Saturday, June 18, 2011

Världsmedia bojkottade kungligt bröllop.

Det var givetvis därför det väntade uppsvinget för svenska produkter och PR uteblev. Det var SVT chefen som klantade till hela mediaevenemanget. SVT chefen krävde att få 10.000 kr i betalning från vardera utlandsmedia för att ge dem rätten att sända TV signalen i andra länder. Eftersom inga nyhetsförmedlare eller utlandsmedia betalar för den typen av nyheter så bojkottade samtliga utlandsmedia evenemanget, nyhetsbyråerna blev tysta.

Här i USA fanns det inte ens en minsta notis ens i någon liten tidning om brölloppet. Så går det när politiker sitter och styr bolag. Om det handlar om SVT som i det här fallet eller andra bolag så kan man bara vänta sig total inkompetens. I det här fallet kostade det Sverige oräkerliga miljarder kronor i utebliven PR. Vi skulle behöva bra reklam eftersom Sverige i utlandet numera mest är känt för upplopp, brinnande ghetton, brott mot internationella sportsamfundens regler när Israel inte ens kan möta Sverige i sportsliga sammanhang pga av judehat, moskeer och muslimer.

Det kungliga bröllopet i England sändes däremot över hela världen, över en miljard människor ska ha sett direktsändningen i TV och i USA förekom det nyhetsreportage varje dag i en månads tid innan bröllopet. Det var gratis PR värt miljarder.

Det blev tvärtom där. Det var givetvis ett stort misstag av det svenska kungahuset att ge SVT rättigheterna att hantera media. Vilket privat bolag som helst skulle ha gjort tusen gånger bättre än politikerna på SVT och den kungafientliga "staten" som ska godkänna allt som sänds.

Vi i utlandet vet och skäms för hur Sveriges rykte dras i smutsen. Det Sverige var berömt för tidigare har försvunnit. Utlandets syn på Sverige och bytts ut mot elände och misär. Svenskar ses som idioter numera, vi har inget kvar att vara stolta över. Vi i utlandet kan inte svara på frågor som, "varför byter ni ut befolkningen". Vi vet inte varför politikerna gör det.

Nyheten om ett kunglig bröllop kunde ha lättat upp det ryktet, men så blev det inte, inkompetenta politiker styr ju allt som händer där, sossar eller moderater, likvärdiga i inkompetens uppenbarligen.

Kungen och Sverige behöver byta ut sin PR personer och styrande politiker.

1 comment:

Fröken Sverige said...

Ja, du...det är många som skulle behöva bytas ut här. :D

Hoppas du har det bra "over there"!

Man får väl snart emigrera med. Åtminstone till Danmark. :D

Mvh

/FS