Wednesday, January 20, 2010

1 miljon kr kan hjalpa tusentals pa Haiti men bara en i Sverige.

Sveriges katastrofinsatser borde vara inriktade pa att hjalpa till vid katastrofer som tex Haiti.

1.5 miljoner manniskor blev hemlosa, kanske 200 000 doda, inget rent vatten, ingen mat, el , eller tak over huvet.

Haiti var varldens mest misslyckade land redan innan jordbavningen. De hade bostader men de hade knappt rad med rent vatten, mat, eller el. Myndigheter och ledare gjorde knappt nagot for att hjalpa landet. Tiotusen utlandska non-profit hjalporganisationer fanns pa Haiti innan katastrofen slog till, nu finns det annu fler plus alla nationer som sander fornodenheter och hjalp.

1 cent kostar en piller som kan rena 4-5 liter avloppsvatten pa minuter och gor det drickbart. 20 cent kan racka till en matranson.

Man behover inte vanta i tio ar pa att bygga ett vattenreningsverk innan man kan ge dem rent vatten. De kan fa rent vatten omedelbart.

Den hjalpen kan skickas in omebelbart, darfor kan man inte undvika att bli fysiskt illamaende av att veta hur den svenska regeringen slosar bort ofattbara belopp pa den stora bluffen med asylsokande som kommer till Sverige. Vilken idiot som helst fattar att "flyktingar" som kommer till Sverige från andra sidan jordklotet inte ar riktiga flyktingar. Efter att ha betalt smugglare 100 000 kronor for att kunna komma at bidragspengarna i Sverige sa kostar en sa kallad flykting i Sverige uppemot 1.3 miljoner kronor det forsta aret.

De pengarna skulle kunna racka till att foda tusentals, att radda livet pa tusentals verkligt offer, verkligt behovande och lidande med desperata behov pa Haiti och i andra orter efter stora naturkatstrofer.

Den svenska regeringen ville inte ens flyga hem svenskar som var strandsatta i Thailand efter Tsunamin. Och nu hemlighaller regeringen de, formodligen pinsamma inspelade telefonsamtal som tjansteman gjorde under den tiden.

Man blir sjuk av bara tanken pa hur manga riktiga offer som blir lidande helt i onodan, som inte kan hjalpas av Sverige pga att av orakerliga miljarder kronor slosas bort varje vecka i Sverige pa "lyxflyktingar" som kraver var valfard och staller till ett rent helvete pa de svenska gatorna som man kan lasa om dagligen i fria media har, har och har.

Sorgligt nog ar alla svenska riksdagspartier helt overens om den politiken, politikerna har inte gjort nagra stora uttalanden om Haiti, kanske just pa grund av att de ar medvetna om sloseriet som de inte kan forklara om nagon skulle komma pa iden att stalla en fraga om det. Det ar knappt troligt att en svensk journalist ens skulle skulle komma pa iden att fraga om det. Sa jag vill fraga politikerna, vad haller ni pa med egentligen? svd svd dn dn dn dn dn ab ab ab ab dn

No comments: