Monday, September 22, 2008

Svenska tidningar har inget negtivt om McCain, letar kritik bland bloggar.

Svenska tidningar fortsatter med sin ensidiga rapportering om USA valet.

I Expressen's USA val sektion lyser rubriken "En ny krash for McCain" som syftar pa hur finanskrisen hanteras. Dar skriver Expressen att "McCain blottar sin okunskap" och "Obama har fordelen att vara ett oskrivet blad".

Aftonbladet skriver "Obama finanskrisens vinnare". Precis som 9 av 10 andra rubriker i Sverige ar aven denna missvisande.

Det ar langt ifran sanningen, men med rosafargade glasogon sa kanske den falska verkligheten rapporteras i svensk media.
McCain presenterade en plan forra veckan, dessutom var han en av fa som lange sedan varnat for att just detta kunde intraffa om man inte granskade finanstransaktioner noggrannare.

Obama har inte presenterat en plan annu, han vill avvakta for att se vad den sittande administrationen ska gora innan han sajer nagot om en plan. Obama framstar annu en gang som obeslutsam och farligt velande. Den har typen av situation maste losas snabbt for att forhindra storre kriser, och Obama har nu visat att han inte kan hantera den saken. Mannen ar inte snabb, det marks nar han talar, alla tal punkterades med massor av Ohh, Ahh, och "your know". Inten ens en forsaljare kan klar sitt jobb sarskilt bra om han pratar pa det sattet. Uppfattningen ar att han maste vaga sina svar och kommentaer pa guldvag innan han sajer nagot han vill ha en artificiell betanketid.

Ulf Nilsson skrev i Expressen att Obama ar ett oskrivet blad, det stammer. Ingen vet vad han kan astadsdkomma, hur han tanker och agerar eller vilken insikt han har i olika fragor. Med det ar givetvis en nackdel inte en fordel som Nilsson skriver.

Det finns ingen som vill satsa pa ett "oskrivet blad" nar det handlar om viktiga beslut och stort ansvar. Tvartom, bara erfarna kandidater som visar stort kunnande, beslutsamhet och bevisligen har visat lang erfarenhet kan tankas fa det stora ansvaret att hantera en finanskris eller valjas till en presidentpost. Hittils har Obama tolererats i vantan pa att han ska visa vad han duger till, helst innan valet, man har gett honom "the benefit of the doubt". Den enda kandidat som snabbt kom fram med ett handlingsprogran var McCain, det kanske dyker upp fler tillfallen innan valet da de olika kandidaterna kan visa hur de agerar i knepiga fragor. Om man analyserar kandidaternas agerande sa ligger McCain avsevart battre till an de svenska journlisternas favorit, Obama. Dagliga gallup underokningar ar mer forvirrande an klargorande, om man ska tro den sa ar det mycket jamt mellan kandidaterna. Samtidigt ar Sarah palin pa valturne, hennes valmoten drar rekordpublik, hon ensam far ihop 60 000 personer, langt fler an Obama och McCain om han reser utan Palin.

Svenska Dagbladet har letat bland amerikanska bloggar och har hittat nagon som skriver att McCain familjen har 13 bilar. Det ar knappast en nyhet, jag antar att de flesta manniskor har en eller flera bilar bara kan kora en at gangen? Att McCain har en stor famlj och att det ar mycket vanligt att en familj har flera bilar vet tydligen inte SVD.
Den valfuskande David Kernells facebook sida innan den forsvann.

I ovriga nyheter sa har sonen till Mike Kernell, prominent demokrat, undersokts av FBI for intranget i Sarah Palins privata epost. DAVID KERNELL som studerar pa University of Tennessee fick besok av FBI som sokte igenom hans bostad pa sondagen. Enligt uppgit sa har Kernell gjort en valfilm at Obamas kampanj som bestallts av Obamas kampanjchef. DN SVD SVD2

No comments: