dollar per justerad amortering.

Det ar enkelt att spendera skattebetalarnas pengar om man tror sig ha obegransad tillgang pa pengar?

Bidragen till nya bilkop skulle ge folk en rabatt pa 4000 dollar om man lamnade in en gammal bil. Det programmet kostade 24 000 dollar per ny bil som koptes.

Det ar inte enkelt for en regering att forsoka ta in alla dessa bortslosade pengar via skatterna nar ekonomin befinner sig i en recession och lider av ovisshet och radsla infor vad som kommer harnast.

Halsoplanen har inte i nagot forslag haft kostnaden for individer eller foretag redovisade. Ingen vet altsa vad den kommer att kosta. De som inte vill ta den forsakringen skulle enligt urspungsforslaget tvingas betala eller kunna domas till fangelse. Republikanerna har sagt att det ar helt oforenligt med konstitutionen. Ingen manniska har tidigare kunnat domas till fangelse for att han vagrat kopa en tjanst. Nu andras spelreglerna for demokratin.

Ju narmare de nya lagforslagen vi kommer sa oka protesterna. Men alla demokrater har mutats och ar kopta med olika specialbidrag till deras stater som kostar fran nagra miljoner till over en miljard dollar per senator.

Nasta steg blir att representanthuset accepterar planen som den ar och blir lag eller att man forhandlar om den till en helt ny plan. Om den gors om sa maste den i sin tur godkannas i bagge kamrar en gang till innan den kan skrivas under av presidenten och bli lag.

Som en avslutande forolampning pa aret sa gors omrostningen pa julafton.

Jag undrar vad personen som finns i Obamas julgran skulle tycka om allt Obama gor. Han ar avliden, men Mao Tse Tung som dekorerar Obamas Vita Huset-julgran skulle nog tycka att Obama gor ett bra jobb.

(Bild fran Vita Husets julgran. Dessutom finns det en transvestit och en bild pa Obama inklistrad pa Mount Rushmore. Obama familjen firar inte Jul, det kanske ar darfor de inte tar dekorationerna pa allvar. Vi lar oss mer om Obama for varje dag som gar) svd dn dn svd ab


2 comments:

Anonymous said...

"... Jag undrar vad personen som finns i Obamas julgran skulle tycka om allt Obama gor. Han ar avliden, men Mao Tse Tung som dekorerar Obamas Vita Huset-julgran skulle nog tycka att Obama gor ett bra jobb..."

Förmodligen.

"... (Bild fran Vita Husets julgran. Dessutom finns det en transvestit och en bild pa Obama inklistrad pa Mount Rushmore. Obama familjen firar inte Jul, det kanske ar darfor de inte tar dekorationerna pa allvar. Vi lar oss mer om Obama for varje dag som gar).."

Hm. Jag trodde trots allt att familjen Obama var kristna eftersom de väl gått i Ref. Wrights kyrka i Chicago i 20 års tid?
Eller var dessa kyrkbesök blott teater för att få politiskt stöd från kristna/religiösa demokrater i Chicago/Illinois på vägen mot a) delstatsparlamentet, b) sedermera den nationella senaten, och c) slutligen Vita Huset..?

Vem är egentligen Barack Obama? Hur ser hans världsåskådning ut? Exakt var, host, i världen är Obama född?

Ha en fridfull jul alla läsare av denna blogg!

En stillsam tvilling

Ann-Marie said...

Jamen han är ju musse!