Saturday, January 16, 2010

Fortroendet for Obama rekordlagt.

En CNN poll visade att for forsta gangen ansag en majoritet, 51 % att Obamas presidentskap hittils har misslyckats.

Det pagaende hemlighetsmakeriet och alla korrupta hemliga avtal for att fa igenom halsoplanen har inte annu markts i pollerna. Den senaste skandalen intraffade ett par dagar sedan da Obama och facket i hemlighet kom overens om skattefrihet for alla fackliga halsoplaner. Alla privata dyra halsoplaner ska beskattas, men facket slipper skatten i flera ar. Det ar latt att rakna ut att om alla fackmedlemmar och offentligt anstallda slipper skatten sa okar den skatt den privata sektorn maste betala. Igen sa handlar den om en overforing av kapital fran medelklassen till de offentliga och fackliga sektorerna.

Nu diskuteras det korrupta avtalet och manga anser att det maste vara olagligt att ge skatteformaner bara till de grupper som donerat mest pengar till presidenten och samtidigt diskriminera andra.

Alla hemliga avtal och smusslande gor folk mer arga for varje nyhet och for varje dag som gar.

Nasta tisdag ska man valja en ny representant i Massachusets till senaten som ersattare for Ted Kennedy som dog. Staten MS har alltid haft ett mycket stort overtag for demokraterna, Kennedy har alltid vunnit med stor marginal. Men nu har det stodet forsvunnit och republikanen har en stort stod och kan vinna valet. Det beror mest pa allt fifflande, allt hemlighetsmakeri och korruptionen som skadar alla demokrater och Obama. Halsoplanen ar inte popular i MS.

Om republikanen vinner sa ar det ett klart besked fran valjarna i MS att man inte langre tolererar allt fusk och alla oegentligheten som Obama har dragit in demokraterna i .

Ett av Obamas valloften var att alla forhandlingar i samband med halsoplanen skulle direktsandas i TV med CSPAN. Han sade att det ska bli en "ny oppenhet" och "det ska bli slut pa allt hemlighetsmakeri, alla ska kunna se vilka som sitter vid bordet och alla ska kunna se vilka avtal som sluts och vilka lobbyisterna ar och vad de sager".


Det visade sig vara en stor logn. Han blev invald pa det loftet, valjarna har lurats. Den "forandring" som han lovade visade sig vara till det samre, mindre oppenhet, mer korruption, mer hemliga avtal. Republikanerna ar helt uteslutna och Obama opererar med minsta mojliga marginal for att tvinga igenom sina planer.

Han sade att alla nya forslag ska offentliggoras pa natet. Aven det var en stor logn. Han valdes pa sina loften och uppenbara logner och en uppenbar forandring till det samre kommer folk minas i nasta val. Obamas "change" var mindre arlighet, mindre oppenhet, mer korruption, och ett radikalt agenda som hemlighallit for valjarna. Allt det gor att Obama med 100 % sakerhet bara blir en onetimer, han kommer inte att vinna ett val till.

Orsaken till att han snabbt forsoker fa igenom de mest impopulara planerna ar att i November valjs ett stort antal respresentanter och det kan gora att majoriten skiftar fran demokrater till republikaner. Om det hander sa kan inte Obama fa igenom nagra planer utan att ha stod fran republikanerna. Det skulle tvinga honom till att forhandla och att valjarna far insyn i alla detaljer till skillnad mot det som hander nu. dn dn dn

No comments: