Tuesday, February 19, 2008

Clinton forlorar igen, brakforlust.


Titta inte sa konstigt, uhh, hjalp. 

Obama vann svenskattlingarnas stat Wisconsin. Obama vinner ibland valjar kategorier som Clinton trodde sej ha stod bland. Forut har Clinton vunnit stod bland laginkomsttagare som tjanar under 50.000 dollar, men nu vinner Obama aven inom den kategorin. Han stod okar bland manga olika kategorier, aven bland vita valjare, efter att han tog hem storre delen av stodet pa Super Tuesday.

Clinton reste snabbt vidare till Ohio med sin allt mer tynande kampanj. Hon sag sliten ut i sitt tal efter forlusten i Wisconsin. Det blev inget motiverande tal som henns kampanj hade lovat. Hon ser klart stressad ut kommer helt saker att hamna pa sjukhus inom nagra veckor. Hon har inte tagit vara pa publiciteten runt henns tal. Hon hade kunnat prata om saker som kunde locka andra an hennes fans till sin kampanj. Hon skulle kunna var mer "inkluderande" men henns tal har mer riktat sej till sina fans vilket ar ett stort strategiskt misstag. Hon skulle kunna forsoka ta roster fran Obamas sida. Dessutom sa maste en huvudkandidat kunna dra till sej roster och stod fran det andra partiet, om man inte klarar det sa kan man inte vinna presidentvalet. Clintons tal har ofta handlat om gnall pa republikanerna och Bush. Det ar franstotande och skapar en aversion mot henne, man blir mindre villig att stodja en person som bara gnaller pa andra istallet for att tala om sin politik och forsoka dra till sej valjare fran alla grupper med en positiv inriktning. Obama har daremot varit bra pa att inte gnalla och klaga, han framstar darmed som mer sympatisk an Clinton aven om det saknas mycket redovisning av den politk han star for. Obama har vunnit 9 eller 10 stater i rad nu. Om inte Clinton vinner stort i Texas och Ohio sa ar hon ute som kandidat, vi far vanta till den 4 mars och se om detta ar slutet for Clinton eller om de fortsatter i jamn kamp till slutet.

McCain vann i Wisconsin. han huvudkandidat ar Huckabee men han kommer inte att fa tillracklgt med stod for att hota McCain. McCain fortsatter sin charm kampanj, han haller tal efter tal som syftar till att dra till sej demokrater. Han behover bara dra till sej en del av de traditionalla mitten demokrater for att vinna presidentvalet och han har stora mojligheter till det. McCain har inlett sin presidentvals kampanj. Has tal ar riktade till att dra till sej stod fran demokrater, centrister, oberoende och republikaner. Clinton och Obama ar daremot inblandade i inbordes tjafs om vem som stulit vem's citat.

Obamas fru har hallit en del tal som nu analyseras. En hel del av hennes uttalanden har varit minst sagt underliga och vacker fragor om vem hon egentligen ar. Ett av hennes tal handlade om att hon har aldrig haft orsak att vara stolt over sitt land forran nu da hennes man staller upp som kandidat i presidentvalet. Det ar markligt att hon aldrig har varit stolt over sitt land (inte ens nar henns man blev senator?) och det tolkas och analyseras i minsta detalj. Det finns ingen presidentfru som har sagt nagot likande forut. Patriotism varderas hogt i USA. Darfor har McCain ett stort automatiskt forsprang dessutom ar han kand och har lang politisk erfarenhet till skillnad mot de tva demokraterna.

--------------------------------------------------------------------

I Pakistans val har tva kandidater mordats. Rostrakningen fortsatter dar.

SVD DN AB SVD2

No comments: