Tuesday, March 25, 2008

"Operation Kaos" inledd.

Det finns inte en handelselos dag i USA, inte en trakig dag hittils. 

Enligt en del radiopersonligheter sa finns det nagot som kallas "Operation Kaos" i USA's presidentvals kampanj. Den skulle ga ut pa att ge stod till Hillary Clinton med syfte att ha henne kvar i den demokratisk kandidatkampanjen. Eftersom Obama leder med antalet stater och roster sa antas hans marginal var tillracklig for att vinna partiets nominering. Med Operation Kaos drivs nu republikaner till att ge valjar stod till Clinton. Det skulle forlanga deras interna kampanj och blasa nytt liv i Clintons nedgang.  En mer utdragen kampanj gor att mer fakta kommer fram om kandiaterna som utnyttjas av motstandaren och resultatet blir smutskastning och skandaler. 

Demokraterna lyckas bra sjalva med att skandaliseras utan att behova Operation Kaos. Obamas spirituelle ledare, den rasistiske ljugande prasten Jeremiah Wright har orsakat stor skada for Obama kampanjen. Prastens stod till rasisten Farrakhan och hans hets mot vita i sin predikan har tvingat Obama att ta avstand fran honom vilket Obama inte har gjort i tillrackligt klara ord. Det finns annu en misstanksamhet mot Obama om hur han lamnade Islam och gick till Kristendom. Kyrkan som han gatt till i 20 ar accepterar bade kristna och muslimer. Det kan forklara huvudprastens stod for den muslimske rasisten Farrakhan. Det har skadat Obamas kampanj och Clinton kan dra nytta av det och kanske kan passera Obama i racet.   

Nu har Clinton flera skandaler sjalv att forsoka avvarja. Hon pastod under ett besok till Bosnien 1996 att hon blev utsatt for krypskyttar och tvingades ta skydd. Nu har folk som var pa plats vid tillfallet sagt att det bara var pahittat och Clinton ljog om det. Hon kan inte forklara varfor hon ljugit om det och nu lider hennes kampanj av den lognen. Dessutom sa har Clinton kalenderarium avslojats genom en domstolsprocess som inleddes av Judicial Watch, en oberorende organisation som granskar oegentligheter bland myndighetspersoner. Henns kalendarium avslojar att hon inte haft den politiska erfarenhet som hon havdat. Hennes moten och evenemang under Bill Clintons tid som president var liknande vilken annan presidentfrus som helst.
Bagge kandidaterna har nu stora trovardighetsproblem. 

 Kaos hander varje dag utan att behova ha republikansk hjalp. Resultatet ar att Republikanernas kandidat star utanfor det interna tjafset bland demokraterna och framstar som en statsman. 

Senator McCain kom nyss tillbaks fran hans 8:nde resa till Irak dar han marker en stabilisering och en avtrappning av valdsamheterna.  Islamisterna begar annu massmord sa ofta de kan i Irak men men det finns inte sa manga kvar i livet efter att flera tusen sjalvmordsbombare tagt livet av sej. Manga nyankomna utlandska terrorister avrattas da de kommer till Anbar provinsen av Irakier som trottnat pa terrorn. De stackars irakierna som forst lidit under Saddams terror och senast lidit under Fedayeen och  Al Qaida terror har nu hopp om stablilitet och lugn sa lange de sjalva kan mobilisera sitt eget forsvar och polis. Kurdistan upplever en ekonomisk boom av oanade matt. Det kan bero pa att Kurderna har lange haft en effektiv militar i de sin Peshmerga och deras region ar mer etnisk homogen utan mycket inre konflikter till skillnad mot andra delar av Irak. Andra delar av Irak hade Saddams arme som upplostes och nagot naturlig sjalstartande militart forsvar kunde inte etableras snabbt. Med alla de olika etniska grupperingarna och manga olika muslimska sektgrupperingar sa fanns det inbordes konflikter och motsattningar som utnyttjaders och forvarrades av de muslimska terroristerna Al Qaida. De kunde etableras i det det vacuum som uppstod. Formodligen hade de hjalp fran Iran och Syrien. USA valet handlar dessutom om stabilitet i Irak eller borttagande av de stabliserande trupperna. Demokraterna styrs av gallupsiffror utan att ha en sakerhetspolitisk allomfattande syn. De har missuppfattat folks vilja att ha en politik som leder till sakerhet.    SVD AB SVD DN

No comments: