Friday, February 25, 2011

Facket och demokraterna utarmade staterna.

Facket i den offentliga sektorn och deras allierade Demokratern i USA har utarmat delstaternas ekonomier.

Facket donerar stora summor till politiker (90 % av fackliga bidrag går till Demokraterna). Demokraterna i sin tur ger facket stora helt orealistiska avtal i form av avsevärda löneökningar, livtids hälsovårdskostnader till hela familjen, lång ledighet och enorma pensioner efter relativt kort tid.

Ett exempel är att en offentligt anställd kan de sista två åren innan pensionen jobba mycket övertid och få ut 80 % av slutlönen i pension. En brandman kan redan ha 180 000 dollar om året med normala övertid. Han kan lägga på extra övertid för att kanske få 200 000 dollar i pension resten av livet, plus fri sjukvård för hela familjen resten av livet.

Sådan avtal har utarmat staterna, cities och counties i hela USA. Hela den offentliga sektorn går på knä nu när skatteintäkterna rasat. Obama regeringen har bidragit med federala pengar till lokala myndigheten som inte kunnat finansiera sina ekonomier. Det är en vansinnig politik som slösat bort en stor del av de federala skatteintäkterna till dödfödda lokala myndigheter utan ekonomiskt ansvar.

Nu valdes nya lagstiftare in i nästan alla stater. Wisconsins nya guvernör Scott Walker, som redan ses som en viktigt potentiell presidentkandidat, har lovat att fixa ekonomin och anpassa utgifterna till intäkterna.

Walker vill nu att de offentligt anställda ska betala en del av sjukvården och han vill att facket bara ska få förhandla om löner, inte om skattefria förmåner. Det kan spara en del av det väntade underskottet. Dessutom vill han att tvångsanslutning till facket upphör så man inte tvingar folk betala till facket som nu. Det kan göra att facket försvinner. De har hittills ofta varit helt beroende av att arbetsgivaren, den offentliga sektorn drar medlemsavgiften från lönen och skickar den till facket. Därför är de så aggressiva i sina protester.
Det förslaget som republikanerna ligger bakom kommer att spara mycket pengar och förslaget ska röstas om i delstaten.

Problemet är att samtliga demokrater i delstatens lagstiftande församling flydde till andra stater. De bor nu på hotell i andra stater. De har gömt sig för att de inte vill rösta om förslaget.

Orsaken de flydde till andra stater är att polisen inte kan hämta dem eftersom polisen bara har behörighet inom den egna staten.

Demokraterna har alltså gett upp sin roll som politiker och folkvalda. Det är en mycket märklig situation som uppstått. Politikerna beter sig som barn, de gömmer sig för att de ogillar förslag som de ska rösta om. Helt otroligt.

Men nu har även demokraterna i andra stater gjort samma sak. Indiana demokraterna har gömt sig. Polisen letar efter dem hemma och på andra platser så demokratin kan fortsätta.
Demokraterna gömmer sig för att slipp rösta om förslagen. Samtidigt så demonstrerar facken för att få behålla alla förmåner trots att det inte finns pengar till dem.

En allt tydligare gräns skiljer demokrater och republikaner nu. Det handlar om ekonomiskt ansvar, eller inte. Där går gränsen, och demokraterna gömmer sig nu när krisen måste hanteras.

Obama som är fackets stora bidragsmottagare har redan tagit ställning offentligt för demokraterna som saboterar demokratin. Vita Huset har dagliga telefonkontakter med och fler besök varje vecka av fackets ledande man Trumka mfl.

Obama och demokraterna vill fortsätta slösa pengar som inte finns. Väljarna med Tea Party rörelsen i spetsen sade ifrån i höstas och bytte ut hundratals lagstiftare mot republikaner som nu är beredda att städa upp i förstörda ekonomier landet runt.

Demokraterna fortsätter envist protestera, de säger att det inte är en kostnadsfråga. "Det är en inkomstfråga". De menar att skatterna måste ökas så alla skyhöga avtal med facken kan betalas. Nu har de gömt sig och inställt den demokratisk processen, ett tecken på desperat och barnslig idioti.

Intressant att studera medias hantering av krisen. Media på bägge sidor av Atlanten roar sig av knasbloggare som busringer till politiker. Allt för att försöka byta samtalsämne när hela landets ekonomi står på spel och vissa politiker slutat ta ansvar. svd dn svd svd

2 comments:

Anonymous said...

Jag har mer och mer börjat betrakta USAs demokrater som en slags tämligen oansvariga vänsterliberaler, misstänkt lika europeiska socialister. De kan inget om ekonomi, eller skiter i sina kunskaper, och vill bara sitta och plocka godsaker ut statsbudgeten som barnungar som plockar godis ur en påse.

När pengarna är slut vill de liberala demokraterna ha mer, och är penningpåsen t o m får man underbalansera budgeten och börja leva på tillgångar man egentligen inte har. Ungefär på samma sätt som ett barn vill att föräldrarna alltid ser till att det finns en ny godispåse till hands.

Barnet förlåter jag, ty det förstår inte ekonomi.

Den vuxne vänsterliberalen har jag svårare att förlåta, ty vederbörande borde förstå ekonomi då denne har gett sig in i politiken.

Alternativt borde vänsterliberalen ha stannat utanför politiken därför att vederbörande inte förstår ekonomi.

Antingen eller.

Mvh

Unknown said...

Benjamin var helt fantastisk att arbeta med. Han var extremt tydlig, grundlig och tålamod när han guidade min fru och jag genom låneprocessen. Han var också mycket aktuell och arbetade hårt för att se till att allt var klart innan han stängde lånet.
Mr Benjamin är en låneansvarig som arbetar med en grupp investerare som hjälper oss att skaffa medel för att köpa vårt nya hem. Du kan kontakta honom om du vill få ett lån till en överkomlig låg ränta på 2% RIO E-posta honom. 247officedept@gmail.com Eller Whatsapp Chat: + 1-989-394-3740